Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Finali'nde yaşanan olayların ardından Beşiktaş'a para cezası verildi.
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi kapsamında 17 Haziran 2026 tarihinde oynanan Beşiktaş Gain-Fenerbahçe Beko karşılaşmasının ardından Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu kararlarını açıkladı.
Kurul, yaşanan salon ve seyirci olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ile salon güvenlik kurallarına aykırılıklar nedeniyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne toplam 735 bin TL para cezası verdi.
Kararda, salon ve seyirci olaylarının sezon içerisinde ev sahibi kulüp olarak dördüncü kez tekrarlanması nedeniyle verilen 300 bin TL'lik cezanın, kulüp görevlilerinin önleyici çabaları dikkate alınarak yüzde 25 indirimle 225 bin TL'ye düşürüldüğü belirtildi.
Seyircilerin neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle ise Beşiktaş'a 500 bin TL para cezası verildi. Bu ceza da takdiri indirim uygulanarak 375 bin TL'ye indirildi.
Ayrıca Salon Standartları ve Güvenlik Talimatı'na aykırı şekilde merdivenlerin boş bırakılmaması nedeniyle siyah-beyazlı kulübe 135 bin TL para cezası kesildi.
Öte yandan Beşiktaş Başantrenörü Dusan Alimpijevic de sportmenliğe aykırı hareketi gerekçesiyle 40 bin TL para cezasına çarptırıldı.
Böylece Beşiktaş'a kulüp bazında toplam 735 bin TL, Başantrenör Dusan Alimpijevic'e ise 40 bin TL para cezası verilmiş oldu.
Duhuliye.com
YORUMLAR (2)
Arat bile bu serdaldan daha az kolpacıydı ortadan kaybolana kadar hak bile savundu baya bu herif geldiğinden beri ortada yok
Fenere ceza vermemişler mi merak ettim, esasen futbolda olağanüstü seçim için delegelerden imza toplanması icraatının yapılması şarttır, imza toplandığını öğrenen her branşta beşiktaşın hakkının yenemeyeceği izlenimini oluşturmamız lazım, ben başkanın yernde olsam delegelerle tek tek konuşur olağanüstü seçmli genel kurula ikna ederim bu uygulamaya başlamak bile tff nin mhk nın gardını düşürecek , beşktaşa haksızlık yapılamayacağı düşüncesini doğuracaktır,