Adnan Aybaba'nın Duhuliye.com'a özel olarak yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"FAZLALIKLAR BOŞALTILMALI"

"Alex Teixeira hamlesi güzel bir hamle ama oradaki fazlalıkları da boşaltmak lazım. Mesela Ljajic'i artık bir yerlere vermek gerekiyor. Bu takımda en fazla üzüldüğüm oyunculardan birisi Ljajic. Ljajic gibi oyuncuya 3 milyon Euro gibi bir maaş verilmesi olmaz. Mesela Oğuzhan'dan da istediğimiz verimi alamadık. Oğuzhan yine yerli ve bizim oyuncumuz ancak orada 2 oyuncuya katlanamazsın. Orayı da boşaltmak gerekiyor." 

"HEP ALMAK DÜŞÜNÜLÜYOR AMA SATMAK DA LAZIM"

"Fenerbahçe geçen sene neden başarılı olamadı? Birçok mevkide gereksiz oyuncu aldı. Beşiktaş neden başarılı oldu? Çünkü Beşiktaş mevkisinde az ama performansı yüksek oyuncular aldı. Bunun dengesini kurup iyi bir rekabet yaratmak lazım. Bir mevkide 3 oyuncu ile rekabet olmaz, handikap olur. Takımda huzursuzluk yaratır. Onun Beşiktaş hep almayı düşünüyor ama satmayı düşünüyor muyuz? Satmak lazım. Bu takımda sirkülasyon yaratmak lazım."

"YÖNETİM SERGEN HOCANIN ELİNİ RAHATLATMALI"

"Beşiktaş'ın misyonu Şampiyonlar Ligi. Beşiktaş'ta bu arkadaşlar Süper Lig'de iyi iş yaptılar ama Avrupa'da durum bambaşka. Yönetimin iyi bir rekabet ve takım kurup Sergen hocanın elini rahatlatması lazım. Geçtiğimiz sezonki başarı geride kaldı. Beşiktaş'ın 8 yabancısı da çok iyi olmalı." 

"MERT GÜNOK REKABETİ ARTIRIR"

"Mert Günok keşke gelse. Herkes hata yapar ama tecrübeli kaleci daha az hata yapar. Mert'in gelmesi Ersin ve Utku için de çok faydalı olur. Rekabeti artırır. Stoper ve forvet transferleri de en kaliteli şekilde gerçekleştirilmeli."

"PARA VERMEM AMA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OYNARIM YOK!"

"Akıllı harcamadan, iyi planlama yapmadan başarı gelmez. Bunu yapacaksınız ve risk alacaksınız ki para gelsin. Ama 'Ben para vermem, Şampiyonlar Ligi'nde de oynarım' gibi bir dünya yok futbolda, olmaz da..."

"LARIN'IN SÖZLEŞMESİ UZATILMALIYDI!"

"Larin gidecek deniliyor ama hala anlaşma sağlanamadı. Zamanında bu sözleşme uzatılmalıydı. Şimdi kalmış 1 yıl. Birçok takım 8-10 milyon Euro gibi rakamları vermezler. Geçen sene sözleşmesi 3-4 yıllık yeniden yapılsaydı o zaman farklı bir durum oluşurdu. Larin elden çıkacaksa Beşiktaş'ın daha esnek davranması lazım. Ya da oturup yeni anlaşma yapılması gerekiyor."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ