"Altyapımızdan çıkan ve az da olsa..."

Siyah beyazlıların basketboldan sorumlu yöneticisi Umut Şenol, Ajansspor'a yaptığı açıklamada "Altyapımızdan çıkan ve az da olsa süre alan 2-3 oyuncumuz vardı zaten. Onlara yerli gençler eklemeyi planlıyoruz. Birkaç da tecrübeli yerliyle takımı takviye ederek yola devam etmek istiyoruz. Zaten genel olarak iyi bir yerli kadromuz var. Halihazırda takımda yabancı olarak Nemanja Djurisic ve Toddrick Gotcher bulunuyor. Belki sadece Gotcher ile devam ederiz yeni dönemde" dedi.

Sponsor anlaşması bitiyor

Takımın nasıl şekilleneceğinin sponsora da bağlı olduğunun altını çizen Şenol, "Takımın isim sponsoru olan Sompo Japon Sigorta ile olan sözleşmemiz Mayıs sonunda bitiyor. Devam edip edilmeyeceği henüz net değil. Her şeye rağmen Basketbol Süper Ligi'nde kalabilecek bir ekip oluşturmak için çalışacağız" dedi.

Eylül'de play-off oynansın

Koronavirüs nedeniyle ertelenen ligler için de görüşünü belirten Şenol, "Anadolu Efes'in şampiyon ilan edilmesi gibi bir talebimiz yok. Bu konuda oluşmuş bir fikirbirliği de yok. Biz Beşikaş olarak liglerin bugünkü haliyle tescil edilmesini ve Eylül ayında play-off oynatılmasını öneriyoruz. FIBA da Şampiyonlar Ligi Final 8'i Eylül'de oynatacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Ajansspor