İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi çok ciddi bir bocalama yaşadığı şu süreçte biz gerçekten sağlam bir duruş sergiliyoruz.  Türkiye en başından itibaren tüm tedbirleri alarak hastalığın ülkemize girişini geciktirmiştir. Covid-19'un bulaşmasındaki en büyük etken Amerika ve Avrupa kaynaklı olması düşündürücüdür.

Yeni tedbirleri Bilim Kurulumuz, hükümetimize öneriyor. Sayıca az da olsa sosyal izolasyon, sosyal mesafe, temizlik gibi kurallara uygulamayanlar olduğunu görüyoruz. Gönüllü olarak uygulanması gereken kuralları zorunlu olarak uygulamamız gerekiyor. 

Bu gece itibariyle yeni tedbirler ekliyoruz. Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyük şehir ile Zonguldak'a araç girişini yasaklıyoruz. 15  gün süreyle bunu uygulayacağız.

65 yaş üstüne uyguladığımız sokağa çıkma yasağı gibi 20 yaş altı olan 1 Ocak 2020 ve sonrası doğumlular sokağa çıkamayacaktır.

Dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımız, yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi toplu ve kalabalık yerlerde maske takmak zorunlu olacaktır."