Beşiktaş Icrypex, maça istediği gibi başladı. Karşılaşmanın ilk basketi, Avramov'un üçlüğü ile Balkan'dan gelse de, buna 12-2'lik bir seri ile cevap veren Kara Kartallar, Bulgaristan temsilcisini molaya sürükledi. (12-5) Mola sonrasında etkili oyununu sürdüren Beşiktaş Icrypex, James Blackmon'ın son saniye üçlüğü ile ilk 10 dakikayı 21-9 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de Alperen Şengün'ün etkili performansıyla koruyan Kara Kartallar, devre arasında soyunma odasına 37-27 üstün gitti. 

Temsilcimiz, son 10 dakikaya 57-48 önde girse de, Balkan'ın pes etmeye niyeti yoktu ve maçın bitimine 6 dakikadan az bir süre kala farkı 2 sayıya kadar düşürdü. (61-59) Bulgaristan temsilcisi, daha sonra skorda dengeyi sağladı. 68-68'lik eşitlikle girilen son dakikada eşitliği ilk olarak Sadık Kabaca'nın serbest atış isabetiyle Beşiktaş Icrypex bozsa da, Chambers'ın 3 sayılık basketle karşılık vermesi, son 22 saniyeye girilirken Balkan'ı 71-69 öne geçirdi. İlerleyen saniyelerde skor üstünlüğünü koruyan Balkan, karşılaşmayı 74-71 kazandı.

Grupta 1 galibiyet alan ve ikili averajda, ilk maçta yenildiği Oradea'nın gerisinde kalarak son sıraya düşen ve turnuvaya veda eden Beşiktaş Icrypex'te Alperen Şengün'ün 28 sayı ve 11 ribaundluk performansı yeteri olmadı. Adını Son 16'ya yazdıran Balkan'da Avramov, 19 sayı ve 3 ribaundla oynadı.

Bu sonuçla grubu son sırada tamamlayan Beşiktaş, turnuvaya veda etti.

Duhuliye.com