Beşiktaş başkanı Serdal Adalı, basın toplantısında Hasan Arat ve Ahmet Nur Çebi'ye göndermede bulundu.
Serdal Adalı, siyah-beyazlı camianın gündemine ilişkin Tüpraş Stadyumu'nda düzenlediği toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Serdal Adalı yaptığı açıklamalarda ''Ben ne Beşiktaş’a gelen son sponsorluk parasını alır kendi alacağımı tahsil etmek uğruna kasada 5 kuruş para bırakmadan giderim'' diyerek Ahmet Nur Çebi ve yönetimine göndermede bulundu.
Serdal Adalı ayrıca yaptığı açıklamada ''Ne de bana inananları, yanımda yürüyenleri de zan altında bırakarak tek bir söz etmeden kaçarcasına giderim.'' diyerek Hasan Arat ve yönetimine göndermede bulundu.
İşte Adalı'nın açıklamaları:
Serdal Adalı: ''Bizim Beşiktaş’ın çıkarlarını korumak dışında ne bir gizli ajandamız ne de bir siyasi hesabımız vardır. Utanmadan, sıkılmadan bize 'Beşiktaş’ın malını peşkeş çekiyor' diye hakaret eden kişilerin amaçlarının tamamen bağcıyı dövmek olduğu artık açık açık ortada. Serdal Adalı ve arkadaşları gelsin, 'Bir sene içinde kulübün içini düzeltsin, sponsorluk anlaşmalarıyla birçok kaynak yaratsın, sıfırdan projeler üretsin. Bu borcu öderken yapılan sermaye artışından gelen 32 milyon Euro’yu da götürsün ve iki senedir tek kuruş dahi ödenmeyen banka faizlerini kapatsın. Üzerine yıllardır tüm yönetimlerin sata sata yüzde 51’e düşürdüğü neredeyse yüzde 20 hissesini bu kulübün kasasına geri koysun. Bir yılda 71 milyon Euro tutarında oyuncu satışı yapsın. 30’un üzerinde oyuncu göndererek gerçek anlamda bir temizliğe imza atsın. Takım kadrosunu yıllar sonra ilk defa yapılanmaya uygun hale getirsin, yabancı oyuncu kontenjanı için hareket alanı açsın. Kulübün her noktasında maaş bütçesinde önemli bir pozitif değişim yaşansın, sonra da bu yönetim hiçbir iş yapamadı' denilsin.
Sizlere soruyorum: Geldiğimizden beri bir günden bir güne futbolcuların maaşları mı gecikmiş bu kulüpte? Kulüp personelinin maaşları mı geç ödenmiş? UEFA kriterlerini mi yerine getirememişiz? Kulübe bir ihtar mı, ceza mı getirmişiz? Ne yapmışız? Yaz sezonunda 25 oyuncunun gidip 12 oyuncunun geldiği, devre arasında 7 oyuncunun daha ayrıldığı, bazı transferlerden kâr elde ettiğimiz önemli bir kadro revizyonu yapmışız. Geçtiğimiz yaz yanlış yaptık dediğimiz transferi de kiralayarak yapmışız ve tek kuruş kiralama parası dahi ödememişiz. Bu kulübe de tek kuruş zararı olmadan göndermişiz. Göreve geldiğimizden beri yaptıklarımızı bir de şu sözlerle anlatayım: Beşiktaş’ta kabul edilmesi gereken bazı gerçekler var. Biz göreve geldiğimizden beri; tarihin en büyük borç ödemesi yapılmış, 32 milyon Euro Bankalar Konsorsiyumu’na yatırılmış, Bankalar Konsorsiyumu’nda borçlu bulunduğumuz üç bankanın birine olan borç tamamen kapanmış, Kulübümüze birçok sponsorluk getirilmiş, bu sponsorluklardan önemli gelir elde edilmiş, bugüne kadar yapılan sponsorluk anlaşmalarından çok daha büyük tutarlı anlaşmalarda son aşamaya gelinmiş, bir yılda 71 milyon Euro oyuncu satış geliri elde edilmiş, Dikilitaş projesi başlatılmış, Beşiktaşımızda ilk defa gerçek anlamda bir kadro temizliği yapılmış durumdadır. Bundan sonraki ilk hedeflerimiz her türlü engellemelere rağmen Dikilitaş projesinin ekonomik girdilerini kasaya koymak, Bankalar Konsorsiyumu’ndan çıkmak, Beşiktaşımızın kadro yapılanmasını tamamlayarak yeniden şampiyonluklar elde edecek kadroları kurmaktır. Bankalar Konsorsiyumu’ndan çıkmış, Dikilitaş’ı bu noktaya getirmiş, kadrosunu bu yapılanmaya hazır hale getirmiş Beşiktaş’a herkes aday da olur, başkan da olmak ister. Ama bazılarının kaçarak bıraktığı Beşiktaş’a Serdal Adalı gelir ve taşın altına elini sokar. Bir yılda yaptığımız işler bunlardır.
El insaf ya! Ben bir senede 30’un üzerinde adam yollamışım bu takımdan. Bunların sadece üç tanesi bizim dönemimizde gelen oyuncular; bir tanesi de şu an kiralıkta. Gerisi hep bizden önce gelen ve Beşiktaş’a mali külfet oluşturan oyuncular. Biz, bizim dönemimizden önce gelip de yolları ayırdığımız bu oyuncuların neredeyse tamamına yakınının da maaşlarını ödemeye devam ediyoruz.
Sizlere ve ekran başında bizi izleyen bütün Beşiktaşlılara soruyorum şimdi: Kim aldı bu oyuncuları, ben mi aldım? Bütün bunlar olurken bazı çevreler utanmadan geçen kış döneminde yaptığımız iki genç transferi üzerinden bize hakaret boyutuna ulaşan sözler sarf ediyorlar. Yanlış anlaşılma olmasın, taraftarımızın eleştirisinden bahsetmiyorum burada. Kaldı ki bu oyuncuların birinden de altı ayda 3 milyon Euro para kazandık biz. Ayrıca oyuncu ayrılırken de kendisi dahil cebimizden çıkan bir kuruş para yok. Bugüne kadar UEFA kriterleri gereği çok açık ve net şekilde söylemiyordum ama sponsor desteğiyle alındı bu oyuncular, bunu da herkes bu şekilde bilsin.
Buradan açıkça söylüyorum: Bu camianın sezon devam ederken hiçbir şekilde ne yeni bir seçime, ne bir başkan ya da teknik direktör değişikliğine tahammülü kalmamıştır. Ne yapacağız yani, bu camiada her bağırıldığında yönetim mi değişecek, başkan mı gidecek? Teknik direktör mü istifa edecek? Biz öncelikle Beşiktaş’ta ne yazık ki kültür haline gelmiş bu yozlaşmayı bitireceğiz. İstifa sloganlarının bir yol, bir yöntem olmadığını, hiçbir zaman Beşiktaş’a fayda getirmediğini daha önce defalarca gördük. Bu alışkanlığı bitireceğiz. Beşiktaş isyan çıkarılarak, istifa sloganları başlatılarak dizayn edilemeyecek, istikamet verilemeyecek kadar büyük bir kulüptür. Beşiktaş her bir kişi ya da grubun kendi başkan adayına teslim etmeye çalışacağı, herkesin kendi ajandasını tutacağı, "küçük olsun benim olsun" diyenlerin söz sahibi olabileceği bir camia değildir. Beşiktaş’ta artık istikrara, planlamaya, uzun ve doğru bir yol haritasına, birlik beraberliğe ihtiyaç vardır. Herkes şunu bilsin ki biz şampiyonluklar ve sportif başarıyla birlikte, mali bağımsızlıktan bile önce Beşiktaş’ın ruh halini, sosyolojisini düzelteceğiz. Bugün bize istifa diye bağıranlar var, onlar bundan sonra da var olacaklar. Sezonun en fazla pozisyona girdiğimiz maçlarında, Antep maçında, Kayseri maçında da bağırdılar, yine bağıracaklar. Onlara söylüyorum. Ben ne Beşiktaş’a gelen son sponsorluk parasını alır kendi alacağımı tahsil etmek uğruna kasada 5 kuruş para bırakmadan giderim, ne de bana inananları, yanımda yürüyenleri de zan altında bırakarak tek bir söz etmeden kaçarcasına giderim. Her şeyin ötesinde Beşiktaş artık arkasına grubunu alıp istifa diyenin camianın ortasına seçim sandığı getireceği, başkan değiştireceği bir kurum değildir. Beşiktaş artık önüne gelenin kongre diyeceği, her sene seçime gidecek bir camia değildir. Ben bu koltukta oturmak için değil, Beşiktaş’ın bu pusu kültürünü söküp atması adına buradayım Görevimin başındayım. Ben bugün yönetim istifa diyenler de dahil bütün Beşiktaşlılarla yarın şampiyon Beşiktaş diye bağıracağım. Şimdi Beşiktaş’ı böyle bir ortamın içine sokan herkesin önünde iki yol var. Biz yolumuza ya bu seslerle devam edeceğiz, ya da stadımızda yalnızca Beşiktaş sesleri yankılanarak bu kaotik ortamı geride bırakacağız.
Şunun altını çize çize bir kez daha belirtmek isterim. Sözlerim asla ama asla gerçek taraftarlarımız için değildir. Taraftar bu kulübün sahibidir. Ama benim bu dediklerim taraftarımıza değil, her an kaos yaratmak için organize olan bir kitleye. Üstüne basa basa söylüyorum. Ama belli bir ekip var ki bu sezonun ilk maçından itibaren teşkilatlı olarak gerek statta gerek sosyal medyada gerçek taraftarımızı tahrik etmeye çalışıp hep bir kaos ve kriz yaratmayı amaçladılar. Sloganlarla, açıklamalarla Beşiktaş’a istikamet verme gayesinde oldular. Siz Beşiktaş için açıklama yapacak yetkiyi kendinizde nasıl buluyorsunuz? Siz bu camianın neresinde varsınız ki, bu camiadaki yeriniz nedir ki? Daha sezonun birinci maçında bu işleri neden başlattıkları ortadadır. Yalnız dediğim gibi, sakın ola ki bu sözlerimi cımbızla çekmeyin. Lafım asla ama asla Beşiktaş’ı düşünen, Beşiktaş’ın iyiliğini isteyen Beşiktaşlılara değildir. Bu işlerle uğraşan, bu işlerle geçinenleredir. Kimse karıştırmasın; protesto her zaman taraftarın hakkıdır. Memnun olmadıklarında bunu belli edebilirler, bu çok doğaldır, haklarıdır. Ben de şu anda saha içinden memnun değilim. Ben de onların içinden geldim ve ben de zamanında defalarca bu tribünlerde bağırdım, yeri geldiğinde protesto hakkımı da kullandım. Bu nedenle taraftarımızın ve tüm kamuoyunun benim sözümün kimlere olduğunu net bir şekilde anlamasını önemle rica ediyorum.''
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (65)
Başkanı sonuna kadar dinledim,bence anlaşılır bir sunum yaptı.hataları elbet vardır,futbol takımının içinde bulunduğu sıkıntı yeni değil biliyoruz,ben iyi niyetli ve planlı ilerlediğini düşünüyorum başkanın.kesinlikle popülist politikalara şu ana kadar yanaşmadı,tribüne oynamıyor diye haliyle tribünün sempatisini kazanamadı.hoş bu tribünler sebaya dahi küfretmekten geri durmadı zamanında.kusura bakmayın ben de herkes gibi taraftarım,sevmeyebilirim ama benim yönetimimdir sonuçta,ihanet etmiyorsa,beşiktaşlılık ilkelerinden taviz vermiyorsa destek vermek ya da en azından negatif olmamak benim sorumluluğumdur diye düşünmekteyim.herkes tabiki de benimle aynı fikirde olmak zorunda değil.hayatımızın en önemli en değerli renklerinden birisi beşiktaş,sabah akşam onunla yatıp uyanıyoruz,maç günleri farklı heyecanlar,tribünde farklı heyecanlar,kartal yuvasından aldığımız en küçük anahtarlıkta bile farklı heyecanlar,gazetelerin her Allahın günü yalan transfer haberlerinde dahi bile isteye farklı heyecanlar yaşıyoruz.başlı başına bir hayat beşiktaş.biz bile isteye buradayız,sonuçlar ne olursa olsun buradayız. Başkan kulübe zarar vermeme ilkesini benimsemiş,tüzüğe de koyduracak bunu.bu dahi bir devrim. Peki taraftar olarak biz ne yapacağız? Küllerinden yeniden doğuşa tanıklık ederken destek mi olacağız yoksa yenisi gelsinin peşinden mi koşacağız. Yönetim dediklerini başarır başaramaz şimdiden bilemeyiz.ama şu da gerçek ki yeni gelecek olanın da ne yapabileceği belirsizdir. İki belirsizlik arasında ben şu an verilen emeğe sahip çıkmayı,saygı duymayı tercih ediyorum. Ben toplantıda iyiniyet,cesaret,fedakarlık gördüm.sabırla beklemekte fayda olacağını düşünüyorum.
Başkanım tek hatan bence sergeni getirmek sergen daha osimeni tanımıyor boş bir yorumcu olur ondan hoca olmaz
yönetimlerde sorun var ama hocaları da unutmamalı...
Kendini bilmez ama herbir moka atlayan cahil ve ayni zamanda artniyetli guruh en basitinden Kulubu dusunuyorsa her macta,voleybol macinda bile anaavrat kufretmeyi birakacaklar ve herhafta milyonlarca TL cezayi haramilere odemekten Kulubu kurtaracaksin...Besiktasi dusunuyorsan cumartesi pazari adres diye gostermiyeceksin …Kendi yonetimine ve kendi hocana futbolcuna kufredip Harami TFF ve buyuklerine milyonlarca lirayi sacmayacaksin.Bu Memleket te 23 senedir sabir tasini catlatip sesini cikarmadigin sineye cektiklerine gosterdigin hosgoruyu (!) Besiktas a gostermeyenler Besiktasli olamazlar..Ne cumartesi gelin ne pazar..ilelebet yokolun…
@HARBIDEN Algı yapmayı, yalan konuşmayı ne kadar seviyorsunuz. İçiniz dışınız bir maşallah. Bak bakalım o dediğin 23 senelikler için çArşı neler yapmış kimler hapse girmiş, fikret orman çarşıyı ve kulübü ne hale getirmiş. kimler o 23 senelik dediklerinle etkinlikler yapıyor sen de doğruları biliyorsun ama amacın böyle yalanlarla kendin gibi olanları kandırmak değil mi? senin başkanın yöneticin takıma sahip çıkıyor mu? Hakemlere federasyona tepki koyuyor mu? Yaşanan haksızlıklara dayanamayan taraftar tepki gösteriyor küfür tabi ki doğru değil ama bu coğrafyanın her yerinde her alanında her takımda var. senin başkanın yönetimin takıma sahip çıksın tff ve mhkya gereken tepkileri versin bak bakalım öyle olaylar yaşanıyor mu? işine gelmiyor ama değil mi çünkü amacın algı yaratmak, kendi yalanlarına bile inanıyorsundur. O söylenen marşlar, gururlandığımız sosyal projeler, desibel rekorlarımız, dünyada taraftarımızın ünlü olmasının tek ve yegane nedeni çArşıdır! çArşı olmaz ise anca 3-5 bin kişi çekirdek çitler ıslık çalar yıllardır olduğu gibi.
Serdar bilgili, tüpçü ve Fikret i de unutmaksa iyiymiş...
@Kaan Demirören'in de, Fikret'in o kötü döneminin de 2. başkanı olduğu için olabilir mi? Batışa gittiğimiz, eleştirdiğimiz ne varsa hepsinin içinde bir şekilde Serdal Adalı var.
Serdar bilgili, tüpçü ve Fikret i de unutmaksa iyiymiş...
ben trol maaşıma zam istiyorum, bu kadar başkan ve hoca methiyesi yazdım, artık kurtarmıyor, ekstra ateşleme gelmezse anında beygirci ganyancı diyen tayfaya geçerim bilesin bunu TJK Başkanı bey
Buda bizi iyice gerizekalı yerine koyuyor. 1.mesele 71 milyona oyuncu satacak başkan yok demişsin. Gedson 25 demir Ege 7 rafa 7 zaten piyasası bu olan oyunculardı transfer başarısı değil babanın oğluna bu fiyata satardın hepsini. Hiç birini ucuza alıp kar edip satmadın hiç biri senin başarın değil. Abrahamı 13+3+2 18 e aldın 21 e sattın. Burada çoluk çocuğu aptal yerine koyuyorsun stadta biz seni Sergenin ön koltuğa 2 şer 2 şer attığı eskortların yerine koyacağız Eyüp maçında anlamışsındır duydukların daha fragman. 2.mesele kendini sürekli tarihin en başarısız 2 başkanıyla karşılaştırıyorsun 2.sezonundasın tarafta onlara 2 sezon verdi haberin olsun. 3.mesele ben alacaklarımı kopartıp gitmem diye şark kurnazlığı yapıyorsun laf sokuyorsun ne kadar alacağın var söylede bilelim. 3 kuruş para verdiğini biliyorsun Ertuğrul Doğan 60 milyon Euro verdi ts ye , ali koç 50 milyon euro hibe etti. Taraftarlar teşekkür etmiyor başarı gelmeyince. Sen ne kadar verdin adamsan telaffuz ette bu başarısızlığın üstünü siler mi bi bakalım ya da gülelim. 4.mesele kimsenin haddine kim yapacak kim gelecek demek düşmez Beşiktaş başkanı bunu cl kupasını bile alsa camia birini getirir sen merak etme 50 puan fark yiyecek 10 oyuncu alıp 2 si tutacak 50 bin tane başkan çıkar bizden
Başkan istifa diyenler bir başkan önerin fikreti geç zaten gelmem diyor geriye kim kaldı yücelmi diyeceksiniz veya o gelince dahamı iyi olucak öneri yok sadece millet burda takılmış plak gibi beygirci istifaaaaa ganyancı istifaaaa eeee senmi gelip kurtaracan amk bir mantıklı öneri yok
Herkes Fikret Orman'ın güzel zamanlarını hatırlıyor ama İlk iki yıl neler neler dedik, kulübü küçülttüler adımızı menemenci garibanlara çıkardılar, feda diyip para topladılar falan filan diye. O dönemin sonunda kurulan kadroyla tarihinde görmediğin Avrupa başarısını, 30 yıl sonra da üst üste şampiyon olmayı başardın. Bu kadar kolay adam yemeyin Adalı'nın hatalı olduğu yerler var evet ama o gidince kim gelecek sanıyosunuz Abramoviç falan mı?
@Şifo Beşiktaş'ı Abramovic yada Fikret Orman düzlüğe çıkarır Beşiktaş'ı
Başkan bence iyi gidiyorsun bizim en büyük sıkıntımız mali durumumuz bu yüzden diğer takimlarla rekabet edemez hale geldik onlar maddi anlamda yükselirken biz hep geri gittik şimdi onu transfer et bunu transfer et istifa et hoca gönder diyen taraftara aldirma onlarinda hakli oldugu yönler var çünkü Besiktasi hep sampiyonluklarla ya da sampiyonluk mücadeleleriyle bildik biz o yüzden zorumuza gidiyor orta siralarda mücadele etmek duygusal davraniyoruz. Ama sen sadece şeffaf ol taraftarla bagini kopartma arada böyle konuşki neler yaptigini bizde bilelim sahipsiz hissetmeyelim kendimizi. İnsallah Besiktasimizi bu durumdan kurtarirsiniz
@Mansız ULAN KENDİ SAYFANIZA GİDİN RENKLİ TROLLER
Ligimizin en temiz Başkanı... Serdar Başkan sana güveniyor ve Allahın izniyle gelecek güzel günleri bekliyorum. Her bebek sancılı doğar... Ama sonunda Kara Kartal kendini bulur..
Suan istifa demek ayni zamanda yeni geleni de önümüzdeki sezon kovmak demek Besiktas bes senedir baskan teknik direktör degistirerek dünyanin en amatör kulübü olma yolunda ilerliyor. Carsi da yuhladcak cünkü onlar kapaliyi istiyor eski gücünü istiyor herkesin derdi para yani. Rant para ugruna yüz yillik kulübü bitiriyorlqr
Sermaye arttırımına gitmek başarı değildir, kaldı ki o para ile bankalar birliğinden çıkacaktın olmadı, şu an dikilitastan gelen para ile bile çıkılması zor, sattığın oyuncuların çoğunuda sen almadın, teknik direktör ve oyuncu seçimlerin kötü, yıl sonunda orada durabilecekmisin merak ediyorum
Birileri düğmeye bastı bu çok açık bütün sosyal medya platformlarinda tribünde ne oluyor ya şampiyonluk gideli ligden kopali çok oldu şimdi ne oluyor kadrodaki gidecekler devre arası bu paralara kim gönderebilir büyük bir transfer başarısı var mali projeler var bankalar Birliğinden çıkılacak kaç senedir niye oyuncu alamiyorduk kontenjan doluydu bakın boşalıyor hala amir Mario musrati onana başımızda bela büyük reklamla vizyonla gelen culsuz aç işi gücü olmayan hasan aratti verdiği zarar oratada o zaman uyanamadiniz işe bakın kırk yıllık Beşiktaşlıyim yapmayın ne TD ne başkan şuan gitmemeli bundan önce gitti de ne oldu
@Balkesli Dalga mı geçiyorsun ne demek ne oluyor? Adamın satmadığı futbolcu kalmadı. Gedson gitti Rafa gitti Mert gitti.. Dikilitaş gitti, borsada hisseler dip.. Gelen kimse yok. Sorsan oyuncu sattım temizlik yaptım diyor musrati, muçi, onana, rashica, amir, ricardo, ersin, sazdağı, rıdvan, salih vs hala duruyor. İşe yarayan, para eden, piyasası olan tüm oyuncuları sattı asıl satılması gerekenlerin hepsi duruyor. febe 4.5'a musamba, gs 2.5milyona nao lang alıyor bizimki 2 yıldır bir sol açık bulamadı. Düşman olsa anca bunları yapar
@Balkesli Aynen birileri düğmeye basmış o yüzden her taraf trol kaynıyor Kişi kendinden bilir işi Sosyal medyaya hergün trol pompaladıklarını sağır sultan bile biliyor
Sataştığın adamlar hiç olmazsa Avrupa kupalarına götürdüler sen Edirne de çıkamadın. ! Takımın içini boşaltarak 71 milyon dan bahsediyorsun 65 milyon sade orkun neyin kafasındasın. Daha eyüp sporu yenemiyon. Ne içtiysen uzak dur sapıtıyon.
Gedson fernandezi satıp futbolcu maaşlarını ödeyip orkuna 30 milyon ero verip borcu 3 .4 seneye taksitlendirip ondan sonra abrahami satıp abrahamin 15 milyon ero borcunu ödemeyip ondan gelen parayla futbolcu alacaklarını ode sonrada borcu sukadar ödedik diye hava at
Baskan cok fuze yolladin hainleri, yavas yigidim
ANÇ ve Arat tayfasının bu takımın başına ne belalar açtığının farkındayız Başkan... Sonuna kadar sabırla başarıyı bekliyoruz... Olağanüstü seçim meçim yok, borçlar bitip şampiyon olana kadar arkandayız...
O zaman baştan boyundan büyük laflar etmeyecektin. Transfer sezonu açılır açılmaz transferler geliyor demeyecektin. Hazır demeyecektin. A,B, C planlarımız var demeyecektin. Şimdi giden gidene ve gelen yok. Bunların niye gittiklerini de açıklamadınız sayın başkan. Madem adam almıycan ikide bir başkan mı teknikdirektör mü değiştirilir diyorsunda niye OLE.yi gönderdin bir. Niye Abrahamı gönderdin. Demir Egeyi gönderdin. Yerlerine adam bulamıyorsun. Aynı parayı girdi sayıyorsun da bunlara karşılık alınacaklar ne olacak onlarda çıktı olmayacakmı. Hangi 71 milyon euro kazanılmış oluyor. Hiç almazsan olur. Ama bir Beşiktaş daha dışırada kiralık ve maaşlarını biz ödüyoruz. Niye bu futbolcuları geri çağırmıyorsun o zaman. Niye maçlar oynanırken kaptan değiştirdin. Orkuna ne söz verdin. Ona yatırdığın parayı kime sordun da verdin. Dünyanın parası. Kazandığını anlatıyorsun da kaybettiğini niye anlatmıyorsun. Bu savurganlık nedir. Neden 5 milyon euro maaş. Neden kaptanlık. Kim bu adam? HALA BUNLARA CEVAP VERMEDİN. VEREMEDİN. AYLAR OLDU YOK. TIK YOK. Soran da yok herhalde. Ya da sormayın diyorsun. Necibi kapı dışarı etmenin adabı muhaşereti bu mu. 22 yıllık Beşiktaşlıya bu reva görülüyorsa diğerleri ne yapsın. Altyapıdan gelenlerin geleceği bu mu.? Türk futbolcuları kapı dışarı edilmek için mi? Böyle rezillikler yakışıyormu? Siz yakıştırdınız mı? SORUN BİRADER. Soran yok. Hemen celalleniyor beyefendi. Şimdi teknik direktör mü başkan mı değiştirilirmiş. Kaptan değiştiriyorsun. Futbolcu değiştiriyorsun. Kovuyorsun anında. GİT ulan diyorsun Konuşmuyorsun da. Muhatap olmuyorsun. Sonra biz bir aileyiz. Dere geçerken at değiştirilmez hesabı. İşine geleni değiştiriyor. İşine gelince değiştirilmez diyor. Ara transferlerin böyle olacağından haberi yoklmuş gibi kimse futbolcusunu vermiyor diyor. Sen de verme. Niye verdin? MUÇİ 8,5 milyon euro. Vermezlerse Beşiktaşa geri döner diyor. DÖNER Mİ? Dönsede bir işe yararmı. YENİ RAFA mı olur. Teknik direktörünün söyleminden haberin var mı? Bu lafları söyleyen, futbolcuları değersizleştiren Teknik direktörünü niye tutuyorsun. İlla yuhalansın taşlansın mı? Tribünle küfür mü etsinler. Ne istiyorsunuz. Yapılanlara bir bak. İdare edebildik diyebiliyormusun. Bir Necibi idare edememişsiniz. Terbiyesizliğiniz diz boyu. Şöyle yaptık, böyle ettik. Bankadaki paralar. Filanca nasıl yemiş ben müsaade etmem. Yandan yandan kaçırtmalar. Madem birileri götürdü. Ver Mahkemeye. Ne duruyorsun. Hikaye anlatma. a.Nur Çebiden şikayetçiysen yüzüne söyle. Hasan Arata söyle. Ver bunları mahkemeye gelin hesaplaşalım de. Kim kime dum duma. Esası yok ediyorsunuz. İdare edemiyorsunuz. Beceriksizsiniz. Bunu sağa sola yamamayın.
Bu yönetim kalmalı bence, ancak transfer ve planlamada daha iyi organize olmak lazım, alternatif seçenekler iyi planlama da eksik kaldıkları için eleştirildiler. Ama işi abartanlarda var tabi. Kulüp bir durmalı, sürekli hızlı değişim kulübün menfaati ne değil . Gelen de daha iyisini yapamıyor saten
Başarı yoksa bunlar hikayedir. Plan yok proje yok her şey para değil
@Hikaye nasıl proje yok sponsorlar geldi yeni bankalar birliğinden çıkış dikilitaş faiz yükünden öncelikli kurtulma ve borç kapatmaktan bahsediyoruz burda Beşiktaş düşmanı değilsen böyle konusamazsin
Getirdiğin hiçbir TD bir ise yaramadı. Cerny hariç elle tutulur bir tane transferin yok. Aralik gelmeden gene havlu attık. Üç transfer dönemi dedin ama geldiğinden beri geriye gittik. Sen sadece laga luga yapıyorsun….
@Cabbarov cerniy Bilal toure şartlarına göre cengiz katkı veriyor diğerlerinden de çıkıldı çılgın maliyetten elimizde patlamadan kurtulduk geçen sezon para verip alamayacağım yaşın Özcan katıldı
Kendini bilmez ama herbir moka atlayan cahil ve ayni zamanda artniyetli guruh en basitinden Kulubu dusunuyorsa her macta,voleybol macinda bile anaavrat kufretmeyi birakacaklar ve herhafta milyonlarca TL cezayi haramilere odemekten Kulubu kurtaracaksin...Besiktasi dusunuyorsan cumartesi pazari adres diye gostermiyeceksin …Kendi yonetimine ve kendi hocana futbolcuna kufredip Harami TFF ve buyuklerine milyonlarca lirayi sacmayacaksin.Bu Memleket te 23 senedir sabir tasini catlatip sesini cikarmadigin sineye cektiklerine gosterdigin hosgoruyu (!) Besiktas a gostermeyenler Besiktasli olamazlar..Ne cumartesi gelin ne pazar..ilelebet yokolun…
Bu saatten sonra transfere gerek yok.Bjk şampiyon ve 2.nci olamaz 3,4 ve 5.lik içinse transfer yapılmaz Başkana süre vermek lazım önce kazma futbolcuları göndererek bankalara borcu bitirsin Bu sezon kör topal bir şekilde biter
Bu saatten sonra transfere gerek yok.Bjk şampiyon ve 2.nci olamaz 3,4 ve 5.lik içinse transfer yapılmaz Başkana süre vermek lazım önce kazma futbolcuları göndererek bankalara borcu bitirsin Bu sezon kör topal bir şekilde biter
Başkan sen hala anlamadınmı kimse dünle ilgilenmiyor gayse başkanı takımını 13lükten aldı üç yıl üstüste şampiyon yaptı bu yılda lider ona rağmen transfer yapmadığı için taraftarı istifa diyor küfrediyor biz sadece transferle mutlu olan futbol kültürüne sahip bir ülkeyiz
Doğruluktan ne olursa olsun ayrılma Yeter Başkan... Dogrular sendelese de Yıkılmaz dimdik ayaktadır biiznillah yanındayız dewam İnşallah herkesde doğrulara sahıp çıkacaktır evelallah
Doğruluktan ne olursa olsun ayrılma Yeter Başkan... Dogrular sendelese de Yıkılmaz dimdik ayaktadır biiznillah yanındayız dewam İnşallah herkesde doğrulara sahıp çıkacaktır evelallah
Son şampiyoluklarda payı olan ANÇ kenara koyup,futbol cahili,yoneticlikten bihaber Hasan Arat Beşiktaş için adeta zulüm oldu.Ezdi geçti camiayı.
Bjk nin çaresi başkan teknik adam futbolcular istikrarını sağlaamaktır birlik beraberlik sağlamaktır inşaallah bir an önce sağlanır
Guti Hernandez bundan yıllar önce Beşiktaş çok büyük ve profesyonel bir kulüp ama amatörler yönetiyor demiş,Yıllar sonrada Rafa gittikten sonra bunu söylemiş.Orkun bazı şeyler var şimdi söyleyemiyorum demiş,Şenol hoca Kol kırılır yen içinde kalır demiş..vs vs..Demekki bizim tesisler,birimler çiftliğe dönmüş ve yıllardır bu değişmemiş.Işin içine rant girmiş,çıkar girmiş,bu işten nemalananlar sisteme çomak sokulsun istemiyor Bu yüzden gelen her futbolcu çöp oluyor,başka takıma gidince döktürüyor.Bu yüzden kimse durmak istemiyor,gelmek istemiyor.Böyle giderse bırak yurtdışını,Süper Lig,'ten oyuncu alamayacak hake geleceğiz Şu futbol takımına,oyuncularımıza sahip çıkalım artık.
Haaland'a tv programında balta imasında bulunmuş bir hocamız var.. narsist mi diyelim ? ki öyle ise böyle bir karakter ile değil çalışmak , arkadaşlık bile zordur.. oyuncuların kendileri ile zerre empati kurmayan , ve sadece bisd edenleri oynatan birine saygı duyması beklenemez. Bu nedenle iyiler gider , gitmek ister... vasatlar kalır. Yakında cerny de gitmek istiyorum derse şaşırmam
Başkan sen şimdi ben cebimden veriyorum ama giersem verdiğim parayı tahsil etmeyip paramı hibe ediyorum,mu diyorsun? senden önce gelenlerde aynısını yaptı 5 koydu 10 aldılar, sen oyunculardan gelen parayı kasaya koyuyorum diyorsan sen gittiğinde hesap kitap yapıp para almayacakmısın? eğer öyle yaparsan senden Kralı olmaz olamaz, o zaman Başka Başkanın gelmesine seçilmesine gerek yok, eğer,ki sen cebinden verip paranı tahsil etmeyeceksen gelen parayı kasaya koyacaksan Beşiktaş yaşadı.
Zorla korkudan toplantı yapti cumartesi kulaklarını cinlatacak ,Çarşı ve Godfellas
Sergen başkan Sergen. Kesip at bu cerahati. Önder Özen gibi bir aklı getir. Xabi Alonso gibi bir hoca getir. İletişimi de onlar yönetsin. Bak nasıl kenetleniyor bütün taraftar.
Başkan keşke transfer sözü vermese. Yaza kadar yapmayacağız deseydi. En azından fazla fiyat isteyenler düşerdi. Bu dönemde transfer yapılmaz.
Başkan Beşiktası düşünüyorum iyi niyetliyim parayı çöpe atmam filan diyorsun lakin orkuna 30 milyon verdin elen ricardo 2 milyon verdin 1 maç dahi oynayamadı mahalle takıminda şuan taylana 6 milyon avro verdin mahalle futbolcusu gibi gökhan sazdağını getirdin facia ndidi ye 8 milyon avro verdin o da tutmadı juraseki kiraladın yarım devre zor kaldı djaloya 3.5 milyon avro verdin ne oynadiğı belli degil defans yol gecen hanı jota yı kiralıdın o da ortada yok sayın başkan senin getirdiğin 7 furbolcu saydım hangisinin performasından memnunsun Beşiktaş taraftarı başarıya aç quaresma guti gomez talisca gibi oyuncular görmek istiyor bak stad bomboş forması alınacak futbolcu var mı taraftarı maça getirecek futbolcu varmı tamam facia devraldın kabül ama getirdiğin adamlar umut ve güven vermiyor taraftara elde Türkiye Kupası kaldı bari onu al bu taraftarı üzmeyin çocuklar Beşiktaş şampiyonlukları ile büyüsün.saygılar.
Helal Başkanım ağzına yüreğine sağlık. İstikrar İstikrar İstikrar. Baska çare yok. Her bir olumsuzlukta nerde görülmüş başkan, t.d. vs. değiştiği ? Bu kafayla Nasıl düzlüğe çıkar bu camia ? Adam para bulmaya borçları sıfırlamaya çalışıyor ve akabinde başarı zaten gelir. Gidip 1 tane forma yada Lisanslı ürün almayan dallamalar başkana, hocaya sallıyor!! Ne ara bu taraftar bu kadar şuursuz oldu, ne ara saygısızca sadece ağzına geleni söyler oldu. Beşiktaş taraftarı parmakla gösterilirken ne ara bu hale geldik ve neden bu hale geldik ? Sorumlusu bu Başkanım? Yada Sergen mi ? Daha düne kadar kafamızı kaldıramıyorduk rezil futboldan şimdi adam elinde ki kısıtlı kadaroyla çatır çatır top oynatıyor özellikle son 4-5 maçtır. Ne istiyoruz ne ? Önüne gelen bir laf dolamış diline yok ganyancı yok kumarcı ? Ayıp be Ayıp... bu başkan da bu hoca da bizim insanımız. Hiçmi utanmanız yok. Karşınızda ki ler koca koca adamlar şerefli haysiyetli insanlar. Siz kimsiniz? siz hangi bokun sinegisiniz? Eminim bir çoğunuz paralı köpeklersiniz. Bunları buraya yazarken bile utanıyorum ama artık yeter be..bu ne utanmazlık bu ne vurdum duymazlık? Azcık şerefiniz takının artık..
bodo glimt ile kardeş kulüp olun!!! oyuncu gelişimi ve çapraz paylaşım için bulunmaz fırsat.. genç parlama ihtimali olan oyuncunu bir nevi erasmus gibi bu kulüplere gönder, hem kültürel hem insani hem fiziksel gelişim sağlasınlar.. bodo aklıma geldi diye yazdım , bodo olmazsa dodo olur.. mutla bulursun bir kardeş iskandinav kulüp.
Anç için kötü bir şey diyemem ,En buyuk hatası Onana idi.Fakat Ahmet Alacaklarını tahsil edip kaçmadı. Hasan Arat tek soz etmeden ve Fikret Orman da alacaklarini tahsil ederek kacmistir.Hasan arat kulube 1 kurua vermedigi gibi maclari onun bunun locasindan takip etmistir.
Başkan Beşiktası düşünüyorum iyi niyetliyim parayı çöpe atmam filan diyorsun lakin orkuna 30 milyon verdin elen ricardo 2 milyon verdin 1 maç dahi oynayamadı mahalle takıminda şuan taylana 6 milyon avro verdin mahalle futbolcusu gibi gökhan sazdağını getirdin facia ndidi ye 8 milyon avro verdin o da tutmadı juraseki kiraladın yarım devre zor kaldı djaloya 3.5 milyon avro verdin ne oynadiğı belli degil defans yol gecen hanı jota yı kiralıdın o da ortada yok sayın başkan senin getirdiğin 7 furbolcu saydım hangisinin performasından memnunsun Beşiktaş taraftarı başarıya aç quaresma guti gomez talisca gibi oyuncular görmek istiyor bak stad bomboş forması alınacak futbolcu var mı taraftarı maça getirecek futbolcu varmı tamam facia devraldın kabül ama getirdiğin adamlar umut ve güven vermiyor taraftara elde Türkiye Kupası kaldı bari onu al bu taraftarı üzmeyin çocuklar Beşiktaş şampiyonlukları ile büyüsün.saygılar.
hepsinin ortak noktasi trollere yatırım yapıp gündemi manipüle etmek. bunu cok iyi yapiyorlar. baska seylere de kafaları çalışsaydi keske
İkisi de takımı mahvetti. Çebi başkan değilken çok güzel konuşur ve takımı iyi temsil ederdi. Ama başkan olunca kuyruğu sıkışmış fareye döndü. Adalı da konuşma özürlü bir başkan. Ne yazık ki gitsin diyemiyoruz çünkü gelecek kimse yok. Hepsi bekliyor ki takım düzlüğe çıksın ve gelip bir güzel karnımızı doyuralim.
Sonuna kadar adalı. Paşalarım maçanız yiyorsa zor zamanlarda başkan olsaydınız. Stat yıkılacağı zaman orman hariç aday çıkmadı, arattan sonra da adalıyı zorla başkanlık koltuğuna oturttu bu camia. Dikilitaşı adam çıkarttı masaya vurdu, şimdi başkan adayları peydah etti. Yok öyle yağma. Beşiktaş bu sene konferansa bile gidemese adalının destekçisiyim.
Bir yılı doldurmus başkan 3 transferi donemi dedi mi dedi. Tartışilmaz kanat oyuncusu dedi mi dedi. Bankalar birliğinden çiķacağız dedi mi dedi.Rakipler ne alıyorsa bizde alacağız dedi m dedi. 2 ay önce liste gelsin bende sabırsızlanıyorum dedi mi dedi.Bizde Kartal var, Salih var orta sahamız iyi dedi mi dedi. Ümraniyede oynayamamış 2.ligde Kayseride transfer yasağı olan oyuncumuz u daha da sayarız süper oyuncu diye lanse etti. Rakipte Orkun hariç hiçbiri oynayamaz. Yedek bile olamaz çöğu. Bu takımın şampiyon olamayacağını herkes anlar.Ya yedek kalmış yada sakatlıktan çikmış oyunculara gidildi. Türkiye kupasının favorisinin sözlere bak. Eleştorildigʻi zaman olumsuz olunur. Adalı ya tepki verilmeseydi. Gelecek transferler Baǰo hatırlaÿin yere göğe sığdıramadi. Nerede Kizilyıldız yedek. Benzer oyuncu gelecekti.Bu kulübe geldiğinde takımın eksiğını biliyorum kanat oyuncu sol tarafa deyip de alamayan kendisi değilmi. Eleştirildimi trol ne kafasi bu . Kendisi söyleyip de gerçekleştiremeyen kendisi hayırlısı
gemini > bunların hepsi .. yahu yapay zeka bilen az biraz kafası çalışan 5 genci şu kılübün başına koysak iki sene içinde oyuncu , hoca , finansal akış vb dahil tertemiz bir organizasyon yaparlar.. yıl 2026 oyuncu izleme mi kaldı ya? sistemli disiplinli bir ekip mümkünse alman ve o sisteme uyan ahlaklı , sürekli oynayan oyuncular.. iki tane de liderlik edecek star .. biri kaleci biri ortasaha.. bu kadar... ne kadar abarttınız ya ve aldıklarınızın hiçbiri verimli değil çünkü birbiri ile uyumlu adamlar değil !!! çünkü hocanın uyum sağlayacak bir sistemi , taktik bilgisi yok!!!
Biz mi dedik sana hiç bir şey yapmadan otur orda diye Ben demedim valla Takımı sat yetersiz gençleri doldur transfer yapma Bu takım ilk 3 e giremez dördüncülük zor avrupa hayal kupa mucize Bu ortamda nasıl devam edecek son 3 başkandan hiç mi ders almadı Sanki biz demişiz bunları yap diye şimdi de seçim yok diyor İstese de bu saatten sonra zor öyle bir şey olsaydı çebi niye seçime gitti ki seçim yok diye konuştu 2 3 ay sonra seçim oldu
Temizlik yapıldıgı doğru 32 oyuncu yolladı hala daha gitmesi gerekenler var . Transfer yapılmadı diye kızıyor taraftar .taraftarın tuzu kuru içinde nesi var . İllede transfer diyor.iş olsun diye tansferler yapıldı o yüzden böyle olduk . Umarım adalının yapacagı transferlerde boş çıkmaz
Adam hakli…Dagilin.