Beşiktaş Gain, BKT EuroCup'ta B grubunu lider tamamladı.
Beşiktaş gain, JL Bourg'un Buducnost'a yenilmesiyle B Grubu'nu zirvede tamamladı.
Beşiktaş Gain takımımız, BKT EuroCup normal sezon maçlarının ardından B grubunu 13 galibiyet 5 mağlubiyet ile lider tamamladı.
Siyah beyazlı ekibimiz, tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final karşılaşması ve üç maç üzerinden oynanacak olası yarı final serisinde ev sahibi avantajına sahip olacak.
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (18)
İnşallah büyük salonda oynayalım saçmalığına kapılmayız. Akatlarda bizi kimse yenemez buna inanın.
Kupayı kaldırmamız lazım, zira bu kategoride yenemeyeceğimiz takım yok, bu koç bu motivasyon bir daha zor buluruz, 3 lük şutör ve etkili oyun kurucu alabilirsek, euroligi bile sallayabiliriz,
Maskot konusundaki eleştirilere katılıyorum. Kartal değil kargaya benziyor daha çok.
Şu Türk takımları, basketbol da Avrupa da kupa alındı. Bu başarıyı Türk takımları Futbol da Avrupa da bir başarısı yok neden acaba bu iyice araştırılması lazım
@Bjk İki sporun koşulları arasında temel farklar var. Öncelikle avrupada kupa alan Türk takımları, zirveye oynayabilecek bütçeye sahipti. Şapkadan tavşan çıkarmadan, hazır oyuncular alarak ilerlediler. Tabi bu yine de bir kadro mühendisliği gerekiyor ama güncel bir örnek vermek gerekirse Nigel Davis NBA’dan avrupaya dönmek istiyor. Bunu fb efes bjk vs. kim alsa iyi bir oyuncu almış olacak. Ve bunu alacak bütçe euroleague’de oynayan Türk takımlarında var. Ve Türkiye Basketbol Ligi standartı en üst liglerden. Oyuncular için cazibe merkezi. Çünkü basketbol avrupayla özdeşleşmiş bir spor değil. Futbolda bir oyuncuyu pl’den Türkiyeye getirmek için çok daha fazla maaş vermek gerekiyor. Bunu 1 oyuncu için yaparsın ama bir arsenalin kadrosu kuramazsın. Ama baksetbolda bu böyle değil. Nba’dan gelen oyuncu için en iyi lig ya ispanya ya da türkiye. Zaten oyuncu havuzunun ağırlığını ABD’nin oluşturduğu bir spor. Yani bu hem kültürel, hem ekonomik bir durum ki o ekonomik farkı oluşturan kültür zaten. Tabi bazı basketbol ülkelerinin geride kalması da etkili oldu. Fransa basketbolun sevildiği bir ülke olmasına rağmen, kulüp seviyesinde çok geride kaldı. Almanya geç ama sağlam bir basketbol atılımı yaptı. Milli takımda karşılığını aldılar, kulüpte bütçe arttısalar alacaklar. Rusya ban yedi, basetbol ekolü ülkelerden olan Yunanistan kulüpleri sık sık ekonomik/yönetimsel krizlere girdi. Sırbistan da da benzer durumlar yaşandı. Yani basketbolun sevildiği ülkelere oranla burada daha iyi bir ekosistem kurmayı başardık ülke olarak. Bunu yapabilen ispanya ve biz olduk. Bu da kültürün daha sağlıklı oluşmasını başlayan bir başka etken.
Keske şu hocayla bi eurolig macerası nasip olsaydı. Basket hic sevmem ama bu koç çok enteresan bir olay
Finale kadar ev sahibi avantaji bizde. Ancak Hapoel (galibiyet sayisi esit) averaji daha iyi oldugu icin finalde eslesmemiz durumunda saha avantaji onlarda olacak. Bakalim izleyip gorecegiz.
@Amokachi farketmez ki ev sahibi de olsak evimizde oynatmazlar o maçı
Bana ne ya.. Bana adam gibi maskot yapın önce...
Arkadaş maskottan bahsedince internetten arattım, harbiden kartaldan başka her kuşa benziyor, papağana bile
Ya biri şu basketbol maskotumuza bi el atsın. Yeminle kargaya, saksağana benziyo, kafayı yicem
Yüzümüzü güldüren basketbol ve hentbol takımlarımızla gurur duyuyoruz darısı futbol takımımızın başına
Avrupa da grup lideri olmak çok büyük başarı inşallah şampiyon da oluruz