İşte Avcı'nın yaptığı açıklamalar:

"Beşiktaş ailesinde olmak, kararı verdiğim gün duygusuyla hissiyatıyla, tutkusuyla inanılmaz bir şey. Günün çok yoğun geçtiğinde yorgun olduğunda dahil, ertesi gün bu enerjiyle kalkabiliyorsun. Çok güzel bir duygu. Umarım bu duyguya, tutkuya aynı şekilde cevap veririz.

Beşiktaş şampiyonluğa oynayacaktır

Beşiktaş takımı, şampiyonluğa oynayacaktır. Umarım da şampiyon olacaktır. 4 senelik düzenden belki biraz dizayn edilecek ve bununla beraber çalıştığımız günden itibaren buna uyum sağlamaya çalışan, buna çok sağlıklı bir şekilde geri dönüş yapmaya çalışan bir oyuncu grubu var. Bu beni son derece mutlu ediyor. Tabii ki bunun içinde detaylar var. Tahtaya çizdiğin 'Gel, haydi buna uygula' dediğin bir şey değil. Bunun hem toplantılarını hem de sahada pratik çalışmalarını yapıyoruz. Beşiktaş takımı, coşkulu oynayacak. Bunda en önemli etken, ilk basın toplantısında söylediğim taraftar. Bu bazen sabıra, bazen pas oyununa... Bugün büyük takımlar dominant oyun oynar. Oyunun iki yönünü oynarlar. Bunu seneler evvel de söylemiştim. Artın dünya futbolunda top sendeyken oyuna hükmeden bunu daha ileriye taşıyan Beşiktaş, taraftarının desteğiyle beraber rakip sahada daha fazla topa sahip olan, topu tekrar alma süresini çabuklaştıran taraftarla beraber coşkulu bir oyun oynayacak. Ama planlı ve bu topa sahip olma içinde de hep bir plan olacak. Lütfen seyrici bu konuda bize sabrını, desteğini ve coşkusunu göstersin."

Altyapıdan gelen oyunculardan memnunum

Benim antrenörlük çıkışım, genç oyuncularla başladı. Beşiktaş tarihine baktığınızda çok önemli izler bırakmış futbolcuların çoğu hemen hemen altyapıdan gelmiş oyuncular. Bu duyuguyu ve coşkuyu bilebiliyorum. Beşiktaş taraftarının buna nasıl baktığını da biliyorum. Şu an itibariyle 7 tane oyuncu bizimle beraber ve hepsi hem sisteme hem düzene, özellikle Beşiktaş Futbol Takımı antrenman temposuna uyum sağlıyorlar. Yetenekliler. Bunların girişimi, oynadıkları süreyle futbolcu olmama ihtimalleri yok. Bunu zaman ve süreç gösterecek. Beşiktaş'ın oyuncusu mu olacaklar, arada kalıp tekrar mı çıkış yapacaklar? Son derece memnunuz. Birebir iletişimlerimiz var. Genel fiziksel ve taktiksel durumlarına bakıyoruz. Ben hepsinin bize doğru dönüş yaptığını görüyorum. Bu konuyla ilgili altyapıya teşekkür ediyorum. Onları Sahaya çıkartabilirsek, o rekabete koyabilirsek benim için çok daha mutluluk verici olacak"