Mahmut Alparslan'ın açıklamaları şöyle:

"SADECE SAISS İLE BİTMİYOR"

"Böyle bir oyuncuyu getiriyorsanız etrafındakilerin de o tarzdaki oyuncularla donatılması lazım. Sadece Saiss ile bitmiyor. İngiltere'nin tozunu yutmuş bir oyuncudan söz ediyoruz. Fakat etrafındakiler kimler olacak? Eğer Welinton ve Montero ile oynuyorsanız bu size yeterli gelmez. Mutlaka Saiss tipinde oralarda oynamış üçlüyü bilen oyuncuları getirmeniz lazım. Yoksa sıkıntı yaşarsınız. Mutlaka daha iki tane o tarzda oyuncu almanız lazım." 

"KORAY GÜNTER ÜSTÜNE KATA KATA GELDİ"

"Abdülkerim Bardakçı bilinen bir oyuncu Beşiktaş'ta olur mu Olur. Türk oyuncu olarak düşünürseniz olur. Tabii onun üçlüde ne şekilde oynayacağını bilemiyoruz. Koray Günter'e gelirsek ben çok çok yakından tanıyan birisiyim. Dortmund'da altyapılarda oynadığı dönemler listemizde alınması için de hep raporlarımız olan birisi. Türkiye'ye sonradan geldi. Sakatlıkları, düşüşe geçtikten sonra, düşüşe geçtikten sonra geldi. Galatasaray'da başarılı, başarısız dönemleri oldu. İtalya'ya gittikten sonra da çok farklı bir oyun düzenine geldi. Eski Koray üzerine kata kata geldi. Koray Günter de olur. Önemli olan bu oyuncuların uyumu." 

"BARDAKÇI VE KORAY İVME KATAR"

"Eğer Bardakçı'dan yola çıkarsak onu oturtmanız için epey bir süre alacak. Yoksa bizim Türkiye'de için çok iyi bir oyuncu. Zaten Beşiktaş devamlı önde oynayan bir takım. Buna da Abdülkerim ki o çıkışlarında Konya'da buna şahit olduk, çok ivme katar. Yani Türk oyuncuları alabilirsiniz. Bu tarzdaki oyuncuları getirmenizde fayda var. Tabii Koray Günter de buna dahil. İkisini de alırsanız hani derler ya kaymaklı kadayıf diye. Çok çok iyi bir savunma hattı oturtursunuz. Önemli olan Saiss ile birlikte o adapsiyonu çok iyi çabuk geçirecek ve size ivme kazanacak oyuncu da bulmak lazım. Koray ve Bardakçı bunları tamamıyla oturacak ve seviyesini atlatacak bir seviyede."

"İLK ETAPTA SAVUNMA HATTI İYİ KURULMALI"

"Çok farklı bir Beşiktaş'ı izlemek istiyorsak santrfor falan konuşuyorlar ama ilk etapta o savunma hattına o üçlü oynayacak hattı çok iyi çizmeniz lazım. Saiss ile birlikte Bardakçı ve Koray'ı da alırsanız ki onları fazla anlatmaya gerek yok. Bilhassa Koray'ın İtalya'da gösterdiği performans. Yani bizim ligimiz için fersah fersah iyi."

Duhuliye.com