Ta ki düne kadar. Avcı'nın avukatı Sami Dinç, dün yazılı bir açıklama yaparak, müvekkilinin yeni iş bulana kadar Beşiktaş'tan maaş alacağı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Dinç, işten çıkartma olduğu için Avcı'nın hukuken de maaş almaya devam etmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Dinç bunun yanısıra Avcı'nın işine son verildiği günden bu yana tek kuruş para almadığını da vurguladı.

Böylece "Abdullah Avcı yeni iş bulana kadar Beşiktaş'tan her ay maaş almaya devam edecek" bilgisi bizzat teknik adam cephesinden resmen yalanlandı.

Avcı, uzlaşma çağrısı yaptı

Peki bu anlama geliyor? Avcı, Beşiktaş'tan ne kadar para alacak? Sadece çalıştığı dönemin parasını mı alacak yoksa daha fazla mı?

Evet, Avcı Beşiktaş'tan iş buluna kadar para almayacak ancak bu 3 yıllık sözleşmesinin toplam tutarı olan 36 milyon liradan vazgeçtiği anlamına gelmiyor.

Avcı bu alacak hakkını saklı tutuyor. Avukatı üzerinden yaptığı açıklamayla da önce masaya oturmak istediğini ve anlaşma sağlanamaması halinde yargıya başvuracağının işaretlerini verdi.

Avcı ayrıca sözleşme feshiden bu yana kulübün kendisiyle hiçbir şekilde uzlaşmaya yanaşmadığını belirterek, "Sorun ben değilim" mesajını da verdi.

Artık Beşiktaş'ın personeli değil

Kamuoyunda aylardır dolaşımda olan haberler Avcı'nın avukatının açıklamasıyla gerçeklik değerini yitirdi. Yani Avcı, halihazırda Beşiktaş'ın bir personeli değil ve bu nedenle de beIN Sports'ta yorumculuk yapmasının önünde bir engel yok. Dolayısıyla Avcı, yarın başka bir takımdan teklif alıp işbaşı yapsa da bu Beşiktaş'taki 36 milyon liralık 3 yıllık sözleşmesinin gelirinden vazgeçtiği anlamına gelmeyecek.

Fakat taraflar masaya oturduğunda Avcı, 36 milyon liranın tamamı yerine bir kısmını da talep edebilir. Bu tamamen iyi niyetle ilgili bir vaziyet.

Avcı'ya çıkış var Beşiktaş'a yok!

Avcı ile 3 yıllık sözleşmeyi eski Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yaptı. Yapılan anlaşmada Avcı'ya tazminatsız çıkış izni verilirken kulübe aynı hak tanınmıyor. Yani kulüp Avcı ile yollarını ayırmak istediğinde tazminat ödemekle mükellef. Ki bugün oluşan tablo da bu şekilde.

Ahmet Nur Çebi yönetimi de bu noktaya tepki gösteriyor ve bu yüzden de Avcı'ya 36 milyon lirayı ödemek istemiyor.

Beşiktaş yönetimi, Avcı'nın çalıştığı sadece çalıştığı 6 aylık döneme dair ücreti ödüyor; bu da 6 milyon liraya tekabül ediyor. Avcı, yıllık 12 milyon liradan 3 yıllık anlaşma imzalamıştı. Fakat, Çebi yönetimi kötü saha sonuçları nedeniyle 29 Ocak 2020'de yolları ayırdı.

Beşiktaş ile 29 maça çıkan Abdullah Avcı, 15 mağlubiyet, 11 galibiyet ve 3 de beraberlik aldı.

Kaynak: Ajansspor