Beşiktaş'ın eski altyapı koordinatörü Emrah Bayraktar, Siyah-Beyazlı kulübün transfer stratejisine dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Beşiktaş'ın Gökhan Töre ve Aboubakar transferlerini yorumlayan Emrah Bayraktar, şu ifadeleri kullandı: 

"GÖKHAN TÖRE 2 YILDIR NE OYNADI?"

"Aboubakar, Beşiktaş'ta eskiden oynayan, performans gösteren Aboubakar mı? Kulüpler eski oyuncularına sıcak yaklaşıyorlar. Gökhan Töre... Töre, Bilic döneminde biraz kımıldadı. Sonra 2 yıl ne oynadı? Katkı sunmadı. Neden geldi? Bir soru işareti. Aboubakar'ın düşen bir performansı var. Akıllarda kalan nedir? Önceki dönemdeki iyi performansı. Oyuncuların en yakın performanslarını değerlendirmek bence esastır. Bunu göremiyoruz"

"BEŞİKTAŞ'IN FORVET 25+ GOL ÜRETMELİ"

"Beşiktaş'ın forvet pozisyonunu iyi bir oyuncuyla doldurması gerekiyor. Doğru. Ligin matematiğini bilmek önemli. Sizin uçtaki oyuncunuzun 25+ gol üretmesi gerek. Sağındaki ve solundakilerle 40'ın üzerine çıkabilirler mi? Eğer buraya gelemezseniz, sıkıntı yaşarsınız. Aboubakar bu kadar hazır mıdır? Bunu düşünmek gerek. Ligimizin bir oyuncudan talebi yüksek mi? Değil. Falcao burada gösterdiği performansı İngiltere'de gösterse forma bulabilir mi? Ülkelerin oyunculardan bir talebi var. Bu bir terminolojidir. Ligin kalitesi düşmeye başladı. Aboubakar bu düşük talebi karşılayabilir mi? Ona bakmak gerek"

Radyospor