Sezonun ilk yarısında dizinden uzun süreli sakatlanması halinde mukavelesi tek taraflı feshedilecek olan Aboubakar’ın kalan ücretini Porto karşılayacak. Bu sezon 30 maçta forma giyerse yıldız oyuncunun kontratı 1 yıl uzayacak.

Forvet transferi için uzun süredir yoğun çaba harcayan Beşiktaş, eski golcüsü Vincent Aboubakar’la her konuda anlaşma sağladı. Hırvat oyuncu Nikola Kalinic’in yıllık ücretinde indirim yapmaması üzerine rotasını Aboubakar’a çeviren siyah-beyazlılar, Kamerunlu golcüyle el sıkıştı.
Porto ile 1 yıl sözleşmesi olan Aboubakar dün Portekiz ekibiyle masaya oturdu ve serbest kaldı. Siyah-beyazlılar bonservis sorununun çözülmesi üzerine 28 yaşındaki oyuncuyla 1+1 yıllık sözleşme için her konuda anlaşmaya vardı.

Dev transferin mutlu sonla tamamlanması, Vincent Aboubakar’ın sağlık kontrollerini problemsiz geçmesine kaldı. Kamerunlu golcüye siyah-beyazlı kulüp tarafından bugün İstanbul’da kapsamlı bir sağlık kontrolü uygulanacak. Deneyimli futbolcuyla testi geçmesi halinde 1+1 yıllık resmi sözleşme yapılacak.

Detaylar belirlendi

Siyah-beyazlı kulüp, Vincent Aboubakar’ın sözleşmesine sakatlık riski yüzünden özel bir madde koyacak. Buna göre sezonun ilk yarısında dizinden uzun sürekli sakatlık yaşaması halinde tecrübeli golcünün sözleşmesi tek taraflı feshedilecek ve kalan garanti ücreti Porto kulübü tarafından karşılanacak. Sezonun ikinci yarısında sakatlanması durumunda ise sözleşme yine feshedilecek ancak Aboubakar’ın kalan garanti ücretini siyah-beyazlılar ödeyecek.

Kamerunlu oyuncunun 1+1 yıllık sözleşmesinde zorunlu uzatma opsiyonu da bulanacak. Buna göre sezon sonuna kadar 30 resmi maçta forma giymesi halinde Aboubakar’ın kontratı 1 yıl otomatik olarak yenilenecek. Uzatma opsiyonu devreye girerse Porto’nun sakatlıkla ilgili sorumluluğu da sona erecek.

Serdar Sarıdağ - Milliyet