Başkan Ahmet Nur Çebi, kulübümüzün Youtube kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çebi'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde.

-10 yılı denetlediğimiz çalışma pandemi nedeniyle sarktı. Ağustos sonunda raporları açıklayabileceğiz.

-Bu şekilde giderse yıl sonunda borç 4 milyar TL'yi aşacak.

-Her yıl 300 milyon TL açık veriyoruz. Bütün gelirlerimiz bankalara gidiyor. Faiz borcumuz var.

-Göreve geldiğimiz günden bu yana 380 milyon TL kaynak yarattık.

-Maaş ödemelerinde 3-4 ay gerideyiz. Personelimize anlayışı için teşekkür ediyoruz.

-Bankalarla olan sözleşmemizi kulübümüz karşılayamaz. Geldiğimiz günden beri bu sözleşmenin ne kadar ağır olduğunu söylüyoruz. Bankalarla sözleşmenin yenilenmesi konusunda görüşüyoruz.

-143 dava devraldık. Bunların 24 tanesi üyelerimizle ilgili açılmış davalardır. Bu davalarda barışı sağlayacağız. 

-225 adet icra ve haciz davamız var. Geldiğimizden beri 61 haciz memuru kulübümüze geldi.

-120 TL olan üyelik ücretimizi revize edeceğiz. İlk mali genel kurulda üyelik ücretlerini güncellyeceğiz. 

-Herkes tüzük değişikliği bekliyor. Tüzük değişikliğiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Pandemi sebebiyle geç de olsa değişikliği kongreye taşıyacağız.

-Korona sebebiyle 2,5 ayda 166 milyon TL gelirden mahrum kaldık. Önümüzdeki dönemde hem seyircisiz maçlar hem de sponsorlarımızn bazılarının çekilmesi sebebiyle gelir kaybımız artacaktır.

-Taraftarımızn desteği futbolcularımıza ve bize büyük moral veriyor. Taraftarımızın deplasmana gittiklerinde her zaman yöneticilerimiz ve avukatlarımız onlarla oluyor. Her daim taraftarımızın yanında olacağız.

-Kale arkasındaki koltukları kaldırıp, ayakta maç izlenmesi için bakanlığa başvuruda bulunduk. Yakında bu konuda sonuç alacağız.

-Ümraniye'de altyapı için yeni bir tesis çalışmalarına başladık.

-Vodafone Park'ta UEFA standartlarına aykırı ses ve müzik düzeni olduğu için sürekli cezalar ödendiğini şaşırarak öğrendik. Bu sorunu çözdük.

-Geldiğimiz günden bu yana masrafları indirmek için çalışıyoruz. Personel sayısından yüzde 20 azalmaya gittik. 

-Amatörler yılda 80 milyon TL gidere sebep oluyor. Amatörler 10 yılda borcun 1 milyar TL'sine sebep olmuş. Amatörlerden kopmak ve uzaklaşmak istemiyoruz. Ancak amatörlerin altyapıdan çıkardığı oyuncularla sahaya çıkacağı bir yapı ortaya koymalıyız. Basketbolda transfer yasağı vardı. Bütçeyi yarı yarıya düşürdük. Amatörlerle ilgili mesajı basketbolda vermiş olduk.

-Taraftarlarımıza Kartal Yuvaları kapalıyken internet üzerinden yaptıkları alışveriş ve destek için çok teşekkür ediyorum.

-Bu sıkıntılı dönemde sponsorlarımızın önemi daha da iyi anlaşıldı. Vodafone'a verdiği ve vereceği desteğe teşekkür ederiz. Çok yakında nostaljik bir sponsorumuzla yeniden birlikte olacağız. Bunu bir kaç gün içerisinde açıklayacağız.

-Akatlar 1903 isimli mekanımız geldiğimiz günden hemen sonra mühürlendi. Sonrasında yeniden geri aldık. Tadilatlar coronadan sonra bitecek ve Akatlar 1903'e yeniden kavuşacağız.

-Kadın Futbol Takımımızla gurur duyuyorum. Çok önemsediğimiz; annelerimiz, kız kardeşlerimiz, eşlerimiz ve kızlarımızı temsil eden kadın sporcularımızın spor yapmaları bizim için gurur kaynağı ve vazife. 

-Futbolla ilgili her şeyin para olmadığını söylemek istiyorum. Yüksek ücretlerle kurulan takımların her zaman başarı getirmediğini düşünüyorum. 2015-16 şampiyonluğumuzda takım bütçemiz yaklaşık 52 milyon Euro, 2016-17 şampiyonluğumuzda 67 milyon Euro ve dördüncü tamamladığımız 2017-18 sezonunda bütçemiz 92 milyon Euro idi. Yüksek ücret ödenen her transferin doğru transfer anlamına gelmediğini artık hepimiz kabul ediyoruz. 

-Bundan sonra özümüze dönmek, özellikle gençlerden hizmet alarak ve onları başka takımlara satarak gelir elde etmek çok önemli. Metin-Ali-Feyyaz dönemini, değerli hocamız Sergen Yalçın’ın altyapıdan gelerek şampiyonluklar yaşadığını hatırlarsak yapmak istediğimiz şeyin doğru olduğunu ve vizyon çizerek bu yoldan vazgeçmememiz gerektiğini biliyoruz. Hocamızla beraber altyapıdan gelecek çocuklara önem vereceğiz. Scout ekibimizle altyapımızın dışından da bulacağımız kabiliyetli, genç, terbiyeli futbolcularla yeni bir Beşiktaş yaratacağız. Bu konuda tereddüt etmiyoruz.

-Sergen Yalçın hocamız yaratmak istediğimiz sistemde en büyük şansımız. Kendisi altyapıdan gelerek şampiyon olmuş bir sporcu. Sergen Yalçın’ın motivasyonunun en üst noktada olduğunu görmekteyiz. Geldiğimizde on üçüncü sırada olan takımımız şu anda beşinci sırada. Sezon sonunda daha yukarıda olmayı hedefliyoruz. Bu da bizim futbol takımımıza verdiğimiz önemi gösteriyor. Futbolcularımızdan pandemi sürecinin yarattığı ve yaratacağı sıkıntılar konusunda destek istedik. Yeni dönemdeki bütçemizin daha makul olması adına, futbolcularımızla yola devam etme isteğimizle beraber görüşmelerimizi yapacağımızı kendilerine ilettik. Her birinin bu konuda samimi ve istekli olacağına inancım sonsuz.

-Futbolcumuz Ajdin Hasic, şu anda Ümraniyespor’da kiralık olarak oynuyor. En kısa zamanda kendisini A takımımızda değerlendirmek istiyoruz. Hasic’i sportif başarıda destek ve ekonomik olarak bize fayda sağlayabilecek bir sporcu olarak görüyoruz. Acele transfer olmamalı, pazarlıklar çok sağlıklı yapılmalı. 2 milyon Euro’ya atılan imzaya rağmen, Hasic’in ve ailesinin bize destek vermesi, kendileriyle günlerce pazarlık yaparak bu bedeli 1 milyon Euro’ya çekmiş olmamızın da çok önemli olduğu hususunu dikkatinize sunuyorum.

-Nasıl biz cesaretle geldik ve zor durumda aday olduysak herkesin aday olma hakkı var. Çalışan bu yönetimi yıpratma amaçlı dedikodulara rica ediyorum, inanmayın. Ben arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum. Tartışmak, Beşiktaş’ın menfaatlari açısından çok önemli. Eğer tartışmaların yapılmadığı yönetimlerde huzur var diyorsanız, huzur Beşiktaş’a hayır getirmemiştir. Biz kavga etmiyoruz. Beşiktaş’ı seviyoruz.

-Borç 3 milyar TL’ye yaklaşmışken 2019 yaz transfer döneminde, bonservis ve maaşlarıyla 30 milyon Euro’ya futbolcuların transfer edilmesi, bir transfer sezonunda Kulübümüze 250-300 milyon TL yük bırakılmasını sizlerin takdirine sunuyorum ve üyelerimizden bu durumu bir yere not etmelerini rica ediyorum.

-Altyapıya önem veriyoruz. U-19 Akademi Takımımızda başarıyla çalışmış olan Ozan Köprülü’yü alt ve üst yapı arasında köprü olması amacıyla Sergen Yalçın’ın ekibine dahil etmemizin, hocamızın bu durumu benimsemesinin, bizim öze dönerek gençlerle yol alacağımızın işareti olarak tarafınızca bilinmesini istiyorum.

-Göreve geldiğimiz günden beri Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili yaşadıklarımızı aktarmak istiyorum. Fenerbahçe maçında VAR olayı yaşadık. Müracatları yapmamıza rağmen sonuç elde edemedik. Hala o konuda beklentimiz var. Göztepe maçında kural hatası olduğunu belirttik. Hakemin çelişkili ifadelerinin etik kurulunda değerlendirilmesi konulu müracatımıza cevap alamadık. Mesut Bakkal beyefendinin belirttiği gibi 1986-87 sezonunda şampiyon ilan edilmemizle ilgili müracatımıza en kısa zamanda cevap verilmesini arzu ettiğimizi TFF’ye iletmek istiyorum.