Türk futbolunun üç büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 31 Mayıs 2026 itibarıyla mali tablolarındaki borç rakamları dikkat çekti.
Kulüplerin açıkladığı finansal veriler doğrultusunda üç büyüklerin borç ve yükümlülükleri toplamda 101 milyar TL'nin üzerine çıktı.
Zirvede Galatasaray var
Üç büyük arasında en yüksek borç ve yükümlülüğe sahip kulüp Galatasaray oldu.
Sarı-kırmızılıların 31 Mayıs 2026 itibarıyla toplam borç ve yükümlülüğü, şarta bağlı yükümlülükler dahil 45,7 milyar TL olarak açıklandı.
Galatasaray Denetim Kurulu tarafından bugün gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında paylaşılan rakama göre söz konusu tutarın yaklaşık 860 milyon euro karşılığı bulunuyor.
Fenerbahçe'nin borcu 27,96 milyar TL
Fenerbahçe'nin 1 Haziran 2025-31 Mayıs 2026 dönemini kapsayan raporuna göre ise kulübün toplam borcu 27 milyar 961 milyon TL olarak açıklanmıştı.
Sarı-lacivertlilerin kısa vadeli yükümlülükleri 17 milyar 195 milyon TL, uzun vadeli yükümlülükleri ise 10 milyar 776 milyon TL olarak duyuruldu.
Beşiktaş'ın borcu 27,52 milyar TL
Beşiktaş'ın 31 Mayıs 2026 itibarıyla borcu ise 27 milyar 521 milyon 43 bin 733 TL olarak açıklandı.
Siyah-beyazlı kulübün Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, 3 Ekim'de gerçekleştirilen Olağan İdari ve Mali Genel Kurul'da söz konusu rakamı kamuoyuyla paylaştı.
Üç büyüklerin borç tablosu
Galatasaray: 45,7 milyar TL
Fenerbahçe: 27,96 milyar TL
Beşiktaş: 27,52 milyar TL
Böylece üç büyük kulübün açıklanan toplam borç ve yükümlülükleri 101 milyar TL'yi aştı.
Duhuliye.com