"Bu kadronun Beşiktaş'ın hedefleri ve beklentileri için yetersiz olduğunu Sergen Hoca geldiğinde de söylemiştim, Abdullah Avcı döneminde de söyledim. Çok iyi dostumdur, o zaman Avcı'nın avukatı dediler."

"Beşiktaş'ta kadro yetersiz, kadroyu yeterli hale getirmek için mali durum ve futbol aklı yeterli değil. Ben bu futbol aklını yeterli görmüyorum. Merakla bekliyorum, umarım yanılırım ama bu kenar oyuncularıyla yarışın içinde olamazsınız. Abdullah Avcı’nın yetersiz kadroya sahip olduğunu da söyledim. Bu hücum hattıyla, N'Koudou, Diaby, Lens, Boyd kanatlarıyla şampiyonluğa nasıl oynayacaksınız?"

"Bizde bir yanılgı var. Winnerlİk diye bir tabir var. Sadece 1. Olmak winnerlik değildir. Abdullah Avcı ligde kazanamayandır, geçen sezon da bence ligin kaybedeni olmuştur ama Türk futbolunda Avrupa Şampiyonu olan iki antrenör vardır. Serpil Hamdi Tüzün bunu 35 yıl önce, Abdullah Avcı 2005’te yaptı. Antrenörlük 3T’dir. Tespit, teşhis, tedavi. Beşiktaş yönetim kurulu tespiti doğru yapmış mıdır? Beşiktaş'ın sorunu sadece teknik direktör sorunu mudur? Bunları neden anlatıyorum, çünkü Sergen Yalçın da aynı zorluklarla karşı karşıya. Abdullah Avcı'ya yapılan Sergen Yalçın'a yapılmasın. Lütfen Sergen Yalçın’a süre verilsin. Sergen Yalçın Beşiktaş’ın önemli değeridir. 3 maç kazanıp 4 maç kaybedince gidecekse getirmesinler. Bu kadronun sürece ihtiyacı var."

"Bir önceki teknik adama bu süreç verilmedi. Beşiktaş taraftarı kötü günde takımına hep sahip çıkar. 'Başın öne eğilmesin aldırma kartal aldırma' tezahüratı Liverpool'un 'You will never walk alone' marşı gibidir, takımı sahiplenmeyi güzel ifade eder. Ama Abdullah Avcı ile 20 haftada hiç beraber olamadılar, ben olmadı dedim, o birlikteliği hiç göremedim. Kadronun yenilenmek için süreye ihtiyacı var, lütfen Sergen Yalçın’a bu süreyi versinler."

Duhuliye.com