Basketbol

Alimpijevic'ten Cumhurbaşkanlığı Kupası mesajı

Dušan Alimpijevic, Fenerbahçe ile oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası finali öncesi açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başantrenörü Dušan Alimpijević, Fenerbahçe ile oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası finali öncesinde açıklamalarda bulundu. EuroLeague'de mücadele edecek olmalarının kendileri için ekstra bir baskı oluşturmadığını belirten Alimpijević, aksine bunun mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Alimpijević, “Üzerimizde ekstra bir baskı yok. Tam tersine, EuroLeague’de yer almanın getirdiği ekstra bir keyif ve mutluluk var. Daha önce birçok kez söylediğim gibi, EuroLeague’de olmak kulüp olarak hedefimiz ve hayalimizdi” dedi.

Türkiye'nin basketbola yaptığı yatırımlar ve sahip olduğu altyapıyla EuroLeague'de daha fazla takımla temsil edilmeyi hak ettiğini ifade eden Sırp başantrenör, “Türkiye, genel olarak spora ve özellikle basketbola yapılan yatırımlarla, sahip olduğu altyapısıyla, salonlarıyla ve basketbolun içindeki insanlarıyla EuroLeague’de en az üç takımla temsil edilmeyi kesinlikle hak eden bir ülke” diye konuştu.

Alimpijević, Avrupa'daki liglerin EuroLeague'deki takım sayılarına da dikkat çekerek, “Geçtiğimiz sezon Fransa Ligi’nin üç, İspanya Ligi’nin beş, Adriyatik Ligi’nin de üç takımla EuroLeague’de temsil edildiği bir ortamda, Türkiye’nin neden en az üç takımla temsil edilmemesi gerektiğine dair hiçbir sebep göremiyorum” ifadelerini kullandı.

Üçüncü Türk takımının Beşiktaş olmaması durumunda da başka bir Türk takımının EuroLeague'de yer alması gerektiğini düşündüğünü belirten Alimpijević, “Burada mesele yalnızca Beşiktaş değil. Eğer üçüncü takım Beşiktaş olmasaydı, başka bir Türk takımının olması gerektiğini düşünüyorum. Biz ise o üçüncü takım olduğumuz için çok mutluyuz. Buraya nasıl geldiğimiz ve kendimizi bu konuma nasıl taşıdığımız konusunda da büyük gurur duyuyoruz” dedi.

“Mutluyuz ve gururluyuz”

Üst üste ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda mücadele edeceklerini hatırlatan Alimpijević, Fenerbahçe karşısında ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

Alimpijević, “Beşiktaş olarak, üst üste ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda mücadele edeceğimiz için mutluyuz ve gururluyuz. Bu bizim açımızdan çok iyi bir iş çıkarttığımızın bir göstergesi. Takımımıza yeni eklenen 10 oyuncumuz var. Saygı duyduğumuz bir rakibe karşı oynayacağız. Yarın elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile daha önce 4-5 kez finallerde karşılaştıklarını belirten Alimpijević, “Gerçekten çok saygı duyulması gereken bir rakiple karşı karşıya geleceğiz” dedi.

Sırp çalıştırıcı, EuroLeague ve Cumhurbaşkanlığı Kupası hedeflerine ilişkin sözlerini, “Dolayısıyla ekstra bir baskı yok. Sadece daha fazla keyif ve daha fazla mutluluk var” diyerek tamamladı.

,Duhuliye.com

{ "vars": { "account": "GTM-T3XXFJ6" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }