2019-2020 Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonuna yaklaştığımız şu günlerde futbolseverler takımlarının maçlarını ve derbi tarihlerini bir hayli merak etti. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda kura çekimi gerçekleştirildi. İlk hafta oynanacak maçlar ve derbi tarihleri belli oldu. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ve Trabzonspor-Beşiktaş derbisi ligin 6. haftasında oynanacak.

2019-2020 Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonunun fikstürü canlı yayında çekiliyor. Takımların sezon içerisinde oynayacağı karşılaşmaların hangi tarihlerde ve kaçıncı haftalarda gerçekleşeceği kura sonucu belirlendi. İlk hafta karşılaşmaları ve derbi tarihleri belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2019-20 Spor Toto Süper Lig Cemil Usta sezonu fikstür çekiminin 17 Temmuz Çarşamba günü (bugün) yapılacağını duyurmuştu. O gün geldi çattı ve heyecan dolu bekleyiş sona erdi. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda saat 21.00'de fikstür çekimi gerçekleştirildi. Bu önemli güne TFF yetkilileri ve kulüplerin temsilcileri katıldı.

Spor Toto 1. Lig fikstür çekiminin ise 18 Temmuz Perşembe günü saat 21.00'de TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda gerçekleşeceği belirtildi.

*2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu 16 Ağustos'ta başlayacak. Ligin ikinci yarısı 17 Ocak 2020'de oynanacak maçlarla devam edecek. Süper Lig, 17 Mayıs 2020'de sona erecek.

 

İşte derbilerin tarihleri

Derbilerin 6, 9 ve 16. haftalarda oynanacağı açıklandı.

Konuyla ilgili TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın "Bu kriterler göz önünde bulundurularak belirlenmiş olan numaralara göre bu üç kulübümüzün (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray) kendi aralarında oynayacağı müsabaka haftaları 6, 9 ve 16. hafta olarak belirlenmiştir." ifadelerini kullandı.

Derbi haftasında karşılaşmalar şöyle sıralandı

3. hafta:

Fenerbahçe - Trabzonspor

6. hafta:

Trabzonspor-Beşiktaş

Galatasaray-Fenerbahçe

9. hafta:

Beşiktaş-Galatasaray

13. hafta:

Trabzonspor - Galatasaray

16. hafta:

Fenerbahçe-Beşiktaş

 

İşte fikstür çekimi ve hafta hafta oynanacak maçlar:

1. Hafta
Sivasspor – Beşiktaş

2. Hafta
Beşiktaş – Göztepe

3. Hafta
Beşiktaş – Ç. Rizespor

4. Hafta
Gazişehir Gaziantep FK – Beşiktaş

5. Hafta
Beşiktaş – M. Başakşehir

6. Hafta
Trabzonspor – Beşiktaş

7. Hafta
Beşiktaş – Alanyaspor

8. Hafta
Ankaragücü – Beşiktaş

9. Hafta
Beşiktaş – Galatasaray

10. Hafta
Antalyaspor – Beşiktaş

11. Hafta
Beşiktaş – Yukatel Denizlispor

12. Hafta
Konyaspor – Beşiktaş

13. Hafta
Beşiktaş – İ.M. Kayserispor

14. Hafta
Kasımpaşa – Beşiktaş

15. Hafta
Beşiktaş – Y. Malatyaspor

16. Hafta
Fenerbahçe – Beşiktaş

17. Hafta
Beşiktaş - Gençlerbirliği