Manisa’da başlayan kariyeri Beşiktaş Sompo Sigorta’da devam eden kaptan Samet Geyik, ligin en gözde ve elit uzunları arasında parlamaya devam ediyor.
Gelen tüm tekliflere rağmen Beşiktaşlı Samet olarak anılmak ve tarihe not düşmek istiyor. Son üç sezondur pota altının yükünü omuzlayan kaptan Beşiktaş dergisinin sorularını yanıtladı

BURAK HOCA İLE İLK MAÇIMIZ DÖNÜM NOKTASI OLDU

Koç Ivanoviç ve Jordan Theodore ayrıldıktan sonra Türk Telekom ile çok ciddi bir maça çıktık. Burak Hoca yeni gelmişti. Bizim için dönüm noktası sanırım bu maç oldu. Sadece üç yabancı ile çıkabilmiştik. Türk Telekom’da kadro olarak bizden çok daha iyi durumdaydı. Ancak müthiş bir mücadele ortaya koyduk ve savaşarak kazandık. Bu maç bir seriyede neden oldu ve arka arkaya maçlar aldık. Elbette bunda Burak Hoca’nın büyük etkisi var. Sanıyorum 11 maçta 9 galibiyet gibi bir seri yakaladık ki, bu son yıllarda yakaladığımız en iyi seri olabilir. Ama Galatasaray maçı öncesi Shaquielle McKissic’in gidişi bizi oldukça etkiledi. Bandırma deplasmanında şanssız bir mağlubiyet aldık. İsmet Akpınar o maç öncesi hastalandı. Eğer oynayabilseydi eminim çok daha farklı bitebilirdi. Kazansaydık Play-Off garanti diyebilirdik ama olmadı.

BİR KİŞİ BİLE HASTALANSA RİTİM BOZULUYOR

Rotasyonda 5-6 kişi ile oynuyoruz. Bu nedenle bir kişi bile hastalansa takımın ritmini çok etkiliyor. O yüzden ligi 5 veya 6’da bitiririz diyemiyorum. Her şey olabilir. Takımda hiç hastalık ya da sakatlık olmasa eminim play-off’lara çok iyi bir yerden gireriz. Şu an yapmamız gereken, mücadeleyi maç maç ele alıp savaşmak ve sonuna kadar bırakmamak. Zaten başka da şansımın yok şu aşamada. Bu arada önümüzde çok güzel bir seri var. Önce Afyon Belediyespor sonra Arel Üniversitesi Büyük Çekmece ve içerde oynayacağımız Fenerbahçe Beko maçları var. Ben hepsini kazanabileceğimizi düşünüyorum.

TÜRK TELEKOM’U YENEBİLİRİZ

FIBA Şampiyonlar Ligi”nde Türk Telekom ile eşleştik. Kesinlikle çok iyi takım. Dinamik bir kadro yapısı var. Onların bizden avantajlı olduğu durumlar var. Bizim de onlardan avantajlı olduğumuz durumlar var. Eğer firesiz tam kadro çıkabilirsek maça, onları geçebileceğimizi düşünüyorum. Hemen öncesinde çıkacağımız Afyon ve Büyükçekmece maçlarını kazanmış olursak eminim o motivasyonla Türk Telekom’u da geçebiliriz diye düşünüyorum. Sonuçta bizim çok kaybedecek bir şeyimiz yok ama onların var.

DAHA İSTEKLİYİZ

Burak Hoca oyuncuları özgür bırakan biri. Çok dar rotasyonla oynadığı için de insiyatifi oyunculara bırakan bir koç. Tabii uzun süreler alınca da ritme girip daha verimli olabiliyorsun. Bu yüzden daha savaşan ve istekli oynayan bir takıma dönüştük.

Duhuliye.com