Beşiktaş’ta özellikle kulüpler arasında ki biraz da ticari zihniyetten ötürü artan rekabet ortamı yanlışları da beraber in de taşıyor. Ligin ilk bölümün de sarsıntılı günler yaşanırken gelen eleştiriler işler yoluna girip sıralama da olması gereken yere gelindiğin de bir an da her şey unutuluyor ve pembe bulutların altında methiyeler yazılıyor. Dün ders alınması açısından zihinlerden silinmemelidir

Futbol da 5 maçta 15 puan alınabildiği gibi 2 müsabaka da 5 puan yitirilebiliyor ve bu haliyle de futbol çok seviliyor. Çoğu kimse güzel futbolla değil, topun çerçevenin içine girmesiyle ilgileniyor.

Yarışmacı zihniyetin tabiatında bu olduğu için yanlışlar gözden kaçıyor. Küresel salgın nedeniyle seyircisiz müsabakaların getirdiği tatsızlık da işin ayrı bir yönü. Seyircisiz deyince aklıma önce Beşiktaş – Trabzonspor maçı geliyor. Vodafone Park stadın da tribünler de misafir takım seyircisi dolmuş MMT kuralları hak getire. Bir de gelenlerin tahrik edici tezahüratları olaylara çanak tutar anlamın da. Bir müddet önce 6-7 Beşiktaşlı yönetici Kayseri'de gole sevinince uğradıkları saldırı akıllar da... TFF'nin pandemi dönemiyle ilgili statlara giriş yapacak izleyici sayısı belli iken aşırı miktarda tribünler de görülen taraftarlar neyin nesinidir. Trabzonsporlu seyircilerin Bakanlık ve TFF tarafından misafir girişi adı altın da tribünler de yer alması yanı sıra aynı sayıda gençliğimiz de ki gerçek ve köklü BJK sevdası taşıyan taraftarların da tribünler de olması halin de hoş şeyler yaşanmayabilirdi. Benzer şekilde FB- GS müsabakasında da sağlık çalışanları olarak nitelendirilen tribünlere doldurulan kişilerin bazılarının tavır ve hareketleri terbiye, nezaket, misafire saygıdan öte 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası'nın kapsamında değerlendirilebilecek cinstendi

Kulüplerin yaşadığı mali sıkıntılar yönetenlerin sadece günü kurtarmak ve taraftara hoş görünmek için tabelayla meşgul olmaları sonucudur. Kulüpler son bir iki sene de bu duruma gelmediler. 2000li yılların yarısından bu yana özellikle büyükler denilen kulüplerimiz da ki yönetim tarzları bu yüzden mali durumu içinden çıkılamaz hale getirdi. Hala ders alınmış değil, değişik oyunlarla tespit ve ilan edilen mali kriterler değişik manevralarla ihlal ediliyor. Bu duruma baş kaldıran Beşiktaş oluyor ama başkanını Kulüpler Birliği Vakfı başkanı seçtirip sıkıntı giderilmeye çalışılıyor.

Beşiktaş'ta çözüm bekleyen bir yığın sorun var işten çıkarılan personelin çoğuyla hukuki sorun yaşanıyor, borçların ve zararın durumunu bilançolardan görüyoruz. Hal bu iken sıkıntıların kaynağında ki geçmiş yıllarla ilgili dikkat çekici vaatlerle söz verilen son on yılın denetiminden hala ses yok, genel kanaat olacağı da yok. Şeffaf yönetimden bahsediliyor, şahsen 2020 Şubat'ı Divan toplantısında uğradığım saldırının faili olan adama aldığı ceza tebliğ edilmiyor. Bana karşı yürütülen şikayet 2 yalancı şahide rağmen inandırıcı bulunmadığından ötürü reddediliyor. Bu işlemler esnasın da üzerine hiç de vazife olmamasına rağmen G.Sekreter Mesut Urgancılar icat edilen bu yalancı şahitlerin ifadeleri Disiplin kurulunca alınma zorunluluğuna karşı kendisi tarafından alınarak kurula gönderiliyor.

Şahsen  ve  avukatlarımca hukuken tarafıma verilmesi mecburi olan soruşturma ve karar dosyası 2 aydır tevdi edilmiyor.Saldırı kadar yalancı şahitlik de CMK n da açıkça belirtildiği gibi suç teşkil etmekte ve hak kaybına uğratılmaktayım. Başkanın yakınlarında olan bu yalancı şahitlerin ( bunlardan biri olan H.B.ile ilgili ayrıca ilginç bilgiler var) ve her daim yanın da taşıdığı mütecavizin korumaya alınması işi biraz uzatır ama sonun da hak yerini bulur.

Demem odur ki güneş balçıkla sıvanmaz KMPG Denetim şirketinin gerçek anlamda ki inceleme sonuçlarının açıklanmasını dolayısıyla  mali sıkıntıların yaşandığı son 10 senedir görev yapan BJK Başkan , yönetim  ve  Dernek Denetleme kurulu,nun marifetlerini görmeyi tüm camia sabırsızlıkla ve merakla beklemektedir. Kulübümüzün bekası gereği dün unutulmamalı yarınlar düşünülerek yönetim tarzı benimsenmelidir.