Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) yönelik eleştirilerde bulundu.
Hakem hatalarının dayanılmaz bir noktaya geldiğini belirten Adalı, MHK’nin yeniden yapılanması gerektiğini söyledi. Adalı, yabancı VAR hakemlerinin de beklentilerin altında kaldığını ifade etti.
MHK’den kulüplerin memnun olmadığını dile getiren Adalı, “Bu çalışmayı daha önce de yaptık, sezon başında da yaptık, verdik federasyona. Sadece ben değil, diğer kulüplerin başkanları da MHK’den memnun değil. Bir kulüp, bir kişi, ‘Biz memnunuz MHK’den’ desin ben ağzımı açıp bir şey söylemeyeceğim. Türkiye’de insanların futbol haricinde başka zevkleri yok. İyi futbol ve adil yönetim istiyorlar. Zorluyorlar insanları, mutsuz etmeye zorluyorlar. Ama bu iş bir yerde patlar. 85 milyonun 60 milyonu futbol izliyor. Bununla yatıyor, bununla kalkıyor. Ama artık ben futbol seyretmeyeceğim! Dediğim gibi bu iş bir yerde patlar. Bunu ne ben engelleyebilirim, ne Aziz Yıldırım engelleyebilir, ne Dursun Özbek engelleyebilir. Onun için çok zorlamanın manası yok. Ligde 6 maç oynamışız, 6 nizami golümüz iptal olmuş, şaka gibi ya! Başka bir ülkede olsa samimi söylüyorum insanlar sokağa dökülür” diye konuştu.
“Federasyon MHK konusunda inanılmaz yanlış gidiyor”
Yabancı VAR hakemlerinin performansını da değerlendiren Adalı, federasyonun bu konuda yaptığı anlaşmaları eleştirdi.
Adalı, “İki maçlık anlaşma yapıyormuş federasyon. O da yanlış! İlkinde kötü yönetecek, yarın başka bir maça. Samimi söylüyorum federasyonun yaptığı iyi şeyler de var ama MHK konusunda inanılmaz yanlış gidiyorlar. Bu kadar eleştiriye rağmen niye aşamıyorlar orayı anlamış değilim, kimse de anlamıyor. Yönetmeliğe göre mi getirdiler onu oraya? Yönetmeliğe göre gelmediği için yönetmeliğe göre gidecek hali yok. Bırak denilince bırakacak o kadar, ne yapacak yani” ifadelerini kullandı.
Kaynak Milliyet
YORUMLAR (1)
Sayın başkan bir dönem fikret ormanında gündeme getirdi türkiye futbol federasyonu denen zevat neden avrupa'daki federasyonların uyguladığı sistemleri uygulamıyor mesela ligdeki kulüplerin hakemlere puan verebilmesi var kayıtlarının açıklanması zorunluluğu yayıncı kuruluşla ilgili mevzuat bunları gündemden düşürmeyin sayın başkan ikinci olarak bütün hakemlerin yabancı olmasını istiyoruz onu da hiç gündemden düşürmeyin