İşte sözleşmesi bitenlerde son durum:

3 iSiM 'OH BE' DEDiRTECEK

Kartal'da durumu tam olarak belli olan 3 futbolcu bulunuyor. Performanslarıyla hayal kırıklığı yaratan ve kadro dışı kalan Ljajic, Lens ve Douglas takımdan gidecek ve yönetim maaş yükü olarak rahatlayacak. Bu üç futbolcunun yanı sıra N'Sakala ile de masaya oturulmayacak. 

ATİBA İLE 1 YIL DAHA 

Siyah beyazlılar, 2013 yılından beri takımda bulunan Atiba Hutchinson ile 1 yıllık sözleşme yenileyecek. 38 yaşındaki futbolcunun daha da düşük bir maaşa "Evet" demesi bekleniyor. Kanadalı futbolcunun ardından teknik heyete dahil olması düşünülüyor.

EN BÜYÜK BELİRSİZLİK LARİN VE VİDA

Beşiktaş'ta sözle konusunda en büyük soru işareti Domagoj Vida ve Cyle Larin'de yaşanıyor. İki futbolcu ile yönetimin teklif ettiği rakam arasında fark bulunuyor. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de açıkça ifade ettiği üzere bu iki futbolcu eğer siyah beyazlıların önerisini kabul etmezse yollar ayrılacak. 

GÜVEN'İN MAAŞINA ZAM 

Beşiktaş, Güven Yalçın ile yolar devam etmeyi düşünüyor. Siyah beyazlıların 23 yaşındaki futbolcunun maaşında iyileştirme yaparak uzun süreli sözleşme yapmayı planladığı biliniyor.

OĞUZHAN İLE YOLA DEVAM 

Kartal'da performansıyla zaman zaman eleştiri konusu olan Oğuzhan Özyakup ile de büyük bir sürpriz yaşanmazsa yola devam edecek. 29 yaşındaki futbolcunun maaşında indrimi kabul edeceği öğrenildi. 

SOUZA'NIN KONTRATI OTOMATİK UZADI 

Geçtiğimiz sezonun başında Suudi Arabistan takımı Al Ahli'den bedelsiz olarak Beşiktaş'a transfer olan ve Sergen Yalçın yönetiminde kazanılan çifte şampiyonlukta gösteridği peformansla önemli pay sahibi olan Josef de Souza'nın kontradındaki opsiyon devreye girdi. Haziran ayında biten sözleşmesi bu sezon 25 maç oynadığı takdirde otomatik olarak 1 yıl daha uzayacak olan sambacı yıldız Gaziantep maçıyla birlikte 25 maç barajını aştı. 

TOPAL VE TÖRE'YE VEDA ZAMANI 

Kartal'ın sezon başında düşük ücretten sözleşme imzaladığı Mehmet Topal ile yollar ayrılacak. Yerli rotasyonunda iyi bir alternatif olmasına rağmen sakatlıklar nedeniyle form tutamayan 35 yaşındaki tecrübeli futbolcunun, eğer teknik heyetten kalması halinde rapor gelmemesi halinde sözleşmesi uzatılmayacak. Aynı durum Gökhan Töre'de de geçerli olacak. Bununla beraber 19 yaşındaki Emirhan Delibaş ile uzun süreli sözleşme yapılacak. 

CAN'IN BONSERVİSİ ALINACAK

Beşiktaş'ın gelecek vadeden Can Bozdoğan'ın bonservisini Schalke'den alacağ öğrenildi. Genç futbolcunun 1,8 milyon Euro'luk opsiyonu devreye sokularak bonservisi alınacak. 

PJANİC'İN ŞARTLAR ZORLANACAK

Sezon başında fırsat transferi olarak takıma dahil edilen Barcelona'lı Miralme Pjanic'in yeniden kiralanması söz konusu olabilir. Yönetim bu konuda sezon sonunu bekliyor. 

BATSHUAYİ, MEKSİKA'YA 

Beklentileri bir türlü karşılayamayan Michy Batshuayi'nin yüksek maliyeti nedeniyle yeniden kiralanması söz konusu değil. Belçikalı futbolcunun, Meksika'ya transfer olması bekleniyor. 

Duhuliye.com / ÖZEL HABER