Siyah-beyazlı ekibin 18 yaşındaki file bekçisi Emre Bilgin, Hatayspor karşılaşmasıyla birlikte A takımda ilk kez resmi bir maçta forma giydi.

CEZA VE SAKATLIK

Bilgin, Ersin Destanoğlu’nun sarı kart cezalısı olması ve Mert Günok’un sakatlığı nedeniyle Hatayspor maçında eldivenleri devraldı.

Sergen Yalçın döneminde A takıma çıkartılan genç file bekçisi, daha önce A takımla antrenmanlarda yer almasına rağmen altyapı maçlarında görev alıyordu. Emre Bilgin, Hatayspor maçıyla birlikte resmi olarak ilk kez Beşiktaş’ın kalesini korudu. Öte yandan siyah-beyazlı ekibin yedek kalecisi ise 17 yaşındaki Göktuğ Baytekin oldu.

SÜPER LİG VE AVRUPA'NIN 5 BÜYÜK LİGİNDENKİ EN GENÇ KALECİ

2007/08'den bu yana Süper Lig'de görev alan en genç kaleci olan 18 yaşındaki Emre Bilgin, bu sezon Süper Lig ve Avrupa'nın beş büyük liginde forma giyen en genç file bekçisi oldu

GOLDEN SONRA BÜYÜK DESTEK

Hatayspor'da Saba Lobjanidze, 41. dakikada frikikten topu ağlara gönderdi.

Frikikte kapattığı köşeden gol yiyen Emre Bilgin, topun ağlara gitmesinin ardından büyük destek gördü.

İlk olarak 20 yaşındaki Rıdvan Yılmaz, takım arkadaşını yerden kaldırdı. Maçı tribünden takip eden Ersin Destanoğlu ise alkışlarla genç kaleciye destek verdi.

TRİBÜNLERDEN 'EMRE' TEZAHÜRATLARI

Beşiktaş tribünlerinin de uzun süre Emre lehine tezahüratlarda bulunması dikkat çekti. Siyah-beyazlı taraftar sosyal medyada da genç kaleci için paylaşımlarda bulundu.

EMRE BİLGİN: KISMET DEĞİLMİŞ

Maç sonu açıklamalarda bulunan Emre, "Elimden gelenin en iyisini yaptığımı düşünüyorum ama yediğimiz golde hata yaptım. Gol bulamadık. 19.03'te maça çıkmak benim için ayrıca motive edici. Galibiyet olsa daha güzel olurdu ama kısmet değilmiş" ifadelerini kullandı.