Hepimizin malumu, kulübümüz ekonomik anlamda zorlu bir süreçten geçmektedir. Bu zorlu süreçten, futbol ve basketbol dahil olmak üzere kulüp bünyemizde bulunan tüm şubelerimiz olumsuz etkilenmektedir. Olumsuz etkilenen şubelerden birisi de basketbol şubemizdir.

Basketbol şubemiz sadece bu dönem için değil, daha önceki dönemlerde de futbol şubesinin gölgesinde kalmıştır yani bir nevi “üvey evlat” muamelesi görmüştür.
O zamanlar, içinde bulunduğu tüm olumsuz şartlara rağmen Erkek Basketbol takımımız final oynamış, Kadın Basketbol şubemiz ise 22 sene sonrasında ezeli ve ebedi rakibimiz Fenerbahçe karşısında ortaya koyduğu mücadele ile sporda her şeyin parayla ölçülemeyeceğini ispat etmiştir. O dönemin şube sorumluları sürekli ajitasyon yapmak yerine işlerine odaklanmıştı.

Kulübümüz futbol ve basketbolda teknik adam arayışında öz evlatlarına dönüş sağlayarak olumlu bir adım atmış ve bu iki şubede uzun zamandır özlenen sinerjiyi yakalamıştır. Yakalanan bu sinerji stat ve salon doluluk oranlarını etkilemiştir. Fakat her şeye rağmen özellikle basketbol şubemizdeki maddi imkânsızlıklardan dolayı yaşanan ayrılıklar Beşiktaşlı basketbolseverleri derinden üzmüştür.

Kulübümüz yönetimi herkesçe malumdur ki, içinde bulunduğumuz maddi durumun farkında olarak Beşiktaş yönetime talip oldular ve kongre üyelerinin teveccühüyle kongreden yüksek oranda oy alarak yönetime seçildiler.Bugün bazı yöneticilerin ısrarla bu maddi durum zorluğunu her şeyin önüne koymaları, yapmaları gerekli icraatları geri planda bırakma hareketine benzemektedir.

Maddi imkânsızlıklar öne sürülerek basketbol şubemizde yaşanan ayrılıklar başantrenör Burak Bıyıktay’ı dar rotasyon sürecine itmiş ve daha iyi başarıların alınmasına sebep olmuştur.

Beşiktaş Erkek Basketbol takımının bugün ivedilikle skorer gard, 1 ve 5 numaralı oyuncu ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçların yönetimimiz tarafından karşılanacağına inanıyoruz. Yönetimimiz, başantrenör ve takımın yanında olduğunun hissini sergilerse, basketbolda da kalıcı zaferlere imza atarız.


Bu kadar zor şartta mücadele eden Burak Bıyıktay’ı kutlamak lazım. Önümüzdeki sene basketbol takımının daha başarılı olması için eksik bölgeleri tamamlamak şart. Artık fakir edebiyatı yapmak yerine işe odaklanmak gerekiyor. Başarılı olmak için öyle çılgın bütçelere de gerek olmadığını daha evvel Burak hoca da Aziz hoca da gösterdi. Ancak onların başında olan, basketbolu iyi bilen kişilerin kurduğu komitenin de hakkını vermek lazım. Şu an taraftar olarak mevcut yönetimden beklentimiz de budur.

Masis Kuyumcu / Duhuliye.com