Özcan, siyah beyazlıların anlaşmak üzere olduğu sol bek oyuncusu için şunları söyledi:

HAYRANLIKLA SEYRETMİŞTİM
Masuaku'ya dair enteresan bir anekdotum var. Bundan sanırım 7-8 yıl önce Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Olympiakos'la ilgili bir hazırlık maçı vardı. O maçta resmen uçtu. Yani sol bekinde Olympiakos'un sol bekinde uçmuştu...

90 dakika, oynadığı süre boyunca şov yapmıştı. Hayranlıkla izlemişim. Hatta bunu daha sonra da söylemişimdir; Masuaku'nun o maçı izlediğim en iyi canlı performanslardan biriydi. İzlediğim dönemde oyuncuyu tanımıyorum. Sonra forma numarasına baktım. Hemen internetten kontrol ettiğimi hatırlıyorum. Masuaku olduğunu öğrendim.

PREMİER LİGDE ÇİFT HANELİ DRİPLİNG SAYISINA ULAŞMIŞ BİR OYUNCU 

Ondan sonra o oyuncuya ben uzun süre  baktım. Hatta premier ligde, West Ham'a gelince, bayağı heyecanlandığım bir oyuncuydu. Yani benim sevdiğim bir oyuncu. Müthiş bir atlet. Müthiş bir driplingci.

Yani, Premier Lig'de çift haneyi bulduğu dripling sayıları var. Çift haneyi bulduğu maçlar var. Birkaç tane maç var. 10-11-12 driplingle bitirdi. Yani 90 dakika boyunca 11-12 tane adamın eksilttiği maçlar var ki bu çok özel bir driplingci olmasını beraberinde getirir. Zaten driplingi teknik kaliteyle değil, fizik kalitesi ve süratiyle atan bir oyuncu ama durdurulamaz yani.

Boşluğu gördüğü zaman,  önde oyuncu olsa bile vuruyor topu, yanından basıyor geçiyor ve savunamıyorsun çok fazla.

MÜTHİŞ BİR DRİPLİNGCİ, ÇOK İYİ FİZİK KALİTE 

Biraz Adama Traore'nin sol bekteki hali gibi diyebiliriz. En azından öyleydi birkaç yıl önce. Şimdi tabii maç ritmiyle beraber fizik kalitesi biraz geriye gitmiş olabilir. Müthiş bir driplingci. Çok iyi fizik kalite.

Hızı olduğu için bire bir savunmada fena değil. Zaman zaman iyi savunabiliyor. Ama çok iyi savunmacı demenin pek mümkün olmadığı bir oyuncu. Ve teknik kalite yok. E, bunlar da doğal.

Yani çok iyi bir driping ve çok iyi bir fizik kaliteyse zaten diğerlerinin düşük olması lazım. Diğerleri de varsa, zaten Alphonso Davies ya da o kalitede oyuncular oluyor ve zaten alamıyorsun. Buraya düşme şansı kalmıyor. Ya da Westham'da olmuyor da daha yukarıdaki takımlarda oynuyor.

ARKASINDAKİ STOPERE PROBLEM YARATABİLİR

Beşiktaş 3-4-3 oynuyor olsa Masuaku bence çok daha iyi bir transfer olurdu. Dörtlü savunmanın sol beki için savunmada zaafiyet yaşayabilen bir oyuncu. Çünkü, pozisyon alma, durduğu yerler, bazen aklı gidip sol stoperiyle çok alan verebilen, arasında boşluk verebilen, çok çizgiye açılabilen, durduğu yerin bazen farkında olmayan bir oyuncu.

Yani savunma farkındalığı yönünden bazı eksikleri var ve dörtlü savunmada arkadaki stoper az iken, bu biraz daha problem olabilir. 

ISMAËL'İN SORU İŞARETLERİ

Ama süratiyle ve driplingiyle, takımın hücumuna getireceği boyut çok fazla. Ama... Yine ama var.

Rıdvan Yılmaz'dan çıkıp Masuaku'yu oraya koymak; zaten toplu oyunda, set oyununda, pas oyununda Valerien Ismaël'in de soru işaretleri varken o oyunu çok daha net bir şekilde geriye götürecek bir hamle olması itibarıyla, o kısımdaki muğlaklığı biraz daha yukarı çıkartıyor olabilir.