Beşiktaş, yeni teknik direktörü Abdullah Avcı için Vodafone Park'ta imza töreni düzenliyor. Saat 15.00'te başlayan imza töreninde Abdullah Avcı ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yer alıyor.

Fikret Orman'ın açıklamaları şöyle:

"Çok istediğimiz bir imzayı atıyorum bugün. Hayırlı olsun tüm camiamıza. Hocama da hayırlı olsun. Siyah beyaz da size çok yakışmış hocam. Başakşehir Kulübü'ne ve Göksel Gümüşdağ'a çok teşekkür ediyorum. Stadımızın olmadığı dönemde bize büyük yardımda bulunmuşlardı. Kişisel de bir dostluğumuz var. Hocamla arzusumuz, isteğimiz uzun senelerdir var ama hiçbir kişisel görüşmemiz olmadı. Hocanın kendi kararını vermesi için bekledik. Ahmet Ürkmezgil bizim yöneticimiz ve Abdullah Avcı ile bir abi kardeş ilişkileri var. Başakşehir ile yollarını ayırdıktan sonra hocayla görüştük ve kısa sürede mali konularda anlaştık.

Dünyada devir değişti, teknoloji daha fazla devrede, dünyada birçok örnek var. Pep Guardiola, Jürgen Klopp'u görüyorsunuz, teknolojiden faydanalanıyorlar, bilimsel çalışıyorlar. Türkiye'de de bunun açılımını Abdullah Avcı yaptı. Okan Buruk'u, Erol'u da beğeniyorum, onlar da Abdullah hocanın yardımcıları. Abdullah Avcı, milli takım hocasıyken kendisiyle birçok transferde istişare yapmıştık. Oğuzhan'ın, Kerim Frei'ın transferinde konuşmuştuk.

Hocam kariyer itibariyle Şenol Hoca'yı takip ediyor. Şenol Güneş'in de Beşiktaş'a geldiğin şampiyonluğu yoktu biliyorsunuz.

Abdullah Avcı'nın açıklamaları ise şöyle:

Zarif sözleri için Fikret Orman'a çok teşekkür ediyorum. Bu sıcak karşılama için Beşiktaş'a çok teşekkür ediyorum. Başakşehir'in her çalışanına tek tek teşekkür ediyorum. Sayın Göksel Gümüşdağ'a da minnetlerimi sunuyorum.

Benim hayata tutan 3 şey var. Dürüstlük, sadakat ve vefa. Beşiktaş'a nice şampiyonlar yaratmak amacında ve isteğindeyim. Şerefli oynayan hakkıyla kazanan Beşiktaş'a da imza atmaktan dolayı gurur duyuyorum. İki şeyden hayatım boyunca taviz vermeyeceğimi düşünüyorum. Beşiktaş Kulübü'nün mazisine layık bir duruş ve kendi taraftarlarımızı memnun edecek ve rakip taraftarında da gıptayla bakacağı bir oyun.

Milli Takım için de bir şeyler söylemek istiyorum. Fransa maçında oynanan oyun... Bu galibiyette hem Beşiktaş'tan hem de Başakşehir'den önemli sayıda oyuncuların olması bizim için çok önemli. Şenol hocama ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.

Beşiktaş çok kaliteli oyuncu grubuna sahip. Scout ekibiyle konuştuk ve toplantı yaptık geçen hafta. Çalışmalarımız devam ediyor.

Taraftar çok büyük bir güç, özellikle Beşiktaş taraftarı çok büyük bir güç! Bunu bizzat burada yaşayan biri olarak söylüyorum. Bu statta desibel rekoru kırıldı, umarım biz de oynatacağımzı futbolla bu desibel rekorlarına bir yenisini daha ekleriz.

Başakşehir ile 5 yıllık sözleşme imzalarken de dostluklar da vefa da önemlidir. Beşiktaş ile imzalarken de TEFE, TÜFE vs ben bunlardan anlamam. Beşiktaş ile sözleşme imzalamamda Galatasaray ile son hafta oynadığımız maçın bir etkisi yok! O gün Başakşehir ile Galatasaray yarıştı. Allah bana milli takım teknik direktörlüğü ve şimdi Beşiktaş teknik direktörlüğü nasip etti. O duyguyu büyük coşkuyla yaşıyorum. Bunun hakkını verebileceğimizi umuyorum.

Öncelikle teknik adam olarak sahanın içinde kalacağız. Bu oyunun sahanın içinde hep saf ve temiz bir oyun olarak hayal ettim ben. Bundan sonraki sürecin nasıl yönetilmesi gerektiğine dair de çok önemli deneyimler kazandım, özellikle milli takım dönemimde ve sonrasında. Güçlü olacağız. Çatışma değil, çözüm odaklı çalışacağız.

Şu an itibariyle Gökhan Keskin ve Şenol Fidan görev tanımları farklı ama kulübün tarihinde önemli insanlar. Diğer ekipl biraz daha farklı olacak. Departmanlar olacak ve burada çalışacak isimler olacak.

Oğuzhan'ın Arsenal'den Beşiktaş'a transferinde Başkana Fikret Orman'a fikrimi söylemiştim. Oğuzhan benim milli takıma aldığm bir oyuncuydu. Futbolcularla iletişim halindeyim. Oğuzhan'ın eksikleri var ama bunları konuşacağız. Eksiklerini düzeltip hem Beşiktaş'a hem Türk futboluna tekrardan kazandıracağız Oğuzhan'ı.

Bütün amacımız Beşiktaş'ın coşkulu seyircisine rakip yarı alanda oynayan ama bununlar birlikte oyunun iki yönünü de oynayan bir takım seyrettirmek. Kafamda bir oyun sistemi, oyuncu profili var. Sonuna kadar mücadele eden bir takım göreceğiz, seyircinin de itmesiyle beraber.

Savunmada dar, hücumda geniş bir takım seyredeceksiniz. Bazen oyunun içince sistemler değişir elbette ama savunmada dar, hücumda geniş bir takım olacağı diyebilirim.

Şu anda mevcut kadro üzerinden çalışıyoruz. Kulübümüzün ve bizim transfer çalışmalarımız var. Tespit ettiğimiz yerler üzerinden yönetime rapor sunacağız. Benim heyecanlandıran yetenekli bir oyuncu grubumuz var.

Beşiktaş'ın kaptırdığı topu rakipten geri alma süresi deplasmanda 14, evinde 10 saniye. Bunu taraftarın da desteğiyle 7 saniye ve altına çekmek istiyoruz. Beşiktaş'ın rekorlarını yukarıya çekmek istiyoruz. Bu konuda Beşiktaş taraftarının desteğine ihtiyacımız var.

Benim bir idolüm yok. Ama geçen gün bir Boby Robson belgeselini izledim ve çok doğru bir örnek diyebilirim. Tabi biz ne yapıyoruz, yurt dışında neler yapıyoruz diye incelemeler yapıyoruz. Bunun için yardımcılarımızı yurt dışına gönderiyoruz.

Liverpool, Şampiyonlar Ligi'ni kazandı! Liverpool'dan daha fazla para harcayan takımlar da Liverpool'u izledi. Çok fazla para harcamak değil, akıllı para harcamak önemli. Bir kulübün kurumsal datasını oluşturmak çok önemli. Bugün Liverpool'u diğer kulüplerden ayıran şey de veri analizidir.