Burak Bıyıktay ile yolunu ayıran ancak sözleşmenin feshi konusunda henüz anlaşamayan Beşiktaş, son üç maçına (Gaziantep, PETKİM, TOFAŞ) asistan koçlarla çıktı. Ertuğrul Erdoğan'la devam etmeme kararı alan Galatasaray'ı da Darüşşafaka ve Telekom maçlarında asistan koç yönetti.

Yönergelere göre Beşiktaş, asistan koçla çıkma hakkını doldurdu, Galatasaray'ın ise 1 maçı kaldı. 

BSL YÖNETİM ESASLARI TALİMATI

23.4 Başantrenörleri ile anlaşmazlık haline düşen kulüpler, başantrenör sözleşmelerini feshetmedikleri taktirde yeni bir başantrenör veya yardımcı antrenör sözleşmesi imzalayamazlar. Bu durumdaki takımlar en fazla 3 resmi müsabakada başantrenörsüz olarak sahaya çıkabilirler. 3 resmi müsabakadan sonra herhangi bir antrenörle sahaya çıkmasına izin verilmez.

Kurallara göre takımlar yukarıdaki veya antrenörün rahatsızlığı, ceza alması gibi istisnai durumlar dışında sahaya başantrenörsüz çıkarlarsa müsabakayı hükmen kaybederler. 

Bu durumda asistan koçla 3 maç hakkını dolduran Beşiktaş'in Çarşamba günü oynayacağı Darüşşafaka Tekfen maçından önce Burak Bıyıktay'la fesih konusunda anlaşması veya TBF'ye Bıyıktay'ın ödemeleri konusunda taahhütte bulunması gerekiyor. Galatasaray ise Ömer Uğurata ile Bahçeşehir Koleji maçında son hakkını kullanmış olacak.

Bilindiği gibi Beşiktaş ve Galatasaray mali kriterleri tam olarak karşılayamadıkları için sezon başlarken 1'er puan ceza almışlardı. 

Kaynak: Basketfaul