Fatih Doğan;

"İdmanda gördük öncelikle teknik direktörün psikolojik performansı önemli yani olağanüstü dönemden geçiliyor Taraftarın %100 duygusal yansımaları nasıl olacak? bilinmiyor.

Şenol Güneş'i merak etmiştim, kamp döneminde transferler geç kalıyor diye yükselmişti, mutsuzluğunu da basın toplantılarında göstermişti.

Dünkü basın toplantısındaki, idmanlardaki görüntüsünü ise olumlu gördüm.

Takım hazır olmasa da teknik direktör hazır.

Beşiktaş taraftarının en güvendiği isim şu an Şenol Güneş, Güneş'in de sakin olması, takımına bakarken bir panik havasında olmaması, bir şeylerin düzeleceğine olan inancı, Şenol Güneş'i sakin kılıyor.

Takımda iki tane çok önemli eksik var geçen sezondan, bunlardan en önemlisi Cenk Tosun. Cenk Tosun'un sakat olması Beşiktaş'ın gücünü azalttı. Diğer eksikte Tayyip Talha tabiki Redmond'un eksikliği çok önemli ama Beşiktaş mevcut gücüyle bu maçı alacaktır. Motive olamadığınızda, küçük gördüğünüzde bu maçların çom mücaadele edilmeyerek kazanılmayacağı gerçeğini size hatırlatıyor. 

Beşiktaşlı taraftarlar büyük özlem ve hasretle akşamı bekliyor çünkü ilk maçlar önemlidir. Gerilim var mı? geçen haftalarda biraz şiddeli bir taraftar gerilimi vardı. Yönetim istifa sesleri vardı. Maç başında veya sonunda böyle tepki görülebilir ama bu haftaki görüşmeler, süreçler biraz daha süreci sakinleştirdiğini düşünüyorum. 

Ante Rebic transferinde aşılması gerekli bir kriz var. O da dün ve bugün oluşan bir kriz.

Krizin sebebi; Beşiktaş Ante Rebic'i kiralamak istiyor, Milan tarafı da tamam biz Ante Rebic'i kiralık verelim sonrasında Beşiktaş maaşının bir kısmını siz ödeyin diyor, Milan tarafı bunu da kabul ediyor. Bununla ilgili pazarlıklar var. Maaşın ne kadarını Beşiktaş, ne kadarını Milan ödeyecek? 

Bunlar konuşulurken Beşiktaş'ın bonservisi ile alabileceği durum ortaya çıkıyor. Bonservisi alma durumu şöyle; zaten oyuncu kadro dışı bırakılmış, bu oyuncuyu bize bedava verin diyerek Beşiktaş ticari bir hamle yapıyor. Bedavaya kiralık alacağınız ve bir yıl oynatarak maaşının yarısını vermek formülü var iken Beşiktaş, Milan'a; bu oyuncunun bonservisi bize verin, biz oynatalım ama maaşın bir kısmını da siz verin derken Milan tarafı da; oyuncuyu veriyorsam maaşını verin ama maaşla ilgili standartlar yüksek olduğu için orada bir fark oluşuyor. Beşiktaş o maaşı ödemek istemiyor, tekrar bu sefer acaba kiralayalım mı? peşin alıp maaşını mı ayarlasak? imza parasıyla mı çözsek? gibi formüller var.

Bu durumda sürece doğal olarak krize soktu. İşin içinde yine para ve hesap var...

Süreç Beşiktaş'ın lehine işliyor çünkü Milan bu oyuncuyu kadro dışı bırakmış ve kampa götürmemiş."