Toplam borcu 3 milyar bandını geçen ve kulübe nefes aldırmak için 'Bırakmam Seni' adıyla bir de bağış kampanyası düzenleyen Beşiktaş, maliyet düşürmek yerine yabancı oyuncu kontenjanını aşarak ek maliyet yarattı. Beşiktaş'ın kadrosunda toplam 18 yabancı oyuncu bulunuyor.

Douglas, Isimat-Mirin ve Lens'i kadro dışı bırakan siyah beyazlılar buna rağmen Boyd'un da sözleşmesini devre arasına kadar askıya almak zorunda kaldı.

Ödemeye devam

Kadro dışı bıraktığı oyunculara henüz alıcı bulamayan siyah beyazlılar, sözleşmesini askıya aldığı Boyd ile birlikte kullanmayacağı 4 oyuncu için de ödemelere devam edecek.

4 oyuncunun garanti alacağı ne kadar?

Bu 4 oyuncunun bu sezonki toplam maliyeti ise şöyle:

Douglas: 800 bin Euro
Lens:  1 milyon 950 bin Euro
Isimat-Mirin: 1 milyon 200 bin Euro
Boyd: 1 milyon Euro.

Evet, kadro dışı kalan 4 oyuncunun bu sezonki garanti ücreti toplam 4 milyon 950 bin Euro. Bugünkü güncel kurlara göre bunun Türk Lirası karşılığı ise yaklaşık 46 milyon!

Kadro dışı kalan isimlerin istatistikleri

Douglas
Beşiktaş'a 2019-20 sezonu başıdna gelen Brezilyalı sağ bek Douglas, siyah beyazlı formayla yalnızca 7 maça çıktı.

Jeremain Lens
2018-19 sezonu öncesi bonservisi alınan Hollandalı sağ kanat Lens, Beşiktaş'ta 102 maça çıkarken 12 gol 20 asistlik bir performans sergiledi.

Nicolas Isimat-Mirin
2018-19 sezonunun devre arasında Beşiktaş'a katılan Fransız stoper Nicolas Isimat-Mirin, 14 maçta süre aldı.

Tyler Boyd
Beşiktaş'a 2019-20 sezonu başında transfer olan ABD'li sol kanat Boyd, 34 maçta siyah beyazlı forma giyerken, 4 gol ve 1 asist kaydetti.

Kaynak: Ajansspor