Bir kurum için yapılabilecek en büyük kötülük, analiz yapmadan sonuca varmaya çalışarak adam asmaca oynamaktır. Teknik adam, futbolcu, hakem veya yönetim. Önce analiz yapmalı, raporu çıkarmalı ve sonuca göre en doğru kararı almalı. 
Geçtiğimiz sezonu bir hatırlayalım, Aboubakar atıyor attırıyor, bir anda büyük bir puan farkı oluşuyor, sonra bir anda Aboubakar krizi çıkıyor ve çok büyük bir düşüş yaşanıyor. Sezon bitiyor şampiyon olunuyor bu kez de  Sergen hoca devam etmek istemiyor, büyük bir taraftar  baskısı sonucu başkan da mecbur kalıyor, her türlü fedakarlığı yapıp ayağına kadar gidiyor imza attırmaya.
Krizler bu kadarla bitse iyi, Ghezzal ve Rosıer'de de paradan dolayı sorun çıkıyor. 
Hal böyle olunca bu sezona takım yeterince birlikte çalışma fırsatı bulamadan başladı, bir de aşırı yükleme sonucu sakatlıklar meydana geldi.
Bu kadar sorun yetmezmiş gibi bir de sezona damga vuran hakem faktörü var.  VAR bu  maçta olduğu gibi  Beşiktaşın önceki maçlarında da gerektiği yerde devreye girmiş olsaydı,    Beşiktaşın en az 8 puan fazlası olurdu. 
Kulüp sezon başından beridir , TFF'den maç günlerinde değişiklik istedi. Geçmişte bazı takımların bu taleplerine verilen cevap olumlu olmasına karşın söz konusu Beşiktaş olunca geri çevrildi.  Giresunspor hocası bile bizim için fark etmez Pazar günü de oynarız , demişti.
Bir yönetim daha ne yapsın? Transfer sezonunda Sergen hoca ve taraftar kimi istedi ise aldılar. 
Sahaya çıkıp onlar mı taktik verecek veya altı pastan gol mu atacaklar. Uzun lafın kısası kalitesi ligin çok üstünde olan bir kadronun bu kadar kötü olmasının hiç bir izahı yok! 
Maça geçecek olursak; bu maçta Beşiktaş'ın takım olarak saha içi enerjisi 20 dakika çok yüksekti, takım  10 kişi kaldığında bir anda  aşırı derecede  düştü.  Sergen Yalçın maça farklı bir sistem ile başladı.Sistem güzel de çalışıyordu, Necip'in kırmızı kart ile oyun dışında kalması sonucu sistem bozuldu  orta alanın kontrolünü eline geçiremedi hem de ikinci topları  kaptırıp savunmada sorunlar yaşadı. 
Beşiktaş’ın sezon başından beridir takım savunması konusunda ciddi problemleri var ve bu sorun giderek büyüyor. Hatta her hafta giderek derinleşecek gibi görünüyor. 
Bu düzenini bulamamış takım ve oynamaya çalıştığı oyun tüm rakipleri de cesaretlendiriyor.
Son golde Mert yerde , rakip  boş kaleye gol atıyor ve buna isyan eden hiç bir oyuncu yok maalesef takımda ruh kalmamış kabullenmişlik var.
Bu da yetmezmiş gibi sakatlanmış bir oyuncuyu  taraftarın  yuhalıyarak çıkartması  çok üzücü...
Yalnız son maç  göstermiştir ki Beşiktaş'ta taraftarın yerini, maalesef elinde telefonlarla foto ve selfie çeken saha içindeki oyundan kopuk seyirci almıştır. Rakip  2-0 önde Taç atışı yapılıyor, tribünde bir sürü umursamaz taraftar var.
Eskiden rakip topçu tribün gazabından taç atmaya korkardı.Kısaca gerçek taraftarın yerini ne yazık ki sosyal medya seyircisi almış durumda.
Gelinen durum hiç içaçıcı değil.Giresun maçının bazı soruları da beraberinde getirdiği ortada. Eğer yönetim hoca ile devam edecekse , Sergen hocanın  bozuk olan psikolojisini düzeltmek gerekir ki bu çok önemli ve Sergen’e  en azından devre arasına kadar  destek verilirse herkesin güveni yerine gelebilir.
Geçen yıl takım bu teknik kadro ve yönetim ile tüm haksızlıklara rağmen şampiyon oldu.Yine ayağa kalkabilir.Sezonu da Türkiye Kupasını alarak bitirebilir.