Duhuliye.com;
"Divan Toplantısında yaşanan olaylar sonrasında son zamanlarda konuşulan konu "ihraç", tüzüğümüzün 43.1 maddesine göre üyelikten çıkarma kararı en az 4 üyenin oyu ile alınır ama
Disiplin Kurulu kararı 3-2 olarak karar aldı. Bu durumda tüzük maddesi ihlali söz konusumudur?
Levent Erdoğan;
Evet! Tüzük Maddesi ihlali söz konusudur.
Yönetim Kurulu bu durumda alınan kararın incelenmesi için tekrar Disiplin Kuruluna gönderebilir bu tamamen kendi iradelerindedir.
Tarafların da bu karar ardından konuyu mahkemeye taşıma hakları vardır, bunu yapabilirler.
Yaşanan vahim olaylar ardından konu Disiplin Kurulu’na aksedilmiştir. Disiplin Kurulu’da yaşanan olayların önemi bakımından görevini yerine getirmeye çalışmış, bir karar almış.
Disiplin Kurulu görüntüler, beyanatlar, yazılı belgeler üzerinden karar vermiştir. Aslında orada “Tahrik” olayı vardır. Konuşmacı, kürsüye çıktığında kendisine yönelik tepkiler olmuştur. Burada ilk yapılması gereken “Toplantıya ara verme” kararı alınmalıydı. Bu karar hemen alınsa ortamın gerginliği alt düzeye inecekti ama konuşmacı ısrarla kürsüde kalıp, konuşmak isteyince malesef olaylar yaşandı. Halbuki konuşmacı, konuşmasına ara verip, ortam biraz rahatladıktan sonra çıkıp konuşsa idi daha iyi olurdu.
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..