Beşiktaşlı eski yönetici Celal Kolot Beşiktaş gündemini duhuliye.com için özel değerlendirdi.
Duhuliye:
Beşiktaş kadrosunda yerli oyuncular sizce sezona hazırlar mı? Transferde iki Türk oyuncu ismi geçiyor İrfan Can Kahveci ve Kerem Aktürkoğlu. Bu iki ismi ve transferde süreç yerli oyuncu üzerinden mi ilerlemeli üzerindeki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
Celal Kolot:
35 kişiyle kampa giderseniz hiçbir futbolcu tam hazır olamaz.
Avusturya'ya gitmeden evvel eleme yapması lazımdı teknik direktörün İstanbul'da zaten Semih, Mustafa Erhan, Can Keleş sakatlandı bile…
Mesela iki yeni yıldız transfer Abraham ve Orkun kritik Shakhtar Donetsk maçına daha iyi hazırlanabilirdi.
Kerem'de, İrfan'da Beşiktaş'ın tam aradığı iki oyuncu ama Beşiktaş’la özleşemez, taraftar kabul etmez diye düşünüyorum bende ikisini Beşiktaş'ta istemem. Faydalı olacaklarını bilsem bile!
Zaten herkes Beşiktaş'ın eksiklerini biliyor küçüğünden, büyüğüne.
Bana bir stoper, sağbek, Josef ve Atiba gibi orta saha, en azından bir tane sol ön, sağ öne de lazım ama o fırsat transferi olarak beklenebilir.
Transferin bitmesine iki ay var daha. Transfer edilecek yerli oyuncu kalmadı artık ülkede aldığımız 3 yerli stoperlerin hali ortada Emrecan Uzun, Tayyip Talha, Emirhan Topçu!
duhuliye.com/röportaj
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (33)
Dogru . Ne kadar amele varsa götürdüler . Musrati onana tayfun mario swenson rasica, semih ,mustafa ,ersin vs. Vs
Allah aşkına , bilinmeyen ne söyledi? Yazıya bakın Bir. Dişe dokunur ne söyledi? Ne fark yaratıyor söyledikleri?
Beşiktaş camiasının en boş beleş tiplidir bu Celal Kolot! Demirören’in yancısı! Futbolla alakası olmayan bir rantçı
Orkun kamp biterken geldi. En fazla iki gün kaldı. Nasıl daha iyi hazırlanacak. Abraham da öyle tatilden kampa geldi. Kampa gidersin orada iki gece kalırsın ortamı havayı görürsün sonra eleştirirsin orada 10 tane profesyonel bilmiyor da sen mi biliyorsun. Kampta sahaya bir top atılıp hadi oynayın mı deniliyor.Elestirinin de bir düzeyi tutarlılığı gerekir.Sırf algı...
Ben profesyonel olmayan hiçbir oyuncuyu kampa götürmem, profesyonel olupta geçen sezonki durumu ortada olan oyuncularida götürmem, hemen kiralarim yeni takımında kamp yapsın takımın %70 hemen giderdi..ona göre
Onana , Tayfur Hacıahmetovic, Mustafi gibi oyuncuları tanıyorsun Ne işi var kampta....
KAMP YAPMAK İÇİN KAÇ KİŞİ GEREKİYOR🤔🙄😏
1980lerde bile yoktu boyle mantik. Cok acaip bir zihniyet yoneticilik bile yapmis. Rustu, Gokhan Gonul, Caner Erkin, Burak Yilmaz, Ayhan, Okan Buruk bize hic yaramadi.
Neymiş kabuletmez miş! Yahu bir düşün şu takımın başından! Profesyonel bir dünya da yaşıyoruz ne demek faydalı olsa da istemeyiz? Sergen'i nasış kabul ediyoruz o zaman? Ya da bir başkasını saçma saçma yazılar
abdulkerim hata üstüne hata yaptı adamlar toz kondurmuyor, degerli kılıyor, emirhan o kötü kadroda sag bek sol bek aksıyorken ortasaha yokken gayet iyi oynadı, ne istiyorsunuz ki? Sol stoper lazım desen anlarım, derdiniz başka
Bir de bu adam bizde yöneticilik yaptı Kerem ile İrfan bizim camia ile özdeşleşmezmiş faydası olsada istemezmiş. İşine yarayan adamı alacaksın bak Caner Erkin ile Gökhan Gönül ikiside ferenin efsanesiydi geldiler şampiyon yaptılar gittiler zarar mı ettik hayır.
Normalde eskiden 1. kamp 2. kamp olurdu. 1. kampa geniş kadro altyapı oyuncuları vs giderdi. 2. kampa ana 24-25 kişilik kadro giderdi. Ama sanırım 2 kamp olayı olmuyor covidden beri.
Sağ bek sol kanat gelecek belliki, belki bir de 6 nunara. 3 transfer olacaksa 14 kişi ile vedalaşmak lazım. Kimlerin gitmesi gerektiğini taraftara sorsan her yazılan 14 kişiden 9’u aynı olur. Ancak bu kişilerden en az 3-4’ü yine takımda kalacak
Emirhan Topçu gayet başarılı birde sen isteme biz istiyoruz İrfan ı
Avrupa'dan elen, ligden kop ondan sonra transfer yap. Senin söylediğin tek doğru g ödev ellerini baştan gönderecek tın. Çünkü takımı bozuyorlar. Vurduğun duymaz havasındalar.
Ben de kamp öncesi bu kadar futbolcunun kampa götürüleceğini görünce bu kampın iyi geçmeyeceğini biliyordum
Kerem ve irfancanı asla istemem. Hem yetersiz hem de başka camiaya aitler. Beşiktaşa 2 sağ ve 2 de sol kanat forvet lazım. 4 tane kanat oyuncusu lazım 1 değil. Diğer bölgeler bi türlü kapatılır
Bir takimin kadrosu en fazla 24, bilemediniz 26 olmak zorunda. Fazlasi hem kulube maddi yuk olur, hem de futbolcunun yoluna tas koymak olur. Profesyonel is ahlaki olan ve kendine bakmasibi bilen iyi bir futbolcu her sezon en az 30-35 mac ve hatta cok fazlasini oynuyor. Kadrolari oyuncularla sisirmeye gerek yok!
Hazırlık kamp performansı genel olarak futbolcuların fizik gücü yuklemeleri yapıldığı yer olduğunu düşünüyorum. Geçen yıla kıyasla kadro kalitesi bir tık artti Shatar maçında avantajlı skor alıp ilk maçta daha türü atlayacagimiza inanıyorum mert pauilsta Orkun rafa Abraham gedson bu maçı alır götürür kalitede ekleme yarsak Semih demir ege kartal türü geçelim sonrası zaten en az 5 transferle lige başlarız
Hazırlık maçında A takımı hazırlarsın... 1 yıldır bu kiralıklar ve takımdaki yedek oyuncular hakkında fikrin oluşmadıysa bırak abi bu işi. 5 HAFTA SONRAYI GÖRÜYORUZ HAZIRLIK MAÇLARINDA... BEŞİKTAŞIN EN AZ 2 YILA İHTİYACI VAR. Bu 35 kişiden kalacakları saymak için hoca olmaya gerek yok. hazırlık maçlarında belli oldu. 1-mert 2-Ersin(YEDEK) 3-paolista 4-odakai (YEDEK)5-EMİRHAN TOPÇU(YEDEK )6-jurasek 7- demir ege 8-gedson 9-orkun- 10-svenson(YEDEK ) 10- abraham 11- semih (yedek )12-RAFA SİLVA....yani 35 kişiden 8 kişi ilk 11 i zorlar. diğerleri yani 27 kişi kiraya geri gidecek. kısacası beşiktaşa en az 2 stoper 2 kanat 1 santrafor 1 bek 1 santrafor olmak üzere topam 7-8 direk formayı verebileceğin oyuncu lazım. haaaa bir de sergen hoca gelmeli...bu hocayla olmaz helva gibi.
Faydalı olacağını bilsem de almam nasıl bir zihniyet, gidin çöpleri alın o zaman
''35 kişiyle kampa giderseniz hiçbir futbolcu tam hazır olamaz.'' BU cümleyi kamp başlarken söyleseydin anlamı olurdu. kaybedilen iki hazırlık maçını seyreden herkes gördü zaten. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olur
Sezonun ilk devresi için bir şey beklemek hayal bence. Kötü bir kamp, gelmeyen ya da geç gelen transferler, 40 kişilik kamp kadrosu. Takımın öncelikleri belliyken gelmeyen transferler(hala sol kanat yok), hocanın istediği sistemi kurması falan bu durumda kısa zamanda olacak iş değil. Artık seneye inşallah.
Söylenen doğru ancak başarısızlıkta ana sebep değil .Ana sebep ve sorun camianın futbol aklı .Bunun düzelmesi gerek.Yaklaşık 15 yıldır futbol oynayan ancak 15 yılın tamamında 5 gol atmamış ,5 asist yapmamış adam takımın kralı olarak kabul ediliyorsa burada önemli bir sorun var demektir.Türkçe cümle kuramayan yaşlılar biz takımın asıyız havalarında ise ,18-20 lik lisan bilen eğitimli Genç oyuncularımız saygı göstermez.Futbol cambazı yabancılarda içinden güler.Sonuç üç yıldır bu olur.
Kerem de irfan da bh camiaya sizden daha çok katkı verir.
kesinlikle doğru bir beyan , aşiret halinde , kondüsyon depolamaya ve fit olmaya gideceksek ,Bolu dağlarına , yaylalarına gideydik , bu kadar masraf da olmazdı
Emirhan Topçu'yu ayrı tut kardeşim.. O savaşçı ve güçlü.. her daim lazım bu takıma.
Bu hoca kondaktör gibi anca bilet kesiyor onun biletide böyle giderse kasımı görmeden kesilir. Bu yılda umutsuz
Faydalı olacaklarını bilsem bile istemem demiş futbol fakiri, futbol cahili, sen Beşiktaşlı değil, adamsporlusun, senin için menfaatler çıkarlar daha önde senin takiminda kanat topçusu yok milli takımın kanatlarini begenmiyorsun. Sen ve senin gibileri bu kulubun kapisindan iceri sokanın aklını seveyim.
Doğru söze ne denir, bu Solskjaer'in işbilmezliği, Solskjaer ile bu sezon bitmez, kredisi yok artık, tutunması mümkün değil!!?