Kadro Dışı Kaldı

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar, Eric Bailly, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal ve Jean Onana alınan karar doğrultusunda süresiz kadro dışı bırakılmıştı. Beşiktaş'tan yapılan açıklamada "Futbol A Takımımızdan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir." denilmişti.

Arabistan'a Veto, Hedef Portekiz

Kartal'da kadro dışı bırakılan Vincent Aboubakar, kendisine Rusya'dan gelen tekliflere olumsuz yanıt verdi. Fanatik'in haberine göre; Arabistan'a dönmeye de soğuk bakan golcü futbolcu Portekiz pazarına yöneldi.

Kamerunlu futbolcu, kendisine yapılacak olan teklifleri dinleyecek. 31 yaşındaki oyuncunun, mutlaka Siyah-Beyazlı ekipten ayrılmak istediği belirtildi.

16 Maçta 13 Gol 2 Asist

Wout Weghorst'un Manchester Unite'a kiralık olarak transfer olmasının ardından forvet arayışlarına giren Beşiktaş, eski golcüsü Vincent Aboubakar'ı kadrosuna kattı. Siyah-beyazlılar, Aboubakar'ı 2.5 yıl + 1 yıllık opsiyonla kadrosuna dahil etmişti. Geçtiğimiz sezon 1 milyon 550 bin euro kazanan Aboubakar bu sezon 3 milyon 100 bin euroluk ücret kazanacaktı.

Beşiktaş'taki üçüncü dönemine fırtına gibi giren Aboubakar, 16 Süper Lig maçında 13 gol atıp 2 asist yapmıştı. Bu sezona da iyi giriş yapan Aboubakar, kadro dışı kaldığı sürece kadar 22 resmi müsabakada 11 gol atıp 3 asist yaptı.

Sosyal Medyadan Paylaşım

Vincent Aboubakar, alınan kadro dışı kararının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

"Artık bu saçma suçlamalara son verelim. Bu sezon herhangi bir saç işlemi yapmadım. Geçen yaz, sezon bittikten sonra ve sezon başlamadan önce saçlarıma işlem yapmıştım. Bu sezon kulüpte hiç kimseyle herhangi bir tartışmam ya da disiplinsiz davranışım olmadı. Hiçbir şey. Bu sezona kadar 11 gol 3 asist yaptım. Geçen sezonun ikinci yarısında 13 gol attım. Ve hepsinden önemlisi, sözleşmeli olduğum her dakika tüm çabamı ve konsantrasyonumu takıma veriyorum. Kulüp zaten durumu yeniden değerlendirdi ve bana entegrasyonumu onaylayan bir e-posta gönderdi. Bu yüzden lütfen yasal işlem konusu olabilecek asılsız suçlamaları bırakın ve işimi yapmama izin verin."

Kaynak: Skorer