Milletine inanan bir liderin ve önderine inanan bir milletin neleri başarabileceğini bize ve tüm dünyaya öğreten, kendi yaşamının sonrasında bile onun bıraktığı nokta ile yetinmeyip o eşsiz dehasının, vizyonunun dahi ötesine geçmemizi öğütleyen büyük fikir ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edeli tam 82 yıl oldu.

Biz 82 yıldır hayatın her alanında, dünyanın her yerinde bedenen aramızda olup fikri varlıklarını sürdüremeyen kimselerin bu dünyayı ne hale getirdiklerini görüyor ve bu durumla olan savaşımızı akla, bilime, hukuka, demokrasiye inanan nesiller yetiştirerek sürdürmeye çalışıyoruz. Ülkemiz ve dünyamız için elimizden gelenin en iyisini yaparak, O’nun öğüdü olan muassır medeniyet yolundan sapmadan yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Verdiğimiz bu çabada en büyük gücü ise bedenen aramızda olmayıp manevi ve fikri varlığını halen sürdüren ulu önderimizden alıyoruz.

Eğitiminde ilerleyen her çocuğun, üretime katılan her kadının, omuz omuza veren her yurttaşın, son sayfası okunup biten her kitabın, bilim ve teknolojinin getirdiği yenilikleri takip edebilmenin, korkusuzca düşünüp özgürce ifade edebilmenin O’nu yaşatmak olduğunu,
Ve O’nun vefatından 82 yıl sonra, bugün dahi yaşadığını biliyoruz.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü; saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Duhuliye.com