VOLE yorumcuları Ali Ece, Irmak Kazuk ve Uğur Karakullukçu, Ajax - Beşiktaş maçını ve Beşiktaş'ın genç oyuncularını değerlendirdi.

Sözlerine Serdar Saatçı'nın performansıyla başlayan üçlü, Serdar Saatçı için Ajax maçının büyük bir tecrübe olduğunu belirterek Serdar'ın bundan sonra kariyerine üzerine koyarak devam edeceğini, Beşiktaş'ın üçüncü ya da dördüncü stoperi olarak rotasyonda daha fazla şans bulması gerektiğini belirtti. 

Maçtan önceki tarihi fark endişelerinin yersiz çıktığını, Beşiktaş'ın kale ve savunmadaki Ersin, Serdar, Rıdvan gibi özkaynaktan yetişmiş oyuncularının savunma perforanslarının çok iyi olduğunu belirten yorumcular, Serdar'ın sakatlar dolayısıyla değil, Beşiktaş ideal kadroyla oynarken de daha fazla şans fazla bulması gerektiğini ifade etti. 

Serdar'ın bu performansı stoper olmayan N'Sakala ile birlikte oynarken gösterdiğini ifade eden Ali Ece, takım ideal haline döndüğünde Serdar'ın bireysel performansının da tıpkı Ersin ve Rıdvan gibi yükseleceğini iddia etti.

Beşiktaş'ın bir başka altyapı oyuncusu Ersin'in gelişimine değinen yorumcular, Ersin'in Ajax maçındaki performansıyla bonservis bedeline 4 milyon Euro eklediğini belirtirken, Başkan Çebi'nin "Transferin son gününde Gedson'u alıyorduk, Pjanic olunca onu tercih ettik" sözlerine de değindi.

Pjanic'in çok büyük bir oyuncu olduğunu belirten Ali Ece, buna karşın Pjanic'in 1 sezonluk performansı yerine Gedson'un uzun yıllar katkı yapabilme potansiyelinin tercih edilmesi gerektiğini savunarak yönetimi bu noktada eleştirdi.

Duhuliye.com