ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Sompo Sigorta oyun kurucusu Ömer Utku Al; liglerin ertelenmesi, karantina süreci, antrenman durumu ve koronavirüs salgını ile ilgili Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu.

"Yemek yapma konusunda ustalaştım"

"Karantina süreci biraz sıkıcı geçiyor diyebilirim. Normal zamanlarda evde durmayı çok seven birisi olmadığım için bu süreç biraz zor geliyor bana.. Ama iyi tarafından bakarsak kendime çok fazla zaman ayırabiliyorum. Örneğin yemek yapma konusunda ustalaştım diyebilirim. Daha çok kitap okuyup dizi ve film izliyorum bu süreçte ve bolca Play Station oyunu oynuyorum diyebilirim."

Antrenman yapabiliyor musun?

"Her gün saat 5'i kendime spor zamanı olarak ayarladım ve evimde ki antrenman eşyalarıyla sporumu yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum."

Lig kaldığı yerden devam eder mi?

"Bu sürecin daha ne kadar sürüceğini bilmediğimiz için bu soruya bir tahmin yürütemiyorum, hiçbir fikrim yok açıkçası."

"En sevdiğim film Gora"

"Dediğim gibi spor yapıyorum, Play Station oynuyorum, kitap okuyorum, yemek yapıyorum, zevk alarak ve bolca dizi film tabii ki. Dizi olarak 'how i met your mother' favori dizim. Onun yanına 'peaky blinders ve dexter' diyebilirim. Film olarak 'Gora' en sevdiğim film."

"Şampiyonluğun güçlü adayı Beşiktaş olur"

"Eğer lig devam ederse yabancı kadroların tam olamayacağını düşünüyorum ve bu durumda Beşiktaş da şampiyonluğun güçlü bir adayı olur."

Koronavirüs salgını bittikten sonra en çok yapmak istediğiniz ilk şey nedir?

"Kesinlikle arkadaşlarımla buluşup güzel uzun bir yemek yemek isterim ve deniz havası da yürüyüp gezmek hiç fena olmaz"

Sizin bölgenizde en iyi oyuncu sizce BSL'de kim?

"Shane Larkin diyebilirim. Türk birini söylemek gerekirse kesinlikle Ender Arslan olur."

Kaynak: AJANSSPOR