A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Elemeleri’nde Sırbistan’a konuk olacak.
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu 3. maçında bugün TSİ 21.00’de Sırbistan ile karşılaşacak. Maç, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Aleksandar Nikolic Spor Salonu’nda oynanacak ve S Sport’tan naklen yayımlanacak. A Milli Takım, grubun ilk karşılaşmasında Bosna Hersek’i 93-71, ardından ise deplasmanda İsviçre’yi 85-60’lık skorla mağlup ederek iki maçtan da galip ayrılmayı başardı. Sırbistan da grubun ilk iki maçında İsviçre’yi 90-86 ve Bosna Hersek’i 74-72 skorlarıyla geçti.
EN SON BİZ KAZANDIK
İki takım son olarak 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu 5. ve son maçında karşı karşıya gelmiş, Türkiye, sahadan 95-90 galip ayrılarak Sırbistan’ı resmi maçlarda 15 yıl sonra mağlup etmeyi başarmıştı. Grubun diğer maçında 22.00’de Bosna Hersek İsviçre’yi konuk edecek. Grupta ilk üç sırayı alacak takımlar bir üst tura yükselecek.
MALACHI FLYNN TÜRK VATANDAŞI OLARAK OYNAYACAK
Başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda, Bahçeşehir Koleji’nin ocak ayı sonunda Türk vatandaşlığı alan ABD asıllı oyuncusu Malachi Flynn ilk kez kez forma giyecek. Diğer isimler şöyle: Ercan, Erkan, Şehmus (A. Efes), Furkan Haltalı, Yiğit, Berk İbrahim, Sertaç (Beşiktaş), Onuralp, Metecan, Tarık (Fenerbahçe), Can (Galatasaray), Yiğit Onan (Manisa Basket), Furkan Korkmaz, Yiğitcan Saybir (TOFAŞ), İsmail Cem (Trabzonspor), Cedi Osman, Ömer Faruk Yurtseven (Panathinaikos)
Hürriyet
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (5)
normal sartlarda rahat almamiz gerekir bu maci, jokic olmadan onlarin gücü sadece yari yariya, bizde de alpi yok ama onlari etkiledigi kadar bizi etkilemiyor
trt ne işe yarıyor milli takımın maçını bile veremiyor gidip hırvatıstan maçını versinler
Nasıl haber yazıyorsunuz ? grubun diğer maçının saati var bu maçın saati yok..
@Ozi Kartal bugün TSİ 21.00’de Sırbistan ile karşılaşacak. yazıyor haberin içinde...
Furkan Haltalı (Beşiktaş) ne alaka? Bizde öyle bir oyuncu mu var?