UEFA Avrupa Ligi’nin 6. haftasında Beşiktaş, Bodo/Glimt ile karşılaşacak.
BODO/GLİMT - BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA CANLI YAYINLANACAK?
Aspmyra Stadı'ndaki müsabaka, TSİ 23.00'de başlayacak. TRT 1 kanalından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı, Slovak hakem Filip Glova yönetecek.
Ligdeki 5 maçlık galibiyet özlemine Fenerbahçe derbisini 1-0 kazanarak son veren Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde geçen hafta mağlup oldu.
Maccabi Tel Aviv ile Macaristan'da oynanan karşılaşmayı 3-1 kaybeden siyah-beyazlı ekip, Norveç deplasmanında puan kazanması halinde ligi ilk 24 takım arasında bitirip play-off aşamasına kalmak için avantaj sağlayacak.
Avrupa'da geride kalan 5 haftada 2 galibiyet, 3 yenilgi alan Beşiktaş, 6 puanla 22. basamakta bulunuyor. 7 puanı bulunan Bodo/Glimt ise 2'şer galibiyet ve mağlubiyet, 1 beraberlikle 17. sırada yer alıyor.
SAKATLIKLAR SAVUNMA ROTASYONUNU DARALTTI
Beşiktaş'ta kritik mücadele öncesi savunmada görev alan oyuncuların sakatlığı teknik sorumlu Serdar Topraktepe'yi düşündürüyor.
Tedavileri devam eden Gabriel Paulista ve Felix Uduokhai'nin yanı sıra Fenerbahçe derbisinde sakatlık yaşayan ve daha sonra yapılan antrenmanlara katılmayan Emirhan Topçu'nun durumu belirsizliğini koruyor.
Öte yandan Maccabi Tel Aviv karşılaşmasında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Arthur Masuaku da Norveç'e götürülmeyecek.
CHAMBERLAİN LİSTEDE YOK
Beşiktaş'a derbide 3 puanı getiren isim olan Alex Oxlade-Chamberlain, UEFA listesinde adı yer almadığı için karşılaşmada görev yapamayacak.
Eski teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'un hiç forma vermediği tecrübeli orta saha, teknik adam değişikliğinin ardından Serdar Topraktepe yönetiminde forma giymeye başladı ve ikinci maçında Fenerbahçe karşısında galibiyetinin mimarlarından oldu.
NORVEÇ EKİPLERİNE KARŞI 13. MAÇ
Beşiktaş, Norveç temsilcileriyle 12 kez karşı karşıya geldi.
Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarında Norveç ekipleri Rosenborg, Valerenga, Tromso, Sarpsborg ve Bodo/Glimt ile mücadele etti.
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupa Galipleri Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynanan bu müsabakalarda 5'er galibiyet ve mağlubiyetin yanı sıra 2 beraberlik aldı.
Söz konusu maçlarda 19 kez ağları sarsan siyah-beyazlılar, kalesinde ise yine 19 gol gördü.
BODO/GLİMT'LE 5. RANDEVU
Siyah-beyazlı ekip, Bodo/Glimt'le 5. kez karşı karşıya gelecek.
Norveç ekibiyle daha önce 4 defa karşılaşan Beşiktaş, sarı-siyahlı rakibiyle ilk kez 2004 yılında o zamanki adı UEFA Kupası olan organizasyonun 1. turunda karşı karşıya gelmiş ve deplasmanda oynanan mücadele 1-1 sona ermişti. Beşiktaş, İstanbul'daki rövanşı 1-0 kazanarak gruplara kalmayı başarmıştı.
İki takım geçen sezon UEFA Konferans Ligi'nde aynı grupta eşleşti ve Bodo/Glimt, Norveç ve Türkiye'deki maçlarda sevinerek ayrılan taraf oldu.
Sarı-siyahlılar, kendi evindeki maçı 3-1 kazanırken, İstanbul'dan da 2-1 galip ayrıldı.
Temsilcimiz Beşiktaş'ta sarı kart cezası bulunan Arthur Masuaku'nun yanı sıra tedavileri devam eden Ciro Immobile, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai, Necip Uysal ve UEFA listesinde yer almayan Alex Oxlade-Chamberlain bu mücadelede forma giyemeyecek. Emirhan Topçu'nun durumu ise maç saatinde belli olacak.
Bodo/Glimt'te ise sakatlıkları süren Vetti, Bassi, Burakovsky ve Skeide'nin yanı sıra UEFA listesinde yer almayan Elabdellaoui, Beşiktaş karşısında mücadele edemeyecek.
MUHTEMEL 11'LER
Bodo/Glimt: Haikin, Sjovold, Björtuft, Gundersen, Björkan, Evjen, Berg, Saltnes, Zinckernagel, Hauge, Hogh
Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Tayyip Sanuç, Zaynutdinov, Emrecan Terzi, Salih Uçan, Al-Musrati, Rafa Silva, Gedson Fernandes, Muçi, Semih Kılıçsoy