Turgay Demir'in açıklamaları şöyle:

"KARİYERİ SERGEN YALÇIN'A ÇOK BENZİYOR"

"Çok bildiğimiz bir teknik adam değil. Biliyormuş gibi yapanlar var medyada ama onların da bir şey bildiğini zannetmiyorum. Herkesin ilk baktığı şey, bundan önceki kariyerinde hiçbir yerde istikrarlı kalmamış olması. Bu kariyer bana göre Sergen Yalçın'ın kariyerine çok benziyor. O da 6-7 ay takımlarda çalışıp sonrasında Beşiktaş'a gelmişti." 

"TAKINTILI MI, YENİLİKLERE AÇIK MI?"

"Benim için birinci kıstas şudur; takıntılı bir teknik adam mı, yoksa yeniliklere açık mı? Eğer uzmanım ve 150 maçtır oynatıyorum dediği, 3'lü savunmayı takıntı haline getirirse ve 'Bunu bu sezon oynatacağım' derse benim açımdam büyük bir hayal kırıklığı olur. Çünkü hiçbir hoca kafasında sistem şapkasıyla gezemez. Ne zaman gezebilir? Transfer kendi yapar, kadroyu kendi kurarsa."

"BUGÜNKÜ BEŞİKTAŞ'A 3'LÜ ÖĞRETMEYE KALKARSA EKSİ PUAN ALIR" 

"Örneğin İsmael gelecek sezon kafasındaki sisteme uygun transferler yaptırır. 3'lü savunma oynayabilecek, iyi topu kullanan, çabuk, havadan da iyi olan üç tane stoper bulursa, iki tane çok iyi, orta sahada önlü arkalı çift yönlü kanat bulursa istediği sistemi oynatır. Ama bugünkü Beşiktaş'a ben bunlara da bir defa 3'lü öğretirim dersen eksi puan alır. En azından benden alır."

"12 SENE ÖNCE KLOPP, 15 SENE ÖNCE GUARDIOLA GELSEYDİ..."

"Çünkü taktik başka takıntı başkadır. Takıntılı olmayan kimsenin hakkı yok. Beşiktaş'ın kalan sekiz maçta herhangi bir teknik adamın takıntılarıyla uğraşacak hali yok. O yüzden umarım ki öyle olmaz. Oyuncuları tanımaya çalışsın. Elindeki kadrodan hangi sistemle verim alabilirse o sistemi oynatsın. O takdirde destekleriz. Ve başarılı olmaması için de hiçbir sebep yok. İsimsiz diyorlar. Şimdi 12 sene önce Beşiktaş'a Klopp gelseydi... 15 sene önce Guardiola gelseydi. 17-18 sene önce Mourinho gelseydi... Tıpkı 20-25 sene önce Fenerbahçe'ye Löw geldiğinde, olduğu gibi isimsiz diyecek göndereceklerdi adamı. 

"İSİMSİZ OLMASI EN AZ TAKILDIĞIM YER"

"Onlar da bir yerde isimsizken başladılar yani bu işe. Dolayısıyla en az takıldığım yer isimsiz olması. Oraya hiç takılmıyorum. Şuna bakalım; elindeki kadroyu iyi analiz edip bu kadroya uygun bir sistemle oynatırsa maç içindeki müdahaleleri de doğru olursa 'Bravo doğru seçim yapmışsın Ceyhun Kazancı' derim. Benim bakış açım bu."

"ÖNDER KARAVELİ FIRSATI KAÇIRDI"

"Ben şu ana kadar yapılanı, Önder Karaveli'nin göreve getirilmesini, deneyip olmayınca da bu şekilde bir hamle yapılmasını doğru buluyorum. Araya araya doğru dursun. Hedeflerinden koptuğun bir sezon aramak için doğru sezondur. Şampiyonluğa giderken arayış yapamazsın yani. O yüzden burada benim için bir sakınca yok. Ben bir açıdan üzülüyorum. Önder Karaveli bu fırsatı çok iyi değerlendirip, ezber oyuncular sahaya sürmek dışında yani Kenan Karaman'dır, Necip'tir, işte Gökhan Töre'dir geldiği günden bugüne kadar, bu tür işler yapmak yerine biraz fark ortaya koyabilseydi, keşke başarılı olsaydı, arkasında kendisni gibi olan antrenörlerin de önünü açardı. O fırsatı kaçırdı. Kendisi bunun için bin tane madde sayabilir. Ben gördüğümü söylüyorum. Teknik adam pastacıdır. Gider mutfakta pasta yapar. Ben de 40 yıllık bir gazeteci olarak bu pastanın tadına bakarım. Olmadığı zaman da 'olmadı' derim. Sen bana dersin ki 'Ya mutfakta o yoktu, şu yoktu, bu yoktu.' Bana ne kardeşim? Onu bilmem. Beni gör o zaman gelme oraya. 

"ŞENOL GÜNEŞ NEDEN GELMEDİ?"

"Mesela Şenol Güneş gelmedi. Niye gelmedi? Dedi ki 'Kaç transfer yaparız? Yapabilir miyiz? Baktı ki Fikret Orman döneminde bıraktığından bile daha zor bir tablo var. 'Bana müsaade' dedi. Niye? Adam kariyerinin sonunu oynayacak. Bunu da öyle parasız pulsuz, transferde istediğini alamayarak olsaydı, bin pişman ederdi. Burada bu şartları kabul ederek gelen bir teknik adam var. Bu 8 haftada yapması gerek tek şey, gelecek sezon bu kadroda doğru şekilde kimi kullanacağını göstermek ve transfer döneminde kendi sistemine uygun oyuncu almak. Bunları yaparsa başarılı olmaması için hiçbir sebep yok. Beşiktaş'ın forması büyüktür. Forması zaten %65 şampiyonluk ortağıdır. Kalan kısım takım, yönetimdir. Bu kulüplerde görev yapmak çok önemli bir olay. Bütün profesyoneller onu hazır bekliyor. İşi bilen insanlar için 3'ü 1 arada, 5'i 1 arada kahve yapmak gibi kolay bir şey. Akıl yolundan giden bir hocaysa Ismael ben sonuna kadar desteklerim. Maceracı bir hocaysa gönderin yeni sezona hazırlanın derim."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ