Erman Toroğlu, Beşiktaş gündemini değerlendirdi.
Beşiktaş sahasında Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu.
Beşiktaş bu sonuçla 40 sene sonra ligde oynadığı 6 derbiden hiç galibiyet alamadan ayrılmış oldu.
Maç sonrası Erman Toroğlu, Sözcü TV'de çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İşte Erman Toroğlu'nun açıklamaları…
‘’Beşiktaş taraftarları tabii ki haklılar üzülmekte. Şöyle bir şey var hocam, 40 yıl sonra Beşiktaş bir sezonu derbi kazanamadan tamamlamış oldu…''
Erman Toroğlu: ‘’Beşiktaş zaten 4-5 yıldır yarışın içinde yok. Bak, Sergen'i severim insan olarak filan ama ‘televizyonda yorum yap, git teknik adamlık yap, yorum yap’ vs... Bu iş olmuyor Sergen. Şimdi bundan sonra sen Beşiktaş'tan istifa ettiğin an artık Anadolu'ya gitsen yaparsın ama sen de gitmek istemiyorsun. Bundan sonra televizyonculuk yapacaksın. Bir de şu var; televizyonculuğa girdiğin zaman da sana insanlar eskisi gibi bakmazlar. ‘Sergen burada konuşuyorsun da oradayken yapsaydın’ derler adama. Çünkü burası başka, orası başka bir iş abi. Orası eylem işi, orası kolay iş değil. Burada konuşmak çok kolay. Bekara karı boşamak kolaydır derler, hakikaten doğru. Bir boşan bakalım ne oluyor, paralar nasıl gidiyor...''
‘’Hocam Fatih Tekke'nin de enteresan açıklamaları var. Sergen Yalçın için 'Beşiktaş'ta ne kadar zorlukla şampiyon oldu, Beşiktaş taraftarı kusura bakmasın yakıştıramadım onlara' diyor. 'Beni mutsuz etti, yeni bir kadro, devre arası alınan kararlar, puanlara bakınca gayet başarılı. Bizim de başımıza gelebilir. Bizdeki merhamet duygusu ve sabır ne oldu?' demiş.
Erman Toroğlu: ‘’Şimdi biraz La Fontaine'den masallar yapmış, cila yapmış. Sana ne? O onun sorunu, Beşiktaş'ın sorunu. Ama sen bunu anlatınca şuna geliyorsun; yarın kupa maçında ters bir şey olursa kılıf hazırlamaya kalkma hocam. Sergen abi için üzüldüm bile deme. Sergen'in büyük topçuluğunu herkes kabul ediyor ama topçulukla teknik direktörlük farklı işlerdir. Cruyff çok büyük oyuncuydu ama teknik direktörlük yapamadı. Lefter abi, Turgay abi bunlar büyük topçulardı, teknik adamlık yapamadılar. Onun için sen şu topa girmesen iyi olurdu. Şimdi millet diyecek ki ‘Kılıf mı hazırlıyorsun?’. Ha şunu diyebilirdin: ‘Sergen abi için üzüldüm, keşke bu tarz bağırmalar olmasaydı.’ Bitti. 'Benim için de yarın aynısı olur' filan dersen kılıf olur.
‘’Hocam Türkiye'de son 18 senedir yerli hocalar şampiyon oluyor. Yabancı hocalar neden şampiyon olamıyor?''
Erman Toroğlu: ‘’Bizim sistemimizde yabancının yapacağı iş zor. Sana bir misal veriyorum; Trabzonlu hakem kimdi? Yasin Kol. Bu hafta maçı var mı? Var. Kritik de bir maça verdiler. Avrupa'da böyle bir sistem yok ki. Siyahla beyaz gibi hata yapacaksın, en az 4 hafta dinlenmen lazım ama maça veriliyorsun. Onların sistemiyle bizim sistemimiz değişik. Bizim sistemimiz ‘idare et abi’. Trafik polisine yakalanırsın ‘idare et abi’, oraya gidersin ‘idare et abi’... Yok böyle bir sistem. Oradaki adamların bize gelip uymaları çok zor.''
Erman Toroğlu: ‘’Gordon Milne filan geldiler başarılı oldular, Derwall geldi bir çığır açtı. Ya Beşiktaş İspanyol adamı getirdi, Del Bosque'yi. Real Madrid'in hocasını... Adam dedi ki 'Benim çocuğum hasta, sezonu bitireyim öyle gideyim.' Adamı kovdular. Adam İspanya Milli Takımı'nın başına geçti, şampiyon oldu. Biz mi biliyoruz onlar mı biliyor? Onlar biliyorlar. Bizdeki sistem öyle değil. Beşiktaş Tigana'yı aldı. Teknik adam olarak büyük cambaz adam. Ama ondan sonra ‘Bu adama konuşsun da kovalım’ dediler. E nasıl aldın, niye kovmak istiyorsun? Doğru adam almıyorsun. Adam Fransa'ya gittikten sonra mali polis evinden aldı. Kim kurtardı biliyor musun Tigana'yı? Karşı komşusu Platini. Bizim sistemle onlarınki çok değişik. Guardiola'yı getirsen ne olur acaba? Mourinho geldi başarılı olamadı.''
duhuliye.com
YORUMLAR (36)
Biliç sezonunda 2 yıl boyunca hiçbir derbiyi kazanamadı . hiç kupa alamadı . 40 yıl diye algı yapmayon . Birisi ortaya bir yalan attı herkes tekrar etmeye başladı .
Adam yaptıktan sonra konuştu yapmadan değil dikkatinizi çekerim
ya arkadaş zaten bir şampiyon çıkacak yıllardır küme düşen takımların hocaları çoğunlukla hangi millettenmiş ona da bir bakın
Cruyff teknik direktörlük yapamadı demiş. Barcelona tarihindeki ilk şampiyonlar ligi kupasını 1992'de Cruyff teknik direktör iken aldı.
Bız sampıyonluga gıderken dekoder satılmıyor dıye start verdıren samsunda 5 kırmızı kart sonra 11 puan fark kapanıp fb sampıyon olmustu tetıkcı ermannnn
Erman hoca lig başladığında birşey demiştin, Beşiktaş eyüpsporu yendi, başakşehiride iyi kötü geçer ama, o alanyaspor varya? Alanyaspor seni yer hocaaa demiştin, 6. haftada alanyaspor bizi 2-0 yenmişti, Beşiktaşlılar bana kızmasınlar ama Sergen için bu ligi biraz zor götürür demiştin, o zaman haklıymışsın, sana tepki göstermiştim, Sergen geldiğinde destekleyenlerden biri olmuştum ama artık sergenin bu işin altından kalkamayacağına inanıyorum bence Sergen artık Beşiktaş ile yolları ayırmalı, yönetimde ısrar etmesin, yeni td için şimdiden çalışmaya aramaya başlasınlar.
Üzülerek Erman hocaya katılıyorum. Yorumcuyken o kadar büyük konuştunki taraftarda doğal olarak büyük beklentiye girdi. Sergen hocayı Rize'den sonra bir süre tatile yollayın kafasını toplasın gelsin. Bu kafayla devam ederse önümüzdeki sezonda gider...
@Ozannn58 Kafasını mı toplar başka nerelerini toplar bilemem ama gitsin bir daha da gelmesin.
Erman Toroğlu kalben BJK’lidir fakat millet çakmasın diye bize sallar durur. İyi adamdır aslında, gayet terbiyeli, hoşgörülü, medeni bir kozmopolittir yani kendisi.
@Gogol, Erman Fenerlidir. Ankaragücü'nü tutuyorum diye yalan söyler. Vaktiyle Orman'a, Güneş'e hasım gibi davranması bundandır. O zamanlar Fb hasmımızdı. Erman da onların tarafıydı.
Onu bunu bilmem de Erman Toroglu gitmis modern futbolun babasi, Barselona’nin bugunki futbol aklinim temellerini atan, Ajax’ta futbol okullarinda okutulan adam Johann Cryuff’a laf atmis. Vallahi ulkede kafasibcalisan adam kalmadi. Agzi olan konusuyor.
Erman Toroğlu hep doğruları söyler, efendi, nazik insandır.
@yapsin Erman reis başkan adayı olabilir, kulübü toparlar herhalde, adamın bilmediği şey yok ki, multitaskçı adam
@Mıstafa Süleman olabilir ama bildigim bileli konusuyor. degisen ne var? SIFIR! görevin basina geçsin ve bir seyler yapsin!
Ben Beşiktaş başkanı olsam Beşiktaş teknik direktörlüğü için ilan açarım. Beşiktaş teknik direktörlüğü önemli bir mevkidir ve Beşiktaş da işverendir. Kriter koyarım mesela derim ki, Bir ülkenin en üst futbol liginde 2 sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmiş olmalı. Ve/veya 2 sezon Avrupa kupalarında grup aşamasında teknik direktörlük yapmış olmalı gibi. Alacağı ücreti de söylerim. Senelik 2,5-3 M€ gibi. Ve eklerim, başvuruları onaylananlar arasında Beşiktaş üyelerinin en çok oyunu alan aday teknik direktörümüz olacak diye. Ve seçim yaptırırım. Sonra da görev sürem dolana kadar arkasında dururum. Beşiktaş yöneticilerinin ayağına gittiği teknik direktör başarılı olamıyor. Beşiktaş teknik direktörlüğünü çok isteyen gelsin. Çok isteyen çok da çalışır. Solskjaer gibi sağ bekte Onur var, Tayfur var, başkanın Gedson yerine bir oyuncu alma düşüncesi var demez. İhtiyaçları belirler, aksiyon alır. Veya Sergen gibi önemsiz maçtı demez. Sergen'e göre CL maçları bile önemsiz. 6 maçta 19 gol yedirip sıfır puan almak sorun değil. Beşiktaş teknik direktörlüğü çok önemli mevkidir ama Beşiktaş başkanı dahil kimse farkında değil. Herkes koyun gibi ne gördüyse onun izinden gidiyor. Soruyorum devamlı icraatlerinde Gs, Fb'yi taklit edersen nasıl onların önüne geçebilirsin? Geçemezsin. Sen farklı olmak, öncü olmak zorundasın. Tarihin akışını aykırı olanlar değiştirmiştir.
@Ziyad boş konuşmuşsun arkadaş, seni iki hafta içerisinde harcar bu taraftar. Görev süresi doluncaya kadar arkasında duracakmış. Türkiye’de hangi takımda görülmüş bu söylesene. Kötü gitti mi linç yiyorsun, uyan.
Erman Toroğlu genelde doğru konuşur da sert konuşur. Bu sefer yumuşak konuşmuş. Ama Şenol hocayı Beşiktaş'tan koparanların başında gelir kendisi ve başarısızlığımıza giden yolun mimarıdır. Söylesen kabul etmez tabii. Dili her tarafa dönüyor.
İyi bir kaleci iyi bir solbek ve stoper 6-8 iyi bir adam iki iyi sagve sol kanat iyi bir plot forvet olmazsa yine tırt
Şampiyonluk için adam gibi başkan ve hoca lazım. Bizim takımda kimsenin umurunda değil kaybedersek sonraki maça bakarız diyorlar. Bjk her maçını kazanmaya oynar basit takımlara bir sürü puan verdik.
Top erman her iki fener maçı, gs maçı, konya kupa maçı şikeliydi. Bunları neden konuşmadın derler adama. Top erman
Şampiyonlar ligine gider sıfır çeker. Ligde derbilerde sıfır çeker. Sıfırcı Sergen deriz artık.
Arkadaşlar geçen sene Konyaspor’9 kişi kaldı yenemedik yenildik ve ole gunnar solskjaer yeni sezonda kampa götürdük transferlerin çoğunu onu yaptırdık Sergen’i de bir kredisi olmalı her sezon hoca değiştirelim sonuç kulüp iyice borçlansın onlarca çöp futbolcu elimizde kalsın daha mı iyi olacak
Cruyff teknik direktör olamadı mı??? Adam Barceolnayı ınşa etti, hocalikta sayısız kupası var
Bu Başkanla guardiola arteta kloop olsa yine Beşiktaş 4. olur en iyi ihtimalle sergen berbat başkan ondan da berbat serdal adalı gidene kadar ümitlenecek hiçbir şey yok ben olsam ne yapardım devre arası alınan oh olaitan dahil Orkun Emirhan mecbur agbodou serbest alınan Marcelo dan tosicten daha kötü de olsa hariç bir kimse bırakmam bu takımda
Almanya da yasiyorum , almanya da kücük sehirlerde bile dün gs sampiyonluk kutladi. Her yer gsli dolu her sehirde dernekleri var. Bir top sahasina git bütün cocuklar gs formali icardi osimhen. Dügünlerde söylebmedi hic sana layik düsler dinletiyorlar bize. Bütün bir nesil gsli oldu, yapi yapi diye alamayi birakin anc hasan arat ve simdi serdal adali hepsi ayni tip adamlar hepsi kötü durumda alip daha da kötü duruma getirip birakiyorlar. Futbolu bilmiyorlar. Son yillarda rafa silva ve gedson transferi disinda dogru bir transfer hatirlamiyorum
Sergen artık tescilli onaylı olarak "Son 40 yılın en kötü hocasıdır". Bu apolet göğsünde artık! Öyle de hatırlanacak. Son 40 yılın en başarısız hocası.
Beşiktaş en çok yabancı hocalarla şampiyon oldu. Açık ara bu böyle. Biz sistem takımı olmadıkça şampiyon da olamayız. Avrupa'da başarılı da olamayız. Huzur da bulamyız. Milne'in takımı sistem takımıydı. Daum'un takımı sistem takımıydı. Lucesku'nun takımı sistem takımıydı. Biliç- Güneş takımı sistem takımıydı. Sergen 80'ler 90'lar usulü 3-5 yetenekli futbolcu üzerine futbol biliyor. Kalmadı o. Pandemi liginde bile rakipler çok zayıfken 1 gol averajla anca şampiyon oldu. Abu bi bıraktı.10 puan fark sıfıra indi. Sergen usulü futbol kalmadı artık. Hastalıklı kişiliğine hiç girmiyorum. O doktorların konusu.
Vizyonlu baskan oyuncu alip saticaz diyor. Ama ayni baskan avrupa öncelikli hedef degil diyor, pyuncular kendi icin oynasin. Arkadasim senin stadinda avrupa ligi finali var , nasil bir reziliktir. Senin patates ligi hic bir avrupa kulübünün umrunda degil oyuncu satacaksan avrupa daki maclar referans olur. Bütün besiktasli cocuklar senelerdir fb gs avrupa zaferleri izliyor. Yazik bu adamlar yine transfer felan yapamaz yine sununla anlastik bununla anladtik diyerek son dakika rezil ederler kulübü. Bir oyuncun degerinin 3-4 katini vermeden zaten adamlar gelmiyor bize örnek agbadu ndidi
Istemiyoruz iki beygirciyide istemiyoruz...
dünyanın bin türlü hali var, kendine cukkalı bi kapıyı açık bırakıyor, tohumu şimdi ek, hasatı sonra toplarsın, tipik alaturka çakal mantığı
Erman Toroğlu sen Fatih Tekke’nin yaptığı delikanlılığı anlayabilmen için kırk fırın ekmek yemen lazım ki senin için yinede çok zor!
Kendi stadinda avrupa ligi finali var ve sen avrupa önenmli degil diyorsun. Bütün bir sene besiktasli cocuklar fb gs avrupa maclari izlettiniz. Siz dah nasil zarar vereceksiniz bu kulübe ?
Serdal Adali beni besiktas dan ve futbol dan soguttu. Bu adam oldugu sürece destek dahi vermek istemiyorum. Vizyon yok avrupa önemli degil dedi, avrupa ligi finali kendi sahanda nasil nöyle aciklama yaprsin. Adini dahi unutum takima karsi konferansa dahi giremedin. Top kesioyr diye ndidi aldi , yeni atibamiz dedi atibanin 10 da biri yok adamda ve 20 kati maaliyet. Neyse sinir oluyor serdal adali hüseyin yüceli program yapmisti acin izlesin birde bugüne bakin. En kaz enkaz diye agliyordu simdi daha büyük enkaz kalicak. Agbadu neresi 18 mio, anlastik dedigi hangi adami alabildi ? Derbi beraberlik dahi alamiyor.
Cruyff dışındaki tespitleri doğru ama Cruyff daha ne yapsın barcelonada bir ekol kurdu kırk yıldır miniklerden a takıma kadar o sistem devam ediyor yöneticiler antrenörler oyuncular değişiyor ama o ekol devam ediyor
En büyük cincon tetikçisi. Kesinlikle itibar etmeyin
Bende istemem gitmesini sergenin beşiktaşın büyük bir değeri tamamda ligde yoksun kupada yoksun derbide yoksun canın saolsun da sonuncu olsa beşiktaş razıyım oyun anlamında pres yapan büyük takım havası yok ışık yok takım diye bi şey varsa korkak futbol oynayan bir anadolu takımı var beşiktaş yok
Cruyff hocalığı beceremedi diyor ahahaha adam Barcelonayı 4 sene üst üste şampiyon etti, Avrupa kupası aldı, Erman hocaa azıcık 90ları araştır
Bu 40 sene algısı nedir anlamadım mustafa denizli zamanıda derbi galibiyetsiz şampiyon olduk taraftarı kışkırtmayın
@Sevdalı beğenmeyenleri anlayabiliyorum zorunuza gidiyor:) gerçekler işte benim oğlum 9 yaşında 3 şampiyonluk gördü fenevli çocuklar 13 sene oldu çocukları görmeyeli ama gs dış güçlerin etkiside dahil öyle yâda böyle şampiyon yapılıyor ama ülkemiz temizlenmesi lazım anlayana
Taraftara yazıklar olsun bence tüm.bjk düşmanlarına koz verdik agzi olan anlayan anlamayan konuşuyor başkanımıza sergenimize salliyor buna sebep sizlersiniz sahip çıkın bu durum bize zarar başkalarının işine geliyor sabır edin istikrarlı olsun kaç td degisti hepsi mi kötü demekki kadro kalitesi sorunu var net bir sekilde iyi transferle sergen de kendini gosterir
boş yapma doberman kendin bas bas bağırmadın mı beşiktaşın derbi maçlarında hakkını yediler diye ne çabuk unuttun aça izle bakalım maçları nasıl hakem hataları var Balık hafızalı gibi yapma kendini