Beşiktaş, Süper Lig şampiyonluk yarışında ayağına gelen mutlu son fırsatını Galatasaray derbisinde kullanamadı ve rakiplerini yeniden yarışa güçlü şekilde ortak etti. Lig salı ve cumartesi oynanancak maçlarla tamamlanacak. Siyah beyazlılar en yakın rakipleri Fenerbahçe'nin 2, Galatasaray'ın ise 3 puan önünde. Fenerbahçe'ye ikili averajda üstün, Galatasaray ile ise eşit durumda.

Cenk Tosun da gidince eli kolu bağlandı

Beşiktaş'sın son periyotta en çok meşgul olduğu konu Vincent Aboubakar oldu. Kamerunlu golcü, sakatlığı nedeniyle son 9 maçın sadece birinde oynadı. 26 lig maçında 15 gol atıp 5 de asiste imza koyan yıldız futbolcu Sivas deplasmanında 45 dakika sahada kalalabildi. Sakatlığı yeniden nüksedince ikinci devreye çıkamadı. Aboubakar'ın yokluğu teknik direktör Sergen Yalçın'ın işi çok güçleştirdi. Çünkü Cenk Tosun da sakatlanıp sezonu kapattı.

Derbide kulübede hücumcusu yoktu

Hasic ve Oğuzhan Özyakup da sezonu kapatan diğer isimler oldu. Kısa dönemli sakatlıklar ve cezalı futbolcular da dar kardo yapısı nedeniyle Sergen Yalçın'ın elini kolunu büyük ölçüde bağladı. Yalçın, Galatasaray derbisinde geriydeyken sahaya sürecek hücumcusu olmadığı için Dorukhan Toköz, Necip Uysal ve Rıdvan Yılmaz'ı sürmek zorunda kaldı. Aynı esnada Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise Mostafa Mohammed, Arda Turan, Emre Kılınç, Halil Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu gibi isimleri sahaya sürdü.

Son iki haftaya bırakmayabilirdi

Vincent Aboubakar, 1-1 berabere kalınan Fenerbahçe derbisinden sonra sakatlandı. Bu süreçten sonraki 8 maçta forma giyemedi. Ancak siyah beyazlılar onsuz maç başı puan ortalaması olumsuz etkilenmedi. Aboubakar'ın oynadığı maçlarda 2.11 puan ortalaması tutturan Beşiktaş, onsuz maçlardaysa 2.00 ortalama tutturdu. Yani ortada bu anlamda çok büyük bir düşüş yok. Ancak bu demek değil ki Beşiktaş olumsuz etkilenmedi. Aboubakar olsaydı muhtemelen Beşiktaş, şampiyonluğu çok önceden ilan edebilirdi. Çünkü Aboubakar'ın yokluğunda takım oyun sisteminde ve düzeninde büyük değişiklikler oldu. Bu sıkıntı takımın ancak rakipleriyle olan puan farkını son 2 haftaya kadar önde olacak şekilde kalmasını sağladı.

Karagümrük maçında hata şansı kalmadı

Cenkt Tosun ve Aboubakar'dan biri Yalçın'ın elinde olsaydı, muhtemelen Beşiktaş, yarışı son iki haftaya bırakmadan bitirecekti. Şimdi salı günü Fatih Karagümrük ile artık telafisi olmayan bir maça çıkacak. Ve Sergen Yalçın'ın elinde santrforda kullanabileceği üç isim var: Gökhan Töre, Kevin N'Koudou ve Gökhan Töre... Ancak N'Koudou sakatlıktan dönecek ve ne kadar verimli olacağı soru işareti. Töre de derbide sakatlanarak oyundan çıktı. Beşiktaş'ın Karagümrük karşısında tüm takım olarak Hatay maçındaki gibi topyekün bir direnç göstermesi gerekecek.

Aboubakar'lı Beşiktaş
_________________

Toplam Maç: 26
Galibiyet: 17
Beraberlik: 4
Yenilgi: 5
Toplam Puan 55
Maç başı puan ortalaması: 2.11

Aboubakar'sız Beşiktaş
_________________

Toplam maç: 8
Galibiyet: 5
Beraberlik: 1
Yenilgi: 2
Toplanan Puan: 16
Kaybedilen Puan: 8
Maç Başı Puan Ortalaması: 2.00

Kaynak: Ajansspor