Trendyol Süper Lig'de 2024/25 sezonu heyecanı devam ederken, takımların kazandığı penaltı sayıları ve oyuncuların beyaz noktadaki performansları dikkat çekiyor. Transfermarkt'ın derlediği verilere göre, ligde en fazla penaltı kazanan takım Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, geride kalan haftalarda tam 12 kez penaltı noktasına gitti.

Ligin zirvesinde yer alan Beşiktaş'ı, 11'er penaltı ile Başakşehir FK, Galatasaray ve Fenerbahçe takip ediyor. Kasımpaşa 8 penaltı ile bu dört takımı izlerken, Samsunspor, Eyüpspor ve Bodrum FK 7'şer, Rizespor ve Göztepe ise 6'şar penaltı kullandı.

Beşiktaş'ın kazandığı 12 penaltıda ise oyuncuların performansı göz doldurdu. Siyah-beyazlı ekipte kullanılan 12 penaltının 11'i golle sonuçlanırken, sadece 1 penaltı atışından yararlanılamadı. Bu da %91.7'lik bir başarı oranına işaret ediyor.

Takımın İtalyan golcüsü Ciro Immobile, penaltı konusunda takımın en güvenilir ismi olarak öne çıktı. Tecrübeli santrfor, kullandığı 8 penaltının tamamını gole çevirerek %100'lük bir başarı yakaladı.

Beşiktaş'ta penaltı kullanan diğer isimler ve performansları ise şöyle:

  • Gedson Fernandes: Kullandığı 2 penaltının 1'ini gole çevirirken, 1'ini kaçırdı (%50 başarı).
  • João Mário: Kullandığı 1 penaltıyı gole çevirdi (%100 başarı).
  • Semih Kılıçsoy: Kullandığı 1 penaltıyı gole çevirdi (%100 başarı).

Bu istatistikler, Beşiktaş'ın hem ligin en çok penaltı kazanan takımı olduğunu hem de bu penaltıları yüksek bir gol yüzdesiyle değerlendirdiğini ortaya koyuyor. Özellikle Ciro Immobile'nin beyaz noktadaki kusursuz performansı, siyah-beyazlıların başarısında önemli bir etken olarak göze çarpıyor.

duhuliye.com

Hbr1903

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..