Şafak Malatya'nın açıklamaları şöyle:

"3 TRANSFERE İHTİYAÇ VAR"

"Top başı yapmaya 5, ilk kamp dönemine 13, ikinci kamp dönemine 27 gün kaldı... Beşiktaş'ın halâ bir stopere, bir sol ön oyuncusuna ve bir santrfora ihtiyacı var. Bunlar elzem olanlar. Bir de planlama dahilinde yapılması gereken hamleler var. Cabral ismi dün gündeme düştü mesela. İsim önemli. Sporting alt yapısından "harika çocuk" diye çıkmış, çıktığında 10 milyon Euro bonservis bedeli olan, ancak lazio dönemi dahil son 3 senedir ha oldu, ha olacak diye beklenen bir isim. Gelir, burada o patlamayı yaparsa, muazzam olur. Ancak risk mi? Evet."

"PLANLAMA KONUSUNDA ZAFİYET Mİ VAR?"

"Santrforda da mevzu aynı aslında. Batshuayi'nin gideceği aylar öncesinden belliyken, gelinen noktada halâ net bir isim özelinde yoğunlaşılamıyor, her geçen gün yeni bir isim gündeme geliyorsa, bunun iki sebebi vardır. Ya siz hedefte olan santrforu alamamışsınızdır ya da aylardır bir plan program dahilinde çalışmamışsınız demektir. Ben, 2. alternatife inanmak istemiyorum. Belki son 5 senede hiç olmadığı kadar plan ve program kelimelerinin bir arada kullanıldığı bir sezonu geride bırakmışken, 23 Haziran 2022 itibari ile bu takımın bir transfer planlaması olmamasına ihtimal vermek istemiyorum! Ancak öteyandan bakıldığında Weghorst, Cabral gibi isimlerin piyangodan çıkmasi, bize planlama konusunda bir zaafiyet mi var ihtimalini de bu kadar kolay yok sayamayacağımızı gösteriyor."

"33 YAŞINDAKİ ARNAUTOVIC'İ DÜŞÜNÜYORSANIZ VAY BEŞİKTAŞ'IN HALİNE!"

İsimler özelinde devam edecek olursak, Beşiktaş, Avrupa piyasasında en net ve fazla garanti ücreti vermesine rağmen halâ Weghorst'u getiremedi. Belli ki, oyuncu kendince bir takım sebepleden önceliğini Almanya ya da İngiltere özelinde tutuyor. Eğer bu iki ülkeden istediği teklifi alamazsa, o zaman ibre Beşiktaştan yana dönecek. Ancak bu süre zarfında ortaya çıkan Seferoviç ve Arnautoviç isimlerine de kısaca değinmek gerekirse, siz eğer 33 yaşındaki Arnautoviç'i bu sezon hedef santrfor olarak takıma katmayı düşünüyorsanız, vay Beşiktaş'ın haline!"

"5 TEMMUZ'DA 2 İSİM DAHA KATILMAMIŞSA..."

Ezcümle, ilk kamp dönemini beklemek, bu dönem içinde de mevcut yönetim ve transfer ekibine güvenmek şart. Eğer 5 Temmuz itibari ile halâ bu takıma Gedson ve Saiss dışında en az 2 isim daha katılmamışsa, o zaman kartları yeniden dağıtır, yorumları daha da detaylandırma vakti gelmiş demektir."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ