Basketbol yorumcusu Kaan Kural, Beşiktaş'ın Teksüt Bandırma ile yaptığı bu anlaşmayı Duhuliye.com'a değerlendirdi.

"BEŞİKTAŞ İÇİN MÜTHİŞ HAMLE"

Bandırma Teksüt gibi bir kulübün faaliyetlerini durduruyor olması Türk basketbolu için büyük kayıp ama Beşiktaş için bu anlaşma bir şans. Beşiktaş uzun zamandır taraftarını basketbola çekecek kadroları kuramadı. Bugün Beşiktaş için adı geçen Şehmus Hazer, Alperen Şengün, Sadık Emir Kabaca, Furkan Haltalı, Eray Akyüz, Erxhan Osmani ve Hakan Sayılı gibi oyuncular Türk basketbolunun en yüksek potansiyelli gençleri.

BASKETBOLDA BÜTÇELER KÜÇÜLÜYOR

Beşiktaş'ın bir bütçe küçültme planı var ancak özellikle pandemi sürecinden sonra her kulüp benzer tasarruflara gitmeye başladı. Obradovic'in Fenerbahçe ayrılığının ardında bile istenen bütçenin verilememesi var. Beşiktaş'ta teknik heyet değişir mi bilmiyorum ama Beşiktaş bu iskeletle önceki yıllara oranla çok daha başarılı sezon geçirebilir.

YABANCISIZ OLMAZ

Her ne kadar yerli potansiyelleri kadrosuna katsa da Beşiktaş kadrosunu iyi yabancılarla güçlendirmek zorunda. Basketbolun başındaki Burak Bıyıktay - Ahmet Kandemir ikilisinin oyuncu veritabanları ve verim alma becerileri üst düzeyde. Beşiktaş bu yapıyı koruyup yabancılarını iyi bulursa önümüzdeki sezonu ilk 4 içinde bitirebilir.

Duhuliye.com