2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’ndeki ilk maçına bu akşam çıkacak olan Ay-Yıldızlılar, Gürcistan ile karşılaşacak.
A Millî Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına bu akşam çıkıyor. Ay-yıldızlılar, Gürcistan ile Tiflis’te oynanacak mücadelede sahne alacak. Karşılaşma Boris Paichadze Ulusal Stadyumu’nda TSİ 19.00’da başlayacak ve TV8 ile Exxen’den canlı yayınlanacak.
Müsabakayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Davide Massa yönetecek. Massa’nın yardımcıları Filippo Meli ve Stefano Alassio olurken, dördüncü hakem Matteo Marcenaro olacak. VAR’da Marco Di Bello, AVAR’da ise Daniele Doveri görev alacak.
Beşiktaş’tan 3 oyuncu A Millî’de
Beşiktaş, kadrosundan 3 futbolcuyu A Millî Takım’a gönderdi. Kaleci Mert Günok, orta saha oyuncusu Orkun Kökçü ve genç yetenek Demir Ege Tıknaz, Vincenzo Montella’nın aday kadrosunda yer aldı. Siyah-beyazlılarda ayrıca Jurasek ve Cerny Çekya, Wilfred Ndidi ise Nijerya Milli Takımı’ndan davet aldı.
Grubun diğer maçında İspanya sahada
E Grubu’nda günün diğer maçında Bulgaristan, İspanya’yı ağırlayacak. Bu karşılaşma TSİ 21.45’te başlayacak. Ay-yıldızlılar, ikinci maçında ise 7 Eylül Pazar günü saat 21.45’te İspanya’yı Konya’da konuk edecek.
Tarihimizde 642. karşılaşma
Gürcistan maçı, A Millî Takımımız’ın tarihindeki 642. müsabakası olacak. 102 yıllık serüveninde 354’ü resmî, 287’si özel toplam 641 maça çıkan milliler, biri hükmen olmak üzere 251 galibiyet, 150 beraberlik ve 240 yenilgi aldı.
Ay-yıldızlı ekip, 275’i deplasmanda, 276’sı Türkiye’de, 90’ı ise tarafsız sahada oynanan bu maçlarda, 3’ü hükmen galibiyetle olmak üzere 878 gol attı, 914 gol yedi. Bugüne kadar 92 farklı ülke ile karşılaşan milliler, 641 müsabakanın 555’ini Avrupa, 34’ünü Asya, 24’ünü Afrika, 25’ini Amerika, 3’ünü ise Okyanusya temsilcilerine karşı oynadı.
Gürcistan ile 7. randevu
Türkiye, Gürcistan ile bugüne kadar 6 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Ay-yıldızlılar 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Son olarak EURO 2024 finallerinde Gürcistan’ı 3-1 mağlup eden milliler, bu akşamki maçla birlikte rakibiyle 7. kez kozlarını paylaşacak.
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (15)
Gs de yedek olan milli olur.Gs ye gelen milli olur.Gs den giden milli olamaz.Gs dışındaki takımların gençleri milli olamaz.Gs nin vasat gençleri milli olur piyasa yapar satılır.Anadolu takımlarındaki yetenekli topçular milli olur ordaki kaşar gs liler onları ne yapıp edip gs ye alır yüksek bonservisle satılır.
3 oyuncuda oynamiycaktir. Ugurcan galatasarayli olduguna gore artik kalede o olur. Demir ege iste laf olsun diye cagirmislar Orkun sende besiktasa hos geldin elveda milli takim de anca yedekten 15-20 dakika arasi sans bulursun bundan sonra
SEMBOLİK DÜZEYDE 3 OYUNCU ÇAĞIRILMIŞ BÜYÜK İHTİMALLE YEDEK OTURACAKLAR SADECE ÇAĞIRMIŞ OLMAK İÇİN ÇAĞIRMIŞLAR ÇOK BELLİ
Fatih Terim döneminde başlayan lobi etkisi, Montella döneminde sistemin içine sızdı.
Beşiktaş’ın Temsiliyet Sorunu Var MAALESEF :( Son 25 yılda Beşiktaşlı oyuncuların milli takımdaki temsili gözle görülür biçimde azaldı. Bu, sadece sportif değil; algı mühendisliği ve medya yönlendirmesiyle şekillenen bir dışlanma biçimidir. Bu nedenle bence Beşiktaş medyası ve lobisinin etkisiz kaldığı da bir gerçektir.
MERT VE ERSİN BEŞİKTAŞ İLK FIRSATTA VEDAŞLAMALI VE GENÇ VİZYON SAHİBİ KALEDE AİDİYET VE SAVUNMAYA LİDERLİKKARAKERT SUNABİLECEK KALECİLERİ KADROYA KATMAMIZ GEREKİYOR. MİLLİ TAKIMA YİNE ALMASINLAR SORUN DEĞİL ZATEN AĞIZLARI İLE KUŞ TUTSALAR BİLE ALMIYORLAR BU NEDENLE YABANCI KALECİLER DAHA İYİ BİR TERCİH OLUR
NEREDEN NEREYE GELMİŞİZ MİLLİ TAKIMDA 3 BEŞİKTAŞLI OYUNCUMUZ VARMIŞ. 1952 yılında Türkiye ile Yunanistan arasında oynanan özel maçta, Kalede Turgay Şeren (GS) yer alırken, (o dönemde Beşiktaş kalecisi yabancı olunca mecburen) Sahadaki 10 oyuncu Beşiktaşlıydı. Bu durum, Beşiktaş’ın o dönemki kadro kalitesi kadar, milli takımın omurgasını oluşturma gücünü de gösterir. 🧠 Bu Ne Anlama Gelir? Beşiktaş, sadece “Milli Oyuncu Yetiştiren” değil; bir dönem doğrudan milli takımın kendisi olmuş bir kulüptür. NE KADAR KALİTE DÜŞMÜŞ VE GERİYE GİTMİŞİZ SADECE 3 OYUNCU İLE TEMSİL EDİLİYORUZ. ÇOK ACI😒😏😞
3 büyük dışındaki kluplerde oynayan klas oyuncuların BJK yerine FB, GSyi tercih etmelerinin bir sebebi de budur; BJKya giderseniz Milli Takıma seçilmezsiniz, kariyerinizi bitiririz imasidir. BJKli oyunculara yapılan haksızlıkları genç oyuncuların zihnine kaziyarak baştan BJKya transferlerini engellerler. Yerli oyuncu kalitemiz bu yüzden düşüktür. Ancak altyapımızı zdam oyuncu cikartabilirsek yerli kalitemiz olabiliyor. Altyapıda 40 yildir torpilli yeteneksiz bebelerle dolduruldugundan yıldız çıkmıyor. 3 sezon önce oyuncumuz Salih gezegendeki çift yönlü en iyi Türk orta saha oyuncusu iken Milli Takıma secilmedi. Samsun'dan BJKya gelen Milli Takım'a FB, GS Lobilerine rağmen kendini ancak söke söke 31 yaşında seçtirten Tümer gibi karakterleri bir kez daha alkışlıyorum.
Trabzon Lobisi zaten milli maçlarda kaleyi hakeden Mert yerine, milli maçlarda skandal goller yeme sabikasina rağmen inatla Uğurcan'i kaleye sokturuyordu. GSye geçtikten sonra Ugurcan'ı tamamen kaleye sokarlar. Metin Ali Feyyaz, özellikle de Türkiye'de benzersiz müthiş orta saha Şifo Mehmet; FB, GSye ayrılan kontenjanlar yüzünden Milli Takımda nadir oynatildilar. BJKnin 2 yıl üstüste sampiyonlugunda büyük rol sahipleri, isimlerine trübünlerde şarkı yapılan Şenol, Birol BJKda iken Milli takıma alinmadilar, FBye transfer olunca BJKdaki performanslarından çok uzak olmalarina rağmen devamlı seçilir oldular. 2. Ligde Antalyaspor'da oynayan Burak Milli Takıma seçilirken BJK ile anlasinca Terim tarafından Milli takıma alınmaz oldu. Ümit Milliyi kandal basarisizliklarina rağmen yıllarca calistiran Türkiye'de oynanan maçlarda Yunanistan'dan 0-4, ABD'den 0-6 tarihi hezimetleri sonucu ancak kovulan Raşit Çetiner bilmemnesi BJK ilk 11inde oynayan Nihat'i oynatmaz, Kicaelisporlu Ahmet Dursun'u oynatirken A. Dursun BJKya imza atınca onu da oynatmaz oldu. Bu bilmemneler hak yiyen, Türk futboluna ihanet eden yapının kuklalaridir.
Arda takımı eksik oynatıyor, Hakan etkisiz eleman, Barış fiziki kapasitesi olan zihni kapasitesi sorunlu bir tip. Gürcistan'da Kvaratskhelia, Mikoutadze, Koçoraşvili gibi klas oyuncular var. Takımın oyununa yön veren aralarında en etkili olanı da Koçoraşvili, bu oyuncunun birebir markajla veya alan markajiyla etkisiz hale getirilmesi lazım. Orta sahada ismi gecen Orkun, Hakan, Arda bunu yapacak kapasitede değiller, bu işi ancak Salih ve İsmail yaparlar.
@Nuri ya bu adamla dersiniz ne anlamıyorum? Rakip daha iyi olduğu tartışılır adama 36M euro veriyor.
Davitashviliyi de izleyeceğiz bugün ve bu adamın değeri artacak
@Melike hanım çok haklısınız ve gerçekten önemli bir yere değindiniz bu adam için geç kalındı
Arkadaslar artik milli takimin kalecisi ugurcan olur malum takima gitti. Mert unutsun 11 i
@Dersim 62 / görende Mert milli takımın değişilmez oyuncusuyduda, Uğurcan gsye gidince yerini kaybetti sanır. Mert denilen rezil Uğurcan Altay ve Muhammet in yedeğiydi zaten.. Zorlu maçlardan da kaçan bir kaleci o.. Mert kimki milli takımı unutsun. O zaten hakkıyla bile mili takıma seçilen biri değil.. Gs lobisi alıyor onu milli takıma. Beşiktaş onu göndermesinde kredisi olsun diye.. Gs biliyorki mert Beşiktaşta kaldığı müddetçe Beşiktaş hep rezil olur.. Mert bir yem.
Ṣimdiden Başarılar Türkiyem yenmeden gelme.
Kırmızı kartı görmese idik fark artacaktır. 10 dk daha oynasa idik yenıiecektik. Böyle futbolcular takımdan uzaklaştırılmalı.