Portekiz spor basınında son dönemde en çok konuşulan konulardan birisi Aboubakar'ın Beşiktaş'a dönüp dönmeyeceği oldurken, A Bola Gazetesi Kamerunlu golcünün Beşiktaş'a dönme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu "maliyet" üzerinden anlattı. İşte o haber...

Transfer iddiaları sürse de; Ekim ayında Başkanlık seçimini kazanan Ahmet Nur Çebi, o günden itibaren kulüpte maliyetleri düşürme yoluna gitti. Beşiktaş'ta yönetim gelecek sezon giderleri düşürme hamlesi adına bir futbolcuya ödenecek maksimum net maaş için 1.5 milyon avroyu tavan olarak belirledi. Aboubakar ise şu anki kulübü Porto'da, 2 milyon avro civarında bir ücret kazanıyor. Aboubakar'ın ücreti bir engel olabilir ancak en az 3 yıllık bir anlaşma sunulması durumunda, yıllık ücret düşebilir ve Kamerunlu golcü için yeniden göre dönme ihtimali yükselebilir. Portekiz ekibi Porto, bonservis ücreti olarak 7 milyon avro talep ediyor. Aboubakar'ın Avrupa için ücreti yüksek kalsa da, Arabistan bölgesinden ilgi görmesi mümkün.

Aboubakar, bu sezon sadece 7 maçta Porto forması giydi ve takımına 2 gollük katkı sağladı. Kamerunlu forvet Beşiktaş'ta 2016/2017 sezonunda 38 resmi maça çıktı ve takımına 19 gol ve 4 asistlik katkı sağladı.

Kaynak: Sporx