Lige deplasmandaki 3-1'lik Trabzonspor galibiyetiyle başlayarak, taraftarını umutlandıran Beşiktaş, devamını getiremedi. Önce İstanbul'da Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan siyah beyazlılar dün de Konyaspor'a 4-1 ile mağlup olarak, 3 maç sonunda 4 puanda kaldılar.

Takımın daha iyiye gitmesi için net bir santrfor arayan Beşiktaş, çareyi eski yıldızı Vincent Aboubakar'da buldu. Kamerunlu da ayağının tozuyla Konya'da ikinci devre sahaya çıktı. Savunma başta olmak üzere tüm takım adeta dökülürken, Aboubakar ayakta kalan ve farka rağmen çabalayan nadir isimlenden oldu.

Sözleşmede çarpıcı madde

Diğer yandan geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Aboubakar, transferi kamuoyunda tartışma yarattı. Beşiktaş yönetimi de oyuncunun sakatlık geçmişini gözeterek bir sözleşme imzaladı. Ajansspor, dün sözleşmenin detaylarına dair önemli bilgileri okurlarına sundu.

Buna göre 1+1+1 şeklinde yapılan sözleşmeye göre Aboubakar 1 milyon Euro garanti ücret, maç başına da 17 bin 500 bin Euro alacak. Ama oyuncu sakatlıktan ötürü kaçırdığı her maç için de kulübe 35 bin Euro ödemeyi taahhüt ediyor.

Bu eşine az rastlanır koşulu kabul eden 29 yaşındaki Aboubakar, 1 aydan fazla süre sahalardan uzak kalması halinde de siyah beyazlılara sözleşmeyi tek taraflı feshette hakkı verdi. Aboubakar, bu şartları kabul ederek, kendisine güvendiğini de ortaya koymuş oldu.

Her sezon sonu çıkış opsiyonu var

Ajansspor, sözleşmeye dair bir çarpıcı detaya daha erişti. Kamerunlu oyuncunun sözleşmesinde her sezon sonu bir çıkış maddesi bulunuyor. Buna göre Aboubakar, 11 milyon Euro getirmesi halinde her sezon sonunda siyah beyazlılardan ayrılabilecek.

Kamerunlu yıldıza Çin'den teklifler var. Aboubakar, Beşiktaş'ta iyi bir sezon geçirerek hem kendisine hem de Beşiktaş'a önemli bir para kazandırarak sezon sonu ayrılmayı hedefliyor.

Bu plan tutarsa Beşiktaş da 1 milyon Euro garanti ücret verdiği oyuncudan bir sezon sonunda 11 milyon Euro kazanacak.

Yönetim eleştiriliyor ama...

Takımın aldığı kötü sonuçlardan ötürü eleştiri oklarının hedefi olan Beşiktaş yönetimi, geçmiş dönemden devraldığı sözleşmelerin ağır yükü nedeniyle transferde kaliteli hamleler yapamadı.

Geçmiş döneme dair yaptığı her açıklama da 'mazeret olarak' yorumlanıyor ve "Ve artık yeter" yorumlarına neden oluyor.

Ancak gerçek de bu zira Fikret Orman yönetiminden devam Lens, Vida gibi oyuncuların kontrat bedelleri çok ağır. Çebi yönetimi bu isimlerle yolunu ayırmak istese de söz konusu oyuncular aynı kazancı içeren teklifler alamadıkları için Beşiktaş'tan ayrılmıyor. Yönetim buna rağmen Lens'i kadro dışı bıraktı.

Orman, Aboubakar'a 6.3 milyon Euro harcamıştı

Çebi yönetimi yeni transferlerde oyunculara 1 milyon Euro garanti ücret sınırını aşmamaya özen gösteriyor. Daha çok başarı performansını ödüllendiren bir yöntem izliyor.

Aboubakar da bunun en çarpıcı örneği oldu. 3 milyon Euro'dan 3 yıllık anlaşma isteyen Kalanic yerine risk alarak maliyeti daha düşük olan Aboubakar ile performansa bağlı sözleşme yaptı.

2016-17 sezonunda Beşiktaş'ta 3.3 milyon Euro'ya oynayan Aboubakar'a 1 milyon Euro menajerlik ödemesi ve 2 milyon Euro da kiralama bedeli yani toplamda 6.3 milyon Euro'luk bir ödeme yapılmıştı.

Oyuncu 38 maçta 19 gol atarken 9 da asist yaptı. Geçen sezon Porto'da sadece 11 maça çıkan oyuncu, 4 gol atıp 2 de asist yaptı. 2018-19 sezonunda çapraz bağları yırtılan Aboubakar, Beşiktaş ile yeniden eski günlerine dönmek istiyor.

Kaynak: Ajansspor