Bu hususta en büyük nedenler özellikle futbol ve basketbolun endüstriyel bir olay haline gelmesiyle birlikte yönetimlerde görev alan isimlerin kendi popülaritelerini öne çıkarmak için daha çok gayret göstermeleri olmaktadır.

İşler iyi giderken kimseler hatırlanmazken rüzgar tersten estiğinde ilk sığınılacak liman “Birlik beraberlik “ istemleri olmaktadır. Bu anlarda ortaya birde yönetim listelerinden çıkarılan kişilerin

hemen kolları sıvayıp kendilerine sütun açacak mikrofon uzatacak basın mensuplarına ulaşıp eleştirilerini sıralamak olmaktadır. Kendileri yönetimde oldukları dönemlerde ki bugün yanlış diyebildikleri yaptırımlara o gün için niçin sessiz kaldıklarını anlatmaları yani adamlıklarını ispatlamaları önemlidir. Yönetim listeleri hazırlanırken belli kriterlerin göz önüne alınmayıp eş dost tavsiyesi başta olmak üzere diğer etkilerle tercih yapmak sonrasında sıkıntı yaratmaktadır. Ben listeye giremeyeceğini öğrenen kişilerin ailecek başkanlarına gidip ağlayıp zırlayarak” Ben listede olmazsam çocuklarıma, çevreme ne derim” deyip yalvaranları duyuyorum.

İlgi odağımız Beşiktaş olduğundan buradan örnekleme yapmayı uygun buluyorum.

Başkan Fikret Orman ilk seçildiğinden günümüze kadar olan süreçte 4 kongre geçirdi.Yönetim kadrolarında yedek asil 63 isme yer verirken bunların 21 ile sonrasında yollarını ayırdı yani % 33'ünü değiştirdi, dört isim ise her listede yer buldu. Bu rakamlar yönetici seçiminde ki yanlışlıkları gayet net açıklamaktadır. Bakın bu liste dışı kalanlardan bir isim iki dönem görev almış, dış ilişkilerle birlikte özellikle Mario Gomez ve Fabricio Ramirez transferlerinde ön plana çıkmıştı. Bu çalışmalarında muhatap hep menajerler olmuştur. Şimdi bu arkadaş Beşiktaş’ın menajerlerin elinde” oyuncak” olduğundan bahsetmektedir. Mario Gomez transferinde 3 menajer F.R ,- Ö.D.-A.B. ile Fabricio Ramirez de M.S.C. isimli menajerlerle sözleşme yapılmış bunların iki tanesinin altında ki bir tanesinin üzerinde ki rakam 1.200.000 diğerinde ise 360.000 EURO dur ,kendi imzası vardır. Mario Gomez’e maaş olarak yıllık 5 Milyon EURO verilmesine karşılık enteresandır 3 menajere toplam 1.990.000 Euro ödenmeli sözleşme akdedilmiştir .

Hem bu işleri yapacaksın , yönetimdeyken sesin çıkmayacak sonrasında ayrılık yaşayınca kulübün menajerlerle olan ilişkilerini eleştireceksin. Bu çok kabul edilebilir bir anlayış değildir.

Başkan Fikret Orman sıkıntılı günlerde “birlik beraberlik” çağrılarını yaparken kendi yönetimleri içerisinde birlik beraberliği temin için en azından bundan sonrasında takip edeceği yolu sağlıklı tayin etmelidir.

Kısacası “birlik beraberliği” önce yönetim içerisinde sağlıklı halde tutmayı becerebilmelidir. Zira gelecek günler çok da rahat geçmeyebilir…

Atıf Keçeci / HABER1903