İşte Avcı'nın açıklamaları:

"Gecesini gündüzüne katan, sağlığını hiçe sayan bütün sağlık çalışanlarını tebrik ediyorum. Zor süreçte, onlara evde kalarak yardımcı olacağız."

"Hayatını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum. Hastanede yatanlara acil şifalar diliyorum. Göksal Gümüşdağ'a, Fatih Terim'e, Abdurrahim Albayrak'a, Rüştü Reçber'e geçmiş olsun."

''Günün büyük bölümünü ekiple konuşarak, maç analizleri yaparak ve zaman zaman da eski maçları izleyerek geçiriyoruz. Kendimizi güncellemiş oluyoruz.''

"Teknik direktörlerden çok, oyun ve oyun organizasyonlarının analizini yapıyoruz. İtalya'da çok değişik sistemlerde oyunlar oynanmaya başlandı, onları takip edip analizlerini yapıyoruz. Kendimizi geliştirmiş oluyoruz.''

"Bu zamanı boş geçirmemek lazım. Bu süreç başlamadan evvel planlarımız vardı, ocak ayının sonunda ayrıldıktan sonra. Her ay yurt dışına çıkmak, maç izlemek. Güncellemeler, gelişmeler. Bu süreçte bunu uygulama durumumuz olamaz. Ekibimle her gün telefonlaşıyoruz."

"Futbol, bazen çok büyüttüğümüz bir oyun. İnsanlar seni bir şeyin merkezine koyabiliyorlar. Sezon başı çok olumsuz senaryolar yaşıyorsun, sonra seni tribüne çağırıyorlar bunu yaşıyorsun. Sonrasında da ayrılabiliyorsun. Başarıda veya başarısızlıkta, seni nasıl övüyorlarsa, nasıl yeriyorlarsa, senin değil, işi onların yaptığını görüyorsun."

''İşine gitmek zorunda olanlar var, sağlık sektöründe çalışanlar var. Bir şeyleri özlüyorum demenin doğru olduğunu sanmıyorum. Bulunduğumuz duruma şükretmemiz gerekiyor.''

Karantina sonrası ilk ne yapacaksınız?
Abdullah Avcı: "Aile, dostlar. Bu olabilir. Bir an evvel bu gündemin sağlıklı bir biçimde bitebilmesi için evde kalma ve sosyal izolasyon durumlarını net bir şekilde korumalıyız."

Şimdi ne yazacaklar acaba?

''İlk defa bir toplantımı iptal etmiştim. Belki de zatürre başlangıcının olduğu bir süreydi. Antrenmana çıkamadım ve Portekiz'e gidemedim. Medyanın içindeki önemli kalemler, 'Ölümcül hastalık herhalde, gidemiyor.' dediler. Bugün bunu yazanlar, bugün sağlıkla ilgili yaşadığımız süreci nasıl değerlendirecek acaba?''

Beşiktaş Dönemi

"Çok uzun süredir istenen biri olarak, bana hissettirdiği gurur ve tutkuydu."

"Kötü başlayan bir süreç. 2 şey vardır, biri anlık sonuç almak, diğeri planlı ve organize şekilde kültür oluşturmak. Hangisi doğru bilemiyorum."

"Olumluyu da olumsuzu da yaşadığım bir süreçti. Bulunduğum yerde hep en iyisini yapmaya çalıştım. Ekibimle, oyuncu grubu, medya, taraftar grubuna karşı hem en iyisini yapmaya çalıştım."

"Şunu yaşadık, 6 haftalık sonuçların olumsuz olduğu bir süreç. Sonrasında da 6 haftanın üst üste kazanıldığı bir süreç. Kendini çok iyi hissettiğin, tribünlerin seni çağırdığı bir süreç. 1 ay sonra da Beşiktaş'tan ayrılışım gerçekleşti."

''Herkes iyi şeyler yapmak için gelir, olumlu ve olumsuz duyguların yaşandığı bir süreç oldu bende. Bir takım zorluklarla karşılaşacağımı biliyordum. Olumlu veya olumsuz sonuçlarda kendi üstüme düşenleri aldığımı düşünüyorum.''

Abdullah Avcı: "Tabela mı, skor mu? Bunlara herkesin vereceği başka cevaplar olabilir. Başarılı-başarısız kavramı bence göreceli. Vicdanen, ekibimle beraber en iyisini yapmaya çalıştık. Kurumsal hafıza oluşturmaya çalıştık."

"Gurur ve tutkuydu o süreç. Bundan sonra, bana ve ekibime büyük katkılar sağlayacak."

''Keşkelerle hareket edemeyiz. Beşiktaş'ta göreve gelirken zorlukların olacağını biliyordum. Bu süreçleri bilerek geldim. En iyisini yapmaya çalıştık. Değişik duyguları yaşadığımız bir süreç oldu.''

"Hepsi deneyim. Gittiğimde oturtmaya çalıştığım bir oyun felsefesi, sonra da küçük oynamalar. Ya bir kültür oluşturacaksın ya da bir oyunu değiştirip pragmatik sonuçlar alacaksın."

"Beşiktaş'tayken, oyunların dalgalı olması da bir sonraki süreçte zorluklar çıkaracağını biliyordum."

"6 maçı üst üste kazandığımızda da, ben şöyle bakarım 'Oyun seni tatmin ediyor mu?'. Oyunun tatmin etmediği, kırılgan yapıların olduğu ama kazanmanın bize bu oyunu geliştirteceğini de görüyordum."

Kayserispor maçı sonrası Halil soyunma odasında 'Hocam taraftar seni çağırıyor' dendiğinde 'Emin misin?' dedim. 5, 6. hafta Abdullah Avcı istifa. 12. hafta Abdullah Avcı tribüne. 1 ay sonra ayrılık. Tabi o an yaşadığım en güzel ve gurur verici duyguydu."

''Tribünlere çağırılmam, Beşiktaş'ta yaşadığım en gurur verici andı.''

''Sergen Yalçın, çok özel bir oyuncuydu. Umarım antrenör olarak da aynı çıkışına devam eder diye düşünüyorum. Camianın içinden yetişmiş bir isim. Beşiktaş onu, o da Beşiktaş'ı istiyordu. Güzel bir birliktelik oldu.''

''Sergen Yalçın'a başarılar diliyorum. Başarılı olması hem onun adına hem Türk antrenörler adına son derece önemli."

Futbol oynanmalı

"Bana soracak olursanız, lig oynanmadan tescil edilmez. Futbol oynanmalı. Seyircili oynanmasından yanayım. Futbol, bu süreçten sonra iyileştirme gücüyle birlikte aramıza dönecektir diye düşünüyorum."

"Takvim bir şekilde ayarlanır. önemli olan dünyanın ve ülkemizin sağlığına kavuşması."

Gelecek planları

''Biz evimizde vakit geçiriyoruz, işine gitmek zorunda olanlar var. Gelecekle ilgili planlar, öncelikle sağlık. Zaman her şeyi en iyi şekilde gösterir. Bu zaman, benim için arınma ve yenilenme dönemi.''

"Resmi olarak bir teklif almadım ama birtakım temaslar oldu. Resmi bir şey olursa bunu şeffaf şekilde paylaşırım."

''Biz, Başakşehir'le Avrupa'ya 2015'te adım atmıştık. Kopenhag maçında Göksel Başkan beni davet etmişti. Umarım gidebildikleri yere kadar giderler.''

''Okan Buruk, kardeşim gibi gördüğüm birisi. Başakşehir'e yakışan isimlerden biri. Orada oturan bir kimlik ve oyun kültürü var, Okan hoca takımı aynı şekilde götürüyor."

Kaynak: beIN SPORTS