Beşiktaş taraftarı neden onu çok sevdi? Fenerbahçe'ye hangi yıldız futbolcuyu önerdi? Uğurcan Çakır, Ajax'a gidebilir mi? Baki Mercimek, tüm bu soruları Spor Kazanı programında yanıtladı.

Beşiktaş'ta oynarken kalbimi sahaya döküyordum!

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Beşiktaş'ın eski futbolcusu Baki Mercimek, "Beşiktaş'ın yeri bende çok farklı. Evde 3 yavru kartal yetiştiriyorum. Beşiktaş'ta oynarken kalbimi sahaya döküyordum. Taraftar kendi ruhunu bende gördü ve beni sevdi. Benim hayat tarzımda siyah-beyaz. Hayatım her konuda Beşiktaş'la bağdaşıyor." şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı olduğum için her zaman adaletin yanındayım!

Baki Mercimek sona erdirilen Hollanda Ligi'nin durumunu değerlendirdi. Mercimek, "Orada yetiştiğim için Hollanda'nın mantığını anlıyorum. 2020 sezonu artık orada yok. Şampiyon ve küme düşecek takımlar belirlenmedi.  Hollanda'da averaj daha önemli. AZ Alkmar'ın burada bir itirazı oldu ancak bu reddedildi. AZ Alkmar ile Ajax aynı puanda ligi noktaladı. Hollanda'da gol atmaya yönelik bir sistem var. Holanda'da ikili averajlara bakılmıyor. Türkiye'de ikili averajlara bakılıyor. İki tarafında kuralı mantıklı ancak federasyonlar arasında farklar olabiliyor. Eski bir Ajax'lı olduğum için bunları söylemiyorum. Beşiktaşlılığım ağır bastığı için her zaman adaletin yanındayım." dedi.

Uğurcan Çakır için Ajax doğru tercih olur!

Hollanda doğumlu eski futbolcu Baki Mercimek, Uğurcan Çakır için övgü dolu sözler söyledi. Ajax altyapısından yetişen Baki Mercimek, "Genç kalecilerimiz çok başarılı. Gençlerimiz gümbür gümbür geliyor. Ajax'ın kalecisi Onana, Barcelona'ya gidebilir. Uğurcan Çakır'ın kapasitesi Ajax için yeterli. Ajax maddi anlamda Trabzonspor'un beklentilerini karşılayabilir. Ajax vitrin olarak da çok doğru bir kulüp. Uğurcan Çakır için doğru bir tercih olabilir. Uğurcan Çakır eğer Premier Lig'e gitmek istiyorsa bazı şartları yerine getirmeli. Milli Takım kriterlerini incelemek lazım. Uğurcan bu performansına devam ederse Milli Takım kotasını doldurur. Ajax'a herkes gitmek ister. Ben Hollanda'da yetiştim. Ajax'ta oynamak herkesin hayalidir. Hollanda kaleciler için iyi bir vitrin. Çok başarılı gençlerimiz var. Buradan en büyük kulüplere gidip başarılı olmak çok kolay değil. Ajax son yılların en formda kulüplerinden biri." dedi.

Comolli ile Tadic için görüştüm!

Aktif futbol yaşamı sona erdikten sonra menajerlik yapmaya başlayan Baki Mercimek dikkat çeken bir transfer itirafında bulundu! Ajax'ın yıldız futbolcusu Dusan Tadic ile ilgili konuşan Baki Mercimek, "Ben Fenerbahçe'ye Dusan Tadic'i önermiştim. Tadic, Türkiye'ye sıcak bakıyordu. Ajax kendi tarihindeki en büyük bonservisi Dusan Tadic'e verdi ve oyuncuyu aldı. Bu transfer o dönemde çok konuşulmuştu.  Comolli ile Dusan Tadic için görüşmüştük. Comolli oyuncuyu çok beğendiğini söyledi ancak bu transfer gerçekleşmedi. Dusan Tadic, Ajax'la uzun vadeli bir sözleşme imzaladı. Onun için doğru bir tercih oldu diyebilirim." şeklinde konuştu!

Afrika'nın en yetenekli oyuncusunu Beşiktaş'a getirmek istiyorum!

Baki Mercimek son olarak Beşiktaş'la anlaştığı iddia edilen Bryan Linssen ile ilgili konuştu. Transfer çalışmalarında Beşiktaş'a yardımcı olmak istediğini belirten Baki Mercimek, "Afrika'nın en yetenekli futbolcusunu Beşiktaş'a getirmek istiyorum." dedi. Baki Mercimek, "Bryan Linssen'in adını duydum. Beşiktaş'la anlaştıysa hayırlı olsun. Erdal Torunoğulları çok başarılı bir yönetici. Beşiktaş için ben de elimden geleni yapıyorum. Erdal Torunoğulları'yla görüşüyoruz. Umarım transferlerde benim de payım olur. Bryan Linssen bu sene çok gol attı. Çok yaşlı bir oyuncu değil. Katkı sağlayacaktır. Afrika'nın en yetenekli oyuncusunu Beşiktaş'a getirmek istiyorum. Beşiktaş'a inanılmaz katkı sağlayabilecek bir oyuncuyu buraya getirmek için çalışıyorum. Avrupa'nın dev ekipleri de bu oyuncuyu istiyor. 17 yaşında bir ofansif orta saha oyuncusu. İsmini daha sonra açıklayacağım. Çok heyecan yaratan bir oyuncu." diyerek sözlerini tamamladı.