Beşiktaş dergisinin Haziran sayısında Ali Kayalar'a konuşan Apak, büyük beğeni toplayan Ölümlü Dünya filminin devam filminin geleceğini söyledi.

Son olarak Jet Sosyete dizisinde rol alan Apak, "Haziran'ın üçüncü haftası sete çıkacaktık. Herkes 'Varım' dedi. Filmin aldığı gişe ve sonrasında dijital platformlarda yayınlandığında aldığı reaksiyon, bu filmin ikincisini mecbur hale getirdi. Projenin sahipleri ve yazarları Feyyaz Yiğit, Ali Atay ve Aziz Kedi senaryoyu tamamladılar. Oyuncularla tekrar anlaşıldı da. Şu anda her şey gibi bu konuda da bir belirsizlik hâkim. Sete çıkılabilir bir ortamı bekliyoruz. Benim tahminim, seneye vizyona çıkarız" dedi.

Ben Şifo ve Feyyaz hayranıyım

Sıkı bir Beşiktaşlı olduğunu ve kardeşine Şifo Mehmet'ten ötürü Mehmet isminin konulmasını sağladığını anlatan Sarp Apak, "Bizim ailede Beşiktaşlı olmayan çok az insan var. Dayım çok alfa bir insandır. Onun Beşiktaşlılığı sanırım herkesi etrafına toplamış. Benim siyah beyaz logolu kundağım falan var. Başka bir takım hakkında bilgim bile olmadı. Kardeşimin ismine gelince... Beş yaş var aramızda. O dönem de Şifo Mehmetler'in parladığı dönem. Ben Şifo ve Feyyaz hayranıyım. Tutturuyorum 'Kardeşimin adı Mehmet olsun' diye ve oluyor. Mehmet Berk Apak. Annemler babamlar vizyonlu insanlarmış. Benim de iki ismim var. Kerim Sarp Apak. O dönemler birer noktasız isimleri olsun çocukların, yabancı ülkelere falan giderler demişler..."

O derbi kırılma maçı oldu

Apak, "Geleceğe Dönüş filmlerini sevdiğinizi de biliyoruz. Beşiktaş tarihiyle ilgili böyle bir geçmişe dönüş yaşasak, hangi maçı, skoru, neyi değiştirmek isterdiniz? sorusuna ise tereddütsüz yakın dönemdeki Fenerbahçe maçını söyledi.

Apak, "Çok yakın bir tarihe; Vodafone Park'ta 3-3 biten Fenerbahçe maçına gidip bir gole engel olmak isterdim. İlk yarı 3-0 ve ben o sırada havalimanındaydım. Rötar yaptı uçak. Twitter'da güncelliyorum, gol yiyoruz 'Artık güncellemeyeceğim, sanırım benim yüzümden oluyor' dedim. Fenerbahçe'yi de tebrik ediyorum. Derbilerde böyle bir konsantrasyon kolay bir şey değil. Hatırlarsınız, o bir kırılma maçı oldu.

Nouma'yı oynamak isterim

Apak, "Beşiktaş'la ilgili bir film çekilecek olsa kimi oynamak istersiniz" sorusuna, "Ben daha ziyade daha magazin, spotların altındaki bir Pascal Nouma'yı oynamak isterdim. O dönemki Pascal'dan çok güzel, hareketli, aksiyonu bol, kirli, rock ‘n' roll bir film çıkabileceğini düşünüyorum" yanıtını verirken en sevdiği tezahüratın ise “Sevemez kimse seni, benim sevdiğim kadar” olduğunu söyledi.

Sergen Yalçın ruhtur

Apak, Beşiktaş'ın Sergen Yalçın'ın siyah beyazlıların ruhu olduğunu belirtirken, " Zaten, 'Bir dakika, Beşiktaş dediğin kazanır' mantığıyla geliyor. Bu kâğıt üzerinde basit bir şey gibi görünüyor fakat aslında bütün oyun sistemine yansıyan, bütün oyuncuların oynama şekline yansıyan, takımın kimliğini değiştiren bir şey. Sergen Hoca'nın geldiği günden itibaren acayip destekliyorum ve çok seviniyorum" dedi.